Şimdi Ara

Tavsiyelere bir süreliğine ara veriyorum. Lütfen Özel mesaj ile tavsiye istemeyiniz. (110. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.534
Cevap
24
Favori
107.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kvadankpakal

Hocam merhaba.

2017 model Vitara aracımın ön kapılarında ki hoparlörleri değiştirmek istiyorum.
    Aracın tüm kapılarını firex yalıtım süngeri ve bitüself izolasyon malzemesi ile zamanında kaplamıştım, yalıtım bi nebze iyi durumda diyebilirim.
    Araç ile gelen multimedya çok kuvvetli değil, ben genelde iPhone üzerinden bluetooth vasıtasıyla spotify dinliyorum, kaynağım iPhone oluyor ve bi tık daha iyi multimedya'dan.
    Bu yüzden amfi felan kullanmayacağım sadece 2 stok hoparlörü söküp, yerine orta seviye bir şey takıp, bir nebze daha kaliteli müzik dinleme niyetim var.
    Aşağıdaki ürünü düşünüyorum, ne dersin? Yada tavsiye edeceğin ve dikkat etmem gereken noktalar varsa belirtebilirsen çok sevinirim.
    Cevabın için şimdiden teşekkürler.

Infinity PR 6512is 16 Cm 330 Watt Oto Hoparlör

https://urun.n11.com/hoparlor/infinity-pr-6512is-16-cm-330-watt-oto-hoparlor-P282841632

Not: Özel mesajla tavsiye istemeyiniz diye yazmışsınız fakat ben bu uyarıyı size mesaj gönderdikten sonra fark ettim. O yüzden mesajımı görmezden gelebilirsiniz :)
    Sony 1621 öneririm, ilerde anfi düşünürseniz anfiyede girer. hoparlörün arka kısmında crossoverları mevcut, o nedenle mid ve tiz sesleri coaxiel hoparlörlere göre daha kaliteli verir, eğer kapınızda hava kaçağı olmazsa ve kaliteli montaj yapabilirseniz verdiği bass ses te sizin linkini verdiğiniz ürüne göre çok daha üstündür. haliyle fiyatı yüksek ama, aracınız modelli bir araç, en aşağı bu ürünlerden başlamanızı öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba, kia sorento arabama sistem toparlamak istiyorum. Şimdilik ön kapılara hoparlör, amfi ve bir sub ile işlemi kapamak istiyorum. Internette araştırdığımda ön kapı hoparlör boyutlarında kesin bir sonuca varmadım. Bazı kaynaklar 6-3/4"(17cm sanırım) bazıları 6-1/2"(16.5 cm) olarak belirtiyor. Güvenilir bir kaynağı nereden bulabilir acaba? bunun dışında sub ve amfiyi ikinci elden uygun bir şekilde kapamak istiyorum. Total bütçem bin tl civarında. Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wycihno

Merhaba, kia sorento arabama sistem toparlamak istiyorum. Şimdilik ön kapılara hoparlör, amfi ve bir sub ile işlemi kapamak istiyorum. Internette araştırdığımda ön kapı hoparlör boyutlarında kesin bir sonuca varmadım. Bazı kaynaklar 6-3/4"(17cm sanırım) bazıları 6-1/2"(16.5 cm) olarak belirtiyor. Güvenilir bir kaynağı nereden bulabilir acaba? bunun dışında sub ve amfiyi ikinci elden uygun bir şekilde kapamak istiyorum. Total bütçem bin tl civarında. Şimdiden teşekkürler.
    slm, ön kapılara 16,5 ya da 17 ikiside olur, montaj yapılan yere mdf kasnak üzerine montaj yaptırın sorun olmaz. bütçeniz biraz az . tüm ürünler 2 el. 1 takım infinity ref 6500cx. anfi qline 80.4. sub soundmagus 12p. bunları 2. el sahibindende bulursun. arka kapılar teybin arka çıkışlarından beslenecek.
    eğer dediği gibi ürün sıfırsa fiyat iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 17 Kasım 2018; 9:33:44 >

