Şimdi Ara

Park Halindeki Aracın İçini Isıtma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
9.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kolay gelsin. Çok muzdarip olduğum bir konu var ve sizlerden yardım bekliyorum. Ben Polis Memuruyum.( Mesleğimden dolayı beni seven de olabilir sevmeyen de. Ama yardımlarını esirgemezlerse sevinirim.) Mesleğim gereği haftada bir veya iki gece veya gündüz 12 saat bekleme görevinde bulunuyorum. Belirli aralıklarla dinlenebiliyoruz. Bu dinlenme aralıklarında aracımıza biniyoruz. Aracımız çok soğuk oluyor, malum kış şartları. Çalıştırıp ısınmaya çalışıyoruz ancak benim aracım Renault Manager 1.7 LPG li. Isınması zaman alıyor. Iısındıktan hemen sonra soğuyor çünkü yalıtım yok arabada. Ben de arabada ısıtıcı çalıştırmak istiyorum. Şu fanlı modellerden de olur. Veya başka alternatif düşünceniz de olabilir. Araca takılan aşağıda linkini verdiğim ısıtıcılar var ama olumsuz yorumlarda çok. Bu konuda bana yardım edebilirseniz çok sevinirim yoksa bu kış bitmeyecek bizim için. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

http://www.hepsiburada.com/liste/portatif-isitici-12v-cakmak-soketli/productDetails.aspx?productId=martek4936383&categoryId=60001057&SKU=MARTEK4936383&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dmartek4936383%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253d%255cu0131s%255cu0131t%255cu0131c%255cu0131%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546%257d%26fh_refview%3dsearch

• Yapay Zekanın Yanıtı

Park Halindeki Aracın İçini Isıtma Yöntemleri

Soğuk kış günlerinde, park halindeki aracınızın içini ısıtmak için çeşitli yöntemler mevcuttur. Bu yöntemler şunları içerir:

• Motoru Çalıştırmadan Aracı Isıtma:

• Webasto gibi bağımsız ısıtıcı sistemleri, motoru çalıştırmadan arabanın içini ısıtır.
      • Koltuk ısıtma özelliği, yalnızca koltukları ısıtarak daha az enerji tüketir.
    • Motoru Çalıştırarak Aracı Isıtma:

• Aracın kalorifer sistemi, motoru çalıştırarak iç mekanı ısıtır.
      • Ancak, motoru uzun süre rölantide çalıştırmak yakıt israfına ve çevre kirliliğine neden olabilir.

Webasto Aküyü Bitirir mi?

Webasto sistemleri genellikle 10-15 amper çeker ve genellikle aracın aküsünü bitirmez. Ancak, uzun süreli kullanımda akü zayıfsa veya şarj sistemi arızalıysa aküyü bitirebilir.

Kalorifer Aküyü Bitirir mi?

Kalorifer sistemleri daha fazla amper çeker (genellikle 15-25 amper). Motor rölantide çalışmadığında kaloriferi uzun süre kullanmak aküyü bitirebilir.

Koltuk Isıtma Aküyü Bitirir mi?

Koltuk ısıtma sistemleri nispeten az amper çeker (genellikle 5-10 amper) ve genellikle aküyü bitirmez.

Koltuk Isıtma Benzin Harcar mı?

Hayır, koltuk ısıtma sistemi aracın benzinini harcamaz. Elektrikle çalışır ve aküden güç alır.

Önemli Hususlar:

• Aracınızı uzun süre rölantide çalıştırmaktan kaçının.
    • Akünüz zayıfsa veya şarj sisteminiz arızalıysa bağımsız ısıtıcı sistemlerini dikkatli kullanın.
    • Koltuk ısıtma sistemini uzun süre kullanırken, akünün durumuna dikkat edin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu işlerle ilgili hiç tecrübem yok ama hafta sonu sağda solda yatmak için bir hafif ticariyi mini motorkaravana çevirmeyi planlıyorum. Soğuk havalar için biraz maliyetli ama Webasto ısıtıcı dışında bir çözüm aklıma gelmemişti.

Şurda 1150 TL fiyat çekmişler.
    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-orjinal-alman-mali-webasto-satisi-106565492/detay

• Araba için napilir bilmiyorum ama araç için elektrikli battaniye ciktigini duymuştum, cabuk isiniyormus. Araca takarsiniz, battaniyeyi sarinirsiniz. Saçma gelebilir ama en ucuz çözüm bu gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koltuğa minder tarzı serilen elektrikli battaniye mantığı ile çalışan aksesuarlar var onlar olabilir,

