Şimdi Ara

tavsiyelerinizi bekliyorum. kasa topluyorum da

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle iyi akşamlar. birkaç sorum olacak...

anakartım:

MSI 760GM-P23 (FX) AM3+ AMD 760G+SB710 DDR3 1333MHZ DVI&VGA ANAKART

üzerinde 4 gb ram var.

kasamı yeni toplamaya başladım. bunları alalı 2-3 gün oluyor.
    2 haftaya kalmaz aşağıya yazdığım parçaları da alıcam.

işlemci olarak bunu düşünüyorum.

AMD PHENOM II X2 560 BLACK EDITION AM3 3.3GHZ 7MB CACHE 45NM İŞLEMCİ

bu işlemci anakartıma uyar mı?

ekran kartı olarak:

ASUS HD5450 GDDR3 1GB 64BIT ATI RADEON DX11 EKRAN KARTI

şu an için ekran kartına pek bütçe ayıramadığım için bunu seçiyorum.

harddisk:

SEAGATE 3.5" 500GB BARRACUDA SATA 3.0 16MB CACHE 7200RPM HARDDISK

ucuz yollu bi dvd de üstüne eklersek.

kaç wat lık psu yeterli olur?

işlemcinin stok fanı yeterli olur mu yoksa yeni fan almalımıyım? alıcaksam önerileriniz neler?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• stok fan x2 için yeterli o kasaya 500w dandik veya 400w iyi bir psu yeter
  • 5450 koyacana hiç koyma onboard la idare et ilerde alırsın güç kaynagğını ekran kartı belirler o yüzden ilerisi için alacaksan büyük al 500w dan küçük artık yaramaz.
  • o ekran kartına para vermek gereksiz demek...

peki bana 200tl yi aşmayacak şekilde bi ekran kartı önerebilirmisiniz?

vatan da ki görevli bana bunu önermişti:

ASUS HD6570 GDDR3 1GB 128BIT AMD RADEON DX11 EKRAN KARTI -- 85$

bu paraya daha iyisini bulabilirmiyim?
  • gt 9800 alabilirsin çoğu oyunları kasmadan açıyor
  • İşlemci olarak Phenom X4 960T alın. 2 çekirdekli bir sistem kurmanız şu anda hata olur. 955 veya 965 BE işlemcileri boardunuz desteklemez. PSU olarak kaliteli bire 450-500W PSU edinin ki ileride de kullanın. Akasanın ve HIGH POWER'ın f/p ürünleri var. Ayrıca ekran kartı olarak 2.el bir ekran kartını forumdan alabilirsiniz. Ancak 200 TL bütçeniz varsa ekran kartı için ve sıfır almak istiyorsanız 'ASUS HD5770 CuCore GDDR5 1GB 128Bit ATI DX11 Ekran Kartı' 226TL'ye VATANDA! Ya da 'SAPPHIRE HD6750 GDDR3 1GB 128Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı' 169TL'ye alabilirsiniz. Tabi ki HD5770 çok daha iyi bir kart.
    9800GT öneren arkadaşa da, forumda öneri yapmamasını tavsiye ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramptha

İşlemci olarak Phenom X4 960T alın. 2 çekirdekli bir sistem kurmanız şu anda hata olur. 955 veya 965 BE işlemcileri boardunuz desteklemez. PSU olarak kaliteli bire 450-500W PSU edinin ki ileride de kullanın. Akasanın ve HIGH POWER'ın f/p ürünleri var. Ayrıca ekran kartı olarak 2.el bir ekran kartını forumdan alabilirsiniz. Ancak 200 TL bütçeniz varsa ekran kartı için ve sıfır almak istiyorsanız 'ASUS HD5770 CuCore GDDR5 1GB 128Bit ATI DX11 Ekran Kartı' 226TL'ye VATANDA! Ya da 'SAPPHIRE HD6750 GDDR3 1GB 128Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı' 169TL'ye alabilirsiniz. Tabi ki HD5770 çok daha iyi bir kart.

9800gt zamanın çok satan kartı ve özellik bakımından çook daha iyi tabiki daha iyi 9800gt yi arkadaş kullanıyor crysıs 2 high ayarlarda kasmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: batkent

quote:

İşlemci olarak Phenom X4 960T alın. 2 çekirdekli bir sistem kurmanız şu anda hata olur. 955 veya 965 BE işlemcileri boardunuz desteklemez. PSU olarak kaliteli bire 450-500W PSU edinin ki ileride de kullanın. Akasanın ve HIGH POWER'ın f/p ürünleri var. Ayrıca ekran kartı olarak 2.el bir ekran kartını forumdan alabilirsiniz. Ancak 200 TL bütçeniz varsa ekran kartı için ve sıfır almak istiyorsanız 'ASUS HD5770 CuCore GDDR5 1GB 128Bit ATI DX11 Ekran Kartı' 226TL'ye VATANDA! Ya da 'SAPPHIRE HD6750 GDDR3 1GB 128Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı' 169TL'ye alabilirsiniz. Tabi ki HD5770 çok daha iyi bir kart.

9800gt zamanın çok satan kartı ve özellik bakımından çook daha iyi tabiki daha iyi 9800gt yi arkadaş kullanıyor crysıs 2 high ayarlarda kasmıyor.

Bence forumda tavsiye yazmayı bırakmanın yanında, foruma girmemelisin bile.