• Hayırlı Akşamlar Bende Tofaş Doğan Slx Araba Var Arabayı Yeni Aldım Arabanın Ön Kapı Ve Arka Hoparlörleri Bozuk Yeni Almak istiyorum Benim için Öncelik Kaliteli Ses Yüksekliğide Tabi Tatmin Etsin Ama Mahalleye Konser Vermeyecem Kaliteli Olması Daha Önemli Ne Gibi Bir Tavsiyeniz Olabilir Tesisat Olarak ... Elimde pioneer avh x7500bt teybi var... bana tavsiyeniz ne olur ön için arka için hoparlör anfi marka model subwoofer kullanmak istemiyorum o yüzden midrage hoparlörmü alsam diye düşünüyorum... fiyat önemli değil 3-4 bine kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: Scorpio81

Hayırlı Akşamlar Bende Tofaş Doğan Slx Araba Var Arabayı Yeni Aldım Arabanın Ön Kapı Ve Arka Hoparlörleri Bozuk Yeni Almak istiyorum Benim için Öncelik Kaliteli Ses Yüksekliğide Tabi Tatmin Etsin Ama Mahalleye Konser Vermeyecem Kaliteli Olması Daha Önemli Ne Gibi Bir Tavsiyeniz Olabilir Tesisat Olarak ... Elimde pioneer avh x7500bt teybi var... bana tavsiyeniz ne olur ön için arka için hoparlör anfi marka model subwoofer kullanmak istemiyorum o yüzden midrage hoparlörmü alsam diye düşünüyorum... fiyat önemli değil 3-4 bine kadar
    mrb. ön kapılara ceplik takman gerekli.
    m.n11.com
    Tofaş Kapı Pandizot Kapı Cebi Ceplik Takımı - n11.com
    https://m.n11.com/tofas-kapi-pandizot-kapi-cebi-ceplik-takimi-P293425045

ön kapılara Hertz esk 165.

arka pandizota 1 takım sony 6921

subwoofer istemiyorum dediğin için şimdilik yazmıyorum, ama kaliteli müzik için önerim 30cm bir subwoofer şart. istersen sen tesisatı çektirirken teypden bagaja kadar 3 çift rca kablosunu çektir, ilerde sisteme subwoofer için mono anfi eklemek istediğinde bir daha uğraşmamış olursun rca kablolara.

bu sistemdekileri beslemek için Qline 110.4.

belirttiğin teyp 3 çift rca çıkışlı, senin işini görür. eğer birde yaptırabilirsen ön kapılara yalıtım yapılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 20 Kasım 2018; 21:46:5 >

• Üstad ilk önce kaliteli bir bas icin öyle arabayı titretecek değilde güzel tonlamalı şarkıyla vursun sonradan gelmesin ama tatmin edici seviyesindede olması için 25cm mi yoksa 30 cm tercih etmeliyiz. Bass alırken daha çok nelerine dikkat etmeliyiz.Daha önce "Re audio" yu tavsiye etmişdin ve tonlamalrı felen iyiydi. Sıfırını bulmak çok zor ikinci ellerinide bulunduğum bölgede yok denemeden almak istemiyorum.Biz birkaç bass seçtik bunların içinden hangisini önerirsin yada senin başka bir önerin var mı?

focal 1

focal 2
    hertz
    rockford
    hertz 2
    focal 3
    focal 4
    alpin
    focal 5

• quote:

Orijinalden alıntı: sonoyuncu

Üstad ilk önce kaliteli bir bas icin öyle arabayı titretecek değilde güzel tonlamalı şarkıyla vursun sonradan gelmesin ama tatmin edici seviyesindede olması için 25cm mi yoksa 30 cm tercih etmeliyiz. Bass alırken daha çok nelerine dikkat etmeliyiz.Daha önce "Re audio" yu tavsiye etmişdin ve tonlamalrı felen iyiydi. Sıfırını bulmak çok zor ikinci ellerinide bulunduğum bölgede yok denemeden almak istemiyorum.Biz birkaç bass seçtik bunların içinden hangisini önerirsin yada senin başka bir önerin var mı?