birde Çorum kaloriferi seçeneğini googleden arayın birçok marka ve model araca modifiye edilebiliyor sanırım işinizi çözer.
  • Mülakatlardan isme bakıp cisme bakmadan eledikleri bir sistemde polis olmuşsunuz ne güzel. Hocam bütçeyi dara sokmazsa bi samara alın derim atletle oturursunuz arabanın içinde malum rusya şartlarına göre üretilen bir araba. yada kuş serileri başarılıdır ilk baharda elden çıkartısınız
  • Polis dediğin adam uzaydan gelen biri değil, senin benim komşum,akrabam,arkadaşım ve bu ülkenin vatandaşı. Yanlış yapılan uygulamalar olabilir ama bu polislik meslek grubundaki insanları linç etmeyi gerektirmez. Sorunun cevabına gelince ise o ısıtıcı eğer dediği gibi 250 watt güce sahipse maksimum 1.5 saatte aküyü bitirir. Hesabı ise şöyle: 250watt/12 volt= 20.8 amper, yani bir saatte 20 amper çeker. Araba aküleri genelde 50-60 ah olduğuna göre ve kurşun akülerin verimlerinin düşük olduğunu ve en az 1 senelik aküdeki kaybı da hesaba katarsak 1,5-2 saat arası bir akü ömrü olur, saatte bir aracın 10-15 dakika çalıştırılarak şarj edilmesi gerekir.
  • Elektrikli battaniyeleri bende televizyon izlerken falan kullanıyorum gerçekten yapan adama dua etmekten ağzım yoruldu çok güzel birşey eğer akünüz falan müsaitse yapılabilir..
  • Bazı Alarm sistemlerinde uzaktan motor çalıştırma sistemleri vardı. Aracın kaloriferini istediğiniz konumda bırakıyorsunuz, araca binmeden 5 dakika kadar önce kumandadan motoru çalıştırıp arabanın içinin ısınmasını sağlıyorsunuz. Güzel bir çözüm olabilir. Diğer seçeneklere göre maliyeti daha düşük.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korkmayın şu anda sevilmeyen, polisten ziyade çevik kuvvet
    Isıtıcıların tümü, deli gibi elektrik çekeceği için yine de aracı çalıştırmak durumunda kalacaksınız, akü bitmesin diye.

Alternatif olarak düşünebilecekler:
    12v elektrikli battaniye:http://www.sahikatermo.com/urun.asp?id=3http://www.sahikatermo.com/urun.asp?id=4

Çakmaklıktan çalışan rezistanslı fanlar: Sizin örneğini verdiğiniz benzer ısıtıcılar.

Çakmaklıktan çalışan kettle su ısıtıcılar: Isınan suyun buharı içeride havayı kırar.

Isıtıcılı minderler: Hiç kullanmadım, klasik koltuk ısıtma sistemi mantığı gibi düşünülebilir.http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/oto-koltuk-isitma-isiticili-minderi-ortapedik-96420342
    http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/modacar-isiticili-koltuk-minderi-840131-94754860

• quote:

Orijinalden alıntı: DOMIX

Koltuğa minder tarzı serilen elektrikli battaniye mantığı ile çalışan aksesuarlar var onlar olabilir,

birde Çorum kaloriferi seçeneğini googleden arayın birçok marka ve model araca modifiye edilebiliyor sanırım işinizi çözer.

Motor suyu ısıtmadan iş yapmaz çorum.

Wabesto kullanacaksın alternatifin yok 1000tl tutmaz yalnız kamyoncunun birini durdur danış en ucuzunu söyler hatta bulur takar yalnız işim görülsün diye adamı yolundan alıkoyma polisim diyip açığını arayıp bedavaya getirecem diye zor etme, edecek adamada vesile olma. Üşüyerek hak etmek ısınıp hak yemekten iyidir
    Elektirikli modeller kullanışlı değil zira aküyü bitirir bu kezde arabayı çalıştıramazsın. polissin sevilmiyorsun doğal olarak bu polis meselğinin kendisinden değil icraatlerinden kaynaklanıyor sen doğru ol eğri belasını bulur.

• wampaa kullanıcısına yanıt
    @wampaa nickli arkadaşım.

Arkadaşım sana cevap vermemek için kendimi çok tuttum ama yapamadım. Çünkü koskoca bir teşkilatın vebali üzerimde kalacaktı. Ben polislik mesleğine girdiğim sene şimdiki kpss'nin o zamanki adı olan ve ilki yapılan DMS sınavından 91 puanla çıktım. O zamanda dahi gazi üniversitesi Maliye Bölümü mezunuydum ve özel bir fabrikada 3.000.- USD'ye yakın maaş almaktaydım. Ayrıca üniversite zamanında üniversite milli takımında Judocuydum. Yani cismimde sağlamdı. Mesleğe çok sevgi duyduğum ve istediğim için girdim. Mesleğe girdikten sonra da spora devam ettim ancak Şark hizmetinde 3 kurşun yeyip zar zor hayatta kalınca vücudunuz beyninizin emrettiği bir çok şeyi yapamıyor. Ayrıca ben aracın park halinde ısıtılmasını sordum Araç çalıştıktan sonra yeni bir model olmayabilir (yazınızdan aşağılama hissiyatınızı anlayabiliyorum) ama benimki de ısınıyor. O bahsettiğiniz KUŞ tarzı arabaları da, Lada yıda çalıştırdıktan sonra kendi arabamı çalıştırır ısıtıcı tavsiyeleri için senin gibi kendini beğenmiş, ukala insanlardan fikir almak zorunda kalmazdım. Şu forumda paylaşım yapan çok arkadaşın konularından çok şey kazandım ve ilk kez bir konu açıp soru sordum. Ancak sen buna beni pişman ettin. Yazıklar olsun sana.
    Soruma tüm içtenliğiyle art niyet taşımadan cevap veren herkese teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WALLACE717 -- 25 Ekim 2013; 14:42:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

quote:

Koltuğa minder tarzı serilen elektrikli battaniye mantığı ile çalışan aksesuarlar var onlar olabilir,

Wabesto kullanacaksın alternatifin yok 1000tl tutmaz yalnız kamyoncunun birini durdur danış en ucuzunu söyler hatta bulur takar yalnız işim görülsