Şimdi Ara

Taxi Neden Sarıdır & Ve Taxiler Hakkında Topic ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
6.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ülkemizdeki ve birçok ülkede taxilerin rengi sarıdır. Bu sarı nereden gelıyor yada ne anlama gelıyor. Sarı renkte araba neyi simgeler sorum bu. Araştırdım pek bir şey bulamadım.

Bazı ülkelerde çeşitli renklerde taxiler var. Siyah kırmızı beyaz ulkemızde bırcok ulkede oldugu gibi sarı ..

Bir zamanlar çiçek taksi adlı bir dizi vardı şarkısında şöyle bir kuple vardı " Taxinin rengi buğday sarısı" Acaba buğdayın sarısı olmakla "Emek"'imi temsil ediyor ?

Yada birşey temsil ediyormu ? Bunun cevabını bulabılırmıyızkı ?

Merak ...

Sevgiler

EK:

Galiba Konu dışı olan bir konuyu buraya açtım hatamı erken anladım Kusura bakmayın Ne yapmalıyım ?

Bir Ek daha:

Hatamı Telafi ettim. Topiği TAXİ topiği yaptım. Artık taxi hakkında konular burdan gitsin nasıl ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf -- 28 Kasım 2006; 19:35:40 >

• Sarı dikkat çekici sıcak bir renktir. Trafikte diğer araçlardan kolay ayırdedilebilsin diye taksi rengi sarı belirlenmiştir. Normalde insanlar nabızları fazla hızlı atmıyorsa sarı renk araç kullanmayı tercih etmediklerinden ticari taksileri renginden kolayca tanıyabiliriz. Bazı ülkelerde renkleri değişebilir.
  •  Taxi Neden Sarıdır & Ve Taxiler Hakkında Topic ..

bende mrk ettim....

• ozenti iste benden gorduler
  • quote:

Orjinalden alıntı: cilikka

ozenti iste benden gorduler

Yok hocam Lambo ve Lotus neden sarıdır demedim taxi neden sarıdır dedim

şaka tabi ..
  • Ambulans ve itfaiye araçlarının da renklerinde bir ortaklık söz konusudur.
  • Bence bu tur aracların mutlaka anlamları olmalı .

Ne bıleyım kırmızı ateşi simgeleyebilir . Ambulans tada Beyaz Saflığı Sağlığı simgeleyebilir.

Elbet bir açıklaması vardır .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Teleport Her charda Var mı?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yanılmıyorsam. sarı renk gelip gecici anlamında kulanılır. yani insanlar gelip gecice olarak düşünür sarı renk hakında. o yüzden taksiler sarı renkde boyanır cogu ülkede. binersiniz ve bir süre sonra inersiniz. daimi degildir yani. ben böle bi sonuc cıkardım nacizane.
  • Olabılır tabi..

Ayrıca sormak istediğim artık taxiler sarıya boyanmıyo direk sarı body çıkartma mı uyguluyorlar acaba ?

bi hyndai gordum arka bagaj kapagının bı kısmı bordoydu anlam veremedım . .
  • Ya bence ortak renk olarak sarıyı seçmişlerdir.Sarı rengi herhangi birşeyle bağdaşlaştırmaya çalışıyorumama bende bulamadım.Tamamen tesadüf olamaz mı ??
  • kırmızı M taxiler var onlar neden kırmızı ve neden azdır. (genellikle avrupa yakasında kullanılıyor diye biliyorum)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ozdamar

Olabılır tabi..

Ayrıca sormak istediğim artık taxiler sarıya boyanmıyo direk sarı body çıkartma mı uyguluyorlar acaba ?

bi hyndai gordum arka bagaj kapagının bı kısmı bordoydu anlam veremedım . .

Komple renkli folyo uygulanıp boyanmadan renk değiştiriliyor. Hem daha ucuza maloluyor hem de araç taksiden çıkınca ikinci kez boya yememiş oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Woodpecker -- 28 Kasım 2006; 19:55:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Woodpecker

Komple renkli folyo uygulanıp boyanmadan renk değiştiriliyor. Hem daha ucuza maloluyor hem de araç taksiden çıkınca ikinci kez boya yememiş oluyor.

Guzel bu uygulama renk değişimi isteyen arabalarada yapılabılır satarken cıkartırsın al abi orjinal boyası diye.