focal 1

focal 2
    hertz
    rockford
    hertz 2
    focal 3
    focal 4
    alpin
    focal 5
    mrb. kesinlikle 30cm. Focal P30 db çift bobin kabinsiz. kabinli olanı enteresan şekilde pahalı, bu kadar pahalı olmasının mantığını hala çözemedim. + birde kabinin aynısını dışarda 100tl ye yaptırmak.

Tavsiyelere bir süreliğine ara veriyorum. Lütfen Özel mesaj ile tavsiye istemeyiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ecrasniann

mrb. ön kapılara ceplik takman gerekli.
    https://m.n11.com/tofas-kapi-pandizot-kapi-cebi-ceplik-takimi-P293425045

ön kapılara Hertz esk 165.

arka pandizota 1 takım sony 6921

subwoofer istemiyorum dediğin için şimdilik yazmıyorum, ama kaliteli müzik için önerim 30cm bir subwoofer şart. istersen sen tesisatı çektirirken teypden bagaja kadar 3 çift rca kablosunu çektir, ilerde sisteme subwoofer için mono anfi eklemek istediğinde bir daha uğraşmamış olursun rca kablolara.

bu sistemdekileri beslemek için Qline 110.4.

belirttiğin teyp 3 çift rca çıkışlı, senin işini görür. eğer birde yaptırabilirsen ön kapılara yalıtım yapılabilir.

Alıntıları Göster
    ön iki kapıya öncelikle TOFAŞ KAPI PANDİZOT KAPI CEBİ CEPLİK TAKIMI bundan alacağım sağına soluna

yine ön sağ kapıya hertz esk 165 ön sol kapıya hertz esk 165 alacağım

arkaya Sony XS-GS6921 PREMIUM ( Üst Seviye ) GS Serisi 6 x 9 ,120 Watt 2 -yollu Oval Hoparlör

3 çift rca kablosunu çektireceğim arkaya

Qline 110.4 marka anfi alacağım

Bide yaptırabilirsem yalıtım yaptıracağım…

Doğru anlamışmıyım bi eksiklik varmı..?

Bide 30 cm civarında subwoofer düşünebilirim…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorpio81 -- 21 Kasım 2018; 10:46:55 >

• quote:

ön iki kapıya öncelikle TOFAŞ KAPI PANDİZOT KAPI CEBİ CEPLİK TAKIMI bundan alacağım sağına soluna

yine ön sağ kapıya hertz esk 165 ön sol kapıya hertz esk 165 alacağım

arkaya Sony XS-GS6921 PREMIUM ( Üst Seviye ) GS Serisi 6 x 9 ,120 Watt 2 -yollu Oval Hoparlör

3 çift rca kablosunu çektireceğim arkaya

Qline 110.4 marka anfi alacağım

Bide yaptırabilirsem yalıtım yaptıracağım…

Doğru anlamışmıyım bi eksiklik varmı..?

Bide 30 cm civarında subwoofer düşünebilirim…

Alıntıları Göster
    Hertz esk 165 ürün bu

subwoofer düşünüyorsan, mono anfi de alman gerekiyor. Mono anfi Soundface Sm1d

subwoofer olarak Sony gsw 121

geri kalanı dediğin gibi. eğer çift anfi takılacaksa aküden 4awg güç kablosu çekilecek

• quote:

