Şimdi Ara

Taxi Neden Sarıdır & Ve Taxiler Hakkında Topic .. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
6.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dikkat çeksin vede bu tarz ticari araçlar tek bi görünütü oluştursun diye olabilir mi diyecem ama aklımada şu geliyo daha dikkat çekici renklerimiz de var mesela.

pempe , fıstık yeşili,çingane pempesi , turanj,eflatun, mor

varsa ilginç renk öneriniz yazın belki birileri sesimizi duyarda yollarımız renklenir...

• quote:

Orjinalden alıntı: cetera

yanılmıyorsam. sarı renk gelip gecici anlamında kulanılır. yani insanlar gelip gecice olarak düşünür sarı renk hakında. o yüzden taksiler sarı renkde boyanır cogu ülkede. binersiniz ve bir süre sonra inersiniz. daimi degildir yani. ben böle bi sonuc cıkardım nacizane.

• quote:

Orjinalden alıntı: pcman5334

kırmızı M taxiler var onlar neden kırmızı ve neden azdır. (genellikle avrupa yakasında kullanılıyor diye biliyorum)

Onlar geçici taksiler. Genelde büyük çekmece tarafında oluyor. Şehire girmeleri yasak. Büyük çekmece ayrı belediye ve büyükşehir sınırları içersinde olmadığı için böyle oluyor
  • evet aynen katılıyorum

quote:

Orjinalden alıntı: altin-orfoz

quote:

yanılmıyorsam. sarı renk gelip gecici anlamında kulanılır. yani insanlar gelip gecice olarak düşünür sarı renk hakında. o yüzden taksiler sarı renkde boyanır cogu ülkede. binersiniz ve bir süre sonra inersiniz. daimi degildir yani. ben böle bi sonuc cıkardım nacizane.

• sarı cırtlak bir renk sabah akşam çok uzaktan görünsün diye olabilir yada taksiciler sarı rengi seviyorlar
  • doğrudur eskiden sadece taxi bandı takılması zorunluydu ,Özal sonrası hepsi amerika özentisi sarı taxiye dönüştürüldü ,ilk dönüştürümde herhalde boya satış depolarında bayağı fazla sarı stık boya vardı .Boya kaporta işleriyle uğraşanlar bayram yapmıştı hatta yapıştırma sarı bant çektirenler dahi olmuştu hatırladığım kadarıyla. Böylece sarı taxi efsanesi doğdu.

Ne demişler geçmişini unutan gelecekten medet umamaz.

quote:

Orjinalden alıntı: gyneco

Taxi nedir?
    İngiltere ve ABD de böyle yazan sarı araçlar görmüştüm. Bazen ülkemizde de rastlıyorum. İlginç...
    Türkçesi olmayan bir kelime herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 21 Eylül 2007; 12:19:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: vezir

doğrudur eskiden sadece taxi bandı takılması zorunluydu ,Özal sonrası hepsi amerika özentisi sarı taxiye dönüştürüldü ,ilk dönüştürümde herhalde boya satış depolarında bayağı fazla sarı stık boya vardı .Boya kaporta işleriyle uğraşanlar bayram yapmıştı hatta yapıştırma sarı bant çektirenler dahi olmuştu hatırladığım kadarıyla. Böylece sarı taxi efsanesi doğdu.

Ne demişler geçmişini unutan gelecekten medet umamaz.

quote:

Orjinalden alıntı: gyneco

Taxi nedir?
    İngiltere ve ABD de böyle yazan sarı araçlar görmüştüm. Bazen ülkemizde de rastlıyorum. İlginç...
    Türkçesi olmayan bir kelime herhalde.

arkadaşlar sarı renk evrensel anlamda kalıcılığın değil geçiciliğin rengidir,güven vermez hiç bir politikacı yoktur sarı kravat takan ve dünyada hiç bir banka ambleminde logosunda sarı rengi barındırmaz (vakıfbank hariç)sarı renk hakkında bildiklerim bunlar.saygılar

• ilginc
  • benim blog sayfamda gerekli bilgiler var...
  • cevap çok basit amerikan özentisi yada (sömürgesi...!) olmaktan kaynaklanıyor.

niye polis arabalarıda amerikayla aynı renge boyandı???

yakında bayrağın renginide amerikaya benzesin diye kırmızı beyazdan mavi beyaza çevirirler tam olur...

• aslında hiçbiri bi neden değil şimdi ismi aklımda değil bir yönetici siyasi yurt dışında tek tip taksileri görüyor sarı ondan sonra da bu standardı ülkemize götürüyor başka bir nedeni yok..
  • quote:

Dolmuşlar da gelip geçicidir. Bu durumda dolmuşlar neden mavi sorusu ortaya çıkıyor. Hatta bazı eski dolmuşları mora bile boyuyorlardı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BX4TC

quote:

Dolmuşlar da gelip geçicidir. Bu durumda dolmuşlar neden mavi sorusu ortaya çıkıyor. Hatta bazı eski dolmuşları mora bile boyuyorlardı.

Dünya üzerinde başka hiç bir ülkede dolmuş gibi bir toplu taşıma aracı olmadığı için rengide bize özel bence.
    Ama olayı ülkemiz açısından ele alacak olursanız güzel bir soru derim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.