Kırmızı M taxiler galiba ufak kendi içinde gelişmiş semt ler için geçerli zannediyorsam.
  • İlgi çeksin diye dünyanın birçok yerinde sarıdır. İstanbul'daki kırmızı taksiler de Beylikdüzü civarı ve ilerisinde kullanılır. Yani İstanbul-Merkez'e bağlı değildir onlar.
  • Benim bildiğim dikkat çekici bir renk olmasından dolayı.buğday sarısı ile alakası yoktur herhalde.
    taksi dedinizde çiçek taksiyi özledim ben
  • RENKLERİN GİZEMİ
    Taksiler neden sarı da ,fast food restoranların duvarları çoğunlukla kahve rengidir?
    Peki bürokratlar neden lacivert renkleri tercih ederlerde ,marka mağazaların tezgahtarları pembe giyinir?

Uzmanların hazırladığı uluslararası bildiride renkleri ve şirketlerin bunu nasıl kullandığını anlatıyor. Çeşitli yerli ve yabancı araştırmalardan derlenen çalışmaya göre renkler ve şirketlerin renk politikaları şöyle:

KAHVERENGİ
    Gerçekçiliğin, plan ve sistemin rengidir.İnsanlar üzerinde canlılık ,hareketlilik etkisi bırakır.Dünyadaki fast-food restoranlarının hepsinin sandalyeleri ve masaları kahverengidir.
    KIRMIZI
    Mutluluğu temsil eder ve kişinin iştahını açar.Canlandırıcı, kışkırtıcı ve heyecan veren bir etki yaratır.Dünyadaki ünlü gıda firmalarının hepsinin logolarının kırmızı olduğunu hayretle fark edeceksiniz.
    YEŞİL
    Doğanın ve baharın rengidir,insanların yaratıcılığını körükler.Ayrıca huzuru ve üretkenliği temsil eder,güven verir.O yüzden bankaların logolarında en çok tercih ettikleri renktir.
    SİYAH
    Gücü ve tutkuyu temsil eder.Hırsında bir ifadesidir.En fazla konsantrasyonu sağlayan renktir.
    MAVİ
    Huzuru temsil eder ve sakinleştirir.Kişinin gerginliğini azaltır.Batıda bu etkisi yüzünden intiharları azaltmak için köprü korkuluklarını maviye boyarlar.
    LACİVERT
    Sonsuzluğu,otoriteyi ve verimliliği çağrıştırır.Uluslararası toplantılarda tüm devlet başkanları lacivert takım elbise giyerler.
    MOR
    Eskiden beri ihtişam ve lüksün son basamağı olarak düşünülür.Tarih yüksek sınıfların ,saray mensuplarının daima mor ile bezendiklerini kaydeder.
    PEMBE
    Uyum,neşe,şirinliğin, sevginin ve şefkatin simgesi.İnsanları rahat hissettiren ve dinlendiren renk.Pembe giyenlere ödeme yaparken kendimizi daha rahat hissettiğimiz tespit edilmiş.
    SARI
    Özellikle açık sarı kişiye huzur verir.Sarı ayrıca hüznün ve özlemin rengidir.Sarı geçiciliğin ve dikkat çekiciliğin ifadesidir.Bu nedenle tüm dünyada taksiler sarıdır.
    BEYAZ
    Beyaz renk istikrarın devamlılığın,temizliğin simgesidir.Bu yüzden fazla şaibeli olanların beyaz ağırlıklı kıyafetleri seçmesinde yarar var.

kaynak:internet:9

• Tesekkurler dostum. Bıldırı dahı olsa neden sarı oldugunu ogrendım hehe

Yaw dostlar taxıler gece cok pahalı oluyor bunun sebebı acaba gece bınen hırlımı hırsızmı olayımı ?

çünkü bıyandan dusunuyorum gece trafık yok sıkışık trafık yok rahat rahat gıder daha az yakıt harcar .

Gece tarıfesının pahalı olmasının sebebı nedır acaba?

taxıler hakkında amma merakım varmış yaw
  • adı üstünde gece.

gece yapılan iş gündüz e göre daha az olduğundan dolayı. geceleyin yapılan mesaiyi gündüz e eşit oran sağlayabilmek için. + tehlikesi gündüze göre daha fazla olduğundan dolayı...

nerden bilceksiniz diyorsunuz çünki babam da taksici.
  • sanırım sorunun cevabını amerikadan almak lazım. orada yellow cab deniyor taksilere. hepsi de sarıdır. sanırım biz de oradan kopyaladık renk işini.
    eskiden her renk taksi vardı, sonradan şehir içi taksilerin sarı olması zorunluluğu getirildi.
  • Taxi nedir?
    İngiltere ve ABD de böyle yazan sarı araçlar görmüştüm. Bazen ülkemizde de rastlıyorum. İlginç...
    Türkçesi olmayan bir kelime herhalde.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.