Hertz esk 165 ürün bu

https://m.n11.com/ozturk-elektronik-hertz-energy-esk-165-P247146444?gclsrc=aw.ds&&gclid=EAIaIQobChMIu6--g5vl3gIVAbTtCh3FRAlbEAQYASABEgK_YvD_BwE

http://shop.baykalelektronik.com.tr/Arac-Ses-Sistemleri/Amplifikator/SM-1D?sort=p.price&order=ASC

https://www.hepsiburada.com/sony-xs-gsw121-500w-rms-30-cm-kabinli-subwoofer-p-OTSNYXSGSW121KBN?magaza=BLC&wt_gl=cpc.nelk.6817-oto-ses-goruntu-sistemleri.pla&gclid=EAIaIQobChMI6P6tqp3l3gIV6DLTCh0-MgclEAkYBCABEgIKRvD_BwE

geri kalanı dediğin gibi. eğer çift anfi takılacaksa aküden 4awg güç kablosu çekilecek

Alıntıları Göster
    Hertz esk 165 için verdiğin linkdeki ürün 1 kapı için öyle değil mi.? yani bu üründen diğer kapı için de almam gerekiyor. toplam 2 tane...

• quote:

Hertz esk 165 ürün bu

https://m.n11.com/ozturk-elektronik-hertz-energy-esk-165-P247146444?gclsrc=aw.ds&&gclid=EAIaIQobChMIu6--g5vl3gIVAbTtCh3FRAlbEAQYASABEgK_YvD_BwE

http://shop.baykalelektronik.com.tr/Arac-Ses-Sistemleri/Amplifikator/SM-1D?sort=p.price&order=ASC

https://www.hepsiburada.com/sony-xs-gsw121-500w-rms-30-cm-kabinli-subwoofer-p-OTSNYXSGSW121KBN?magaza=BLC&wt_gl=cpc.nelk.6817-oto-ses-goruntu-sistemleri.pla&gclid=EAIaIQobChMI6P6tqp3l3gIV6DLTCh0-MgclEAkYBCABEgIKRvD_BwE

Alıntıları Göster
    hertz esk 165 ürün bu diye verdiğin linkde bir kapı için satılıyor değil mi yani o üründen 2 kapı için 2 tane almam gerekiyor...

arka içinde sony XS-GS6921 diye arattığımda bir ürün çıkıyor bundan da bir tane mi alacağım 2 tane mi...

1 tanede Qline 110.4 marka anfi alacağım...

şimdilik subwoofer düşünmüyorum...

bunları böyle detaylı sormamın sebebi hiç anlamadığımdan yanlış sipraiş vermek istemiyorum... kusura bakma senide yoruyorum..

• quote:

hertz esk 165 ürün bu diye verdiğin linkde bir kapı için satılıyor değil mi yani o üründen 2 kapı için 2 tane almam gerekiyor...

arka içinde sony XS-GS6921 diye arattığımda bir ürün çıkıyor bundan da bir tane mi alacağım 2 tane mi...

1 tanede Qline 110.4 marka anfi alacağım...

şimdilik subwoofer düşünmüyorum...

bunları böyle detaylı sormamın sebebi hiç anlamadığımdan yanlış sipraiş vermek istemiyorum... kusura bakma senide yoruyorum..

Alıntıları Göster
    dostum kutudan 2 adet hoparlör çıkar. yani çift olarak satılır o hoparlörler. sen verdiğim linktekinden 1 tane al. subwoofer ise tek olarak satılır. bişey değil

• ecrasniann kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, yeni aracima kendim tesisat cekicem fakat bilgim az yardim ve onerilerinizi bekliyorum.

Teyp: tek rca cikisli sony

Arkada : pioneer 6976s

Ön kapilarda: soundmagus 17c

Anfi: soundmagus 475

Subwoofer yok.

1:Akuden aracin sol icinden elektrik, sag tarafindan rca goturucem , teypden y kablo ile 2 adet rca gitmesine gerek varmi ?

2:anfi 2 ohm: 4chx90w 4 ohm: 4chx65w ozelligi mevcut. 2 ohma ovalleri 4 ohma 17cleri mi takicam ?