• quote:

quote:

malesef o işlemci vatanda yok. ki ben bütün parçaları vatan bilgisayardan alıcam.

çift çekirdekli olmasında ne gibi bi sakınca var?
    önerdiğin işlemci yerine

AMD ATHLON II X4 645 AM3 3.1GHZ 2MB CACHE 45NM İŞLEMCI

bu işlemciyi alsam olur mu?
    ama ben bunun yerine ilk işlemciyi tercih ederim.
    ne kadar doğru bilmem ama.

• 2 çekirdekli işlemciler yüksek seviye ekran kartları ile, uygulamalarda sorun çıkarabiiyor. Ön bellek için 2 çekirdekli işlemci almanızın Size getirisi 4 çekirdekli bir işlemcinin sağladığından daha az olacaktır.
    Vatanda ısrarcı davranmayıp sisteminizi istediğiniz şekilde kurmalısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ltthls

öncelikle iyi akşamlar. birkaç sorum olacak...

anakartım:

üzerinde 4 gb ram var.

kasamı yeni toplamaya başladım. bunları alalı 2-3 gün oluyor.
    2 haftaya kalmaz aşağıya yazdığım parçaları da alıcam.

işlemci olarak bunu düşünüyorum.

AMD PHENOM II X2 560 BLACK EDITION AM3 3.3GHZ 7MB CACHE 45NM İŞLEMCİ

bu işlemci anakartıma uyar mı?

ekran kartı olarak:

ASUS HD5450 GDDR3 1GB 64BIT ATI RADEON DX11 EKRAN KARTI

şu an için ekran kartına pek bütçe ayıramadığım için bunu seçiyorum.

harddisk:

SEAGATE 3.5" 500GB BARRACUDA SATA 3.0 16MB CACHE 7200RPM HARDDISK

ucuz yollu bi dvd de üstüne eklersek.

kaç wat lık psu yeterli olur?

işlemcinin stok fanı yeterli olur mu yoksa yeni fan almalımıyım? alıcaksam önerileriniz neler?

anakartla hddyi değiştirmeni öneririm

w.d hdd olsun

• quote:

quote:

quote:

malesef o işlemci vatanda yok. ki ben bütün parçaları vatan bilgisayardan alıcam.

önerdiğin işlemci yerine

İLK TERCih ettiğin işlemci perfomans versiyonlarının giriş seviyesidir.bu yazığın x4 645 ise normal serinin ileri seviye işlemcisi burda tercih senin ha performans fark varmı dersen ben bu tarz işlemcilerde önce GHZ e bakarım çünkü çekirdek performansları aynı kalacak hatta çekirdek açan anakartlardan alırsan x2 yi x4 e çıkartma şansın bile var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErshaNKuNeRy -- 9 Ocak 2012; 11:09:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ErshaNKuNeRy

quote:

quote:

quote:

önerdiğin işlemci yerine

İLK TERCih ettiğin işlemci perfomans versiyonlarının giriş seviyesidir.bu yazığın x4 645 ise normal serinin ileri seviye işlemcisi burda tercih senin ha performans fark varmı dersen ben bu tarz işlemcilerde önce GHZ e bakarım çünkü çekirdek performansları aynı kalacak hatta çekirdek açan anakartlardan alırsan x2 yi x4 e çıkartma şansın bile var.

anakartı aldım değiştirme lüksüm yok.

AMD PHENOM II X2 560 BLACK EDITION AM3 3.3GHZ 7MB CACHE 45NM İŞLEMCI --102$

WD 3.5" 500GB CAVIAR BLUE 16MB CACHE SATA 3.0 7200RPM HARDDISK --115$

ASUS HD5770 CUCORE GDDR5 1GB 128BIT ATI DX11 EKRAN KARTI --119$

bunlara bu psu yeterli olurmu?

XILENCE XILENCE XP500 500W 120MM FAN PSU REDWİNG SERİSİ R3

ekran kartına aynı bütceyi geçmeyecek şekilde öneri yaparsanız sevinirim.
    birde anakartıma gddr5 serisi uyar mı? yoksa gddr3 serisinden mi almak zorundayım?

önerileriniz mümkünse vatan dan olsun. online sitelerden alışveriş yapma imkanım yok.

• psu yeter,ekran kartı belleği ile anakartın desteklediği ram'ler bir olacak diye bir şart yoktur,sizin bütçe ne kadar ve ne amaçla kullanacaksınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: talatcaner

psu yeter,ekran kartı belleği ile anakartın desteklediği ram'ler bir olacak diye bir şart yoktur,sizin bütçe ne kadar ve ne amaçla kullanacaksınız?

bütçe 200 olarak düşünüyorum. ama 250 ye kadar çıkabilirim.

açıkçası oyun hastası biri değilim. ama oyun oynamak istediğimde grafik belleği yetersiz gibisinden uyarı da almak istemiyorum. günümüz şartlarındaki oyunları donmadan oynayabileceğim bi ekran kartı arıyorum.

tekrardan söylüyorum. mümkünse önerdiğiniz parçalar vatan dan olsun.
  • gts450 ve ya 5770 sizin alacağınız en iyi ekran kartları o zaman,1gb gddr5 olsun,iki karttan birini tercih edin

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/products.aspx?L2=OEMVGA&prcmin=200&prcmax=499&sb=20&sk=0
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.