3:Birde anfi girislerine baglanti nasil yapicam size zahmet yardimci olsaniz

• quote:

Orijinalden alıntı: meLanoR43

Merhaba hocam, yeni aracima kendim tesisat cekicem fakat bilgim az yardim ve onerilerinizi bekliyorum.

Teyp: tek rca cikisli sony

Arkada : pioneer 6976s

Ön kapilarda: soundmagus 17c

Anfi: soundmagus 475

Subwoofer yok.

1:Akuden aracin sol icinden elektrik, sag tarafindan rca goturucem , teypden y kablo ile 2 adet rca gitmesine gerek varmi ?

2:anfi 2 ohm: 4chx90w 4 ohm: 4chx65w ozelligi mevcut. 2 ohma ovalleri 4 ohma 17cleri mi takicam ?

3:Birde anfi girislerine baglanti nasil yapicam size zahmet yardimci olsaniz
    1. 2 adet y kablo ve 1 çift rca kabloya ihtyacın var. rca kabloyu anfiye kadar çek, anfiye yakın yerde y kabloları sol ve sağ olarak takıp anfiye gir.

2. front kanala öndeki soundmagus comp rear kanala ovalleri gir.

3. cevabı uzun, youtubeden anfi bağlantı şeklinde arama yaparak video izleyerek öğrenebilirsin.

• Tavsiyelere bir süreliğine ara veriyorum. Lütfen Özel mesaj ile tavsiye istemeyiniz.

Ustam baglantiyi yaptim fakat sanirim bir yanlislik yaptim, teypden ön arka sag sol balance fader ayari yaparken , sesi tamamen öne verdigimde önlerden ve arkalardan ses gelmiyor , ama arkalara verdigimde arkalardan geliyor , nerde yanlislik yapmis olabilirim hepsi 0 da iken hepsinden ses geliyor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meLanoR43 -- 2 Aralık 2018; 8:8:46 >

• quote:

Ustam baglantiyi yaptim fakat sanirim bir yanlislik yaptim, teypden ön arka sag sol balance fader ayari yaparken , sesi tamamen öne verdigimde önlerden ve arkalardan ses gelmiyor , ama arkalara verdigimde arkalardan geliyor , nerde yanlislik yapmis olabilirim hepsi 0 da iken hepsinden ses geliyor gibi.
    teybinde 1 çift rca çıkışı olduğu için böyle oluyor. 2 çift rca yada 3 çift rca çıkışlı teyp alıp, y kablo kullanmadan. ön ve arka kanallar için teypden anfiye ayrı ayrı rca kabloları çektiğinde bu durum düzelecektir. 3 çift rca çıkışlı teypde ön, arka ve subwoofer için ayrı kanallar vardır. 2 çift rca çıkışlı teypde ön, arka olmak üzere 2 kanal vardır. buna ek olarak 2 çift çıkışlı teyplerde arka kanal menü üzerinden subwoofer olarak değiştirilebilir.

• Tek basina ön hoparlorleri dinlememin sansi yok yani ustam , ses cok az geliyor gibide kulagimi dayasam zor duyuyorum

• Ön soundmaguslarin + - lerini ters baglamis olabilirmiyim ustam , veya teypdeki kirmizi beyaz rcalari ters takmis olsam nasil farkederim

• quote:

Ön soundmaguslarin + - lerini ters baglamis olabilirmiyim ustam , veya teypdeki kirmizi beyaz rcalari ters takmis olsam nasil farkederim
    anfiden front gaini yükseltin önlerin sesi artacaktır. rear gainide istediğiniz ölçüde arkalar için azaltın.

• ecrasniann kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Yeni aldığım 308 aracıma ses sistemi taktırmak istiyorum. İstediğim güzel ve net ses olsun. Bagajda fazla yerim yok. Bas olmadan olurmu. Yada küçük bi şey olur. Bütçe 1500 kadar çıkabilirim. İstanbul avrupa yakasıönereceğiniz yer varmı. İyi forumlar.

• 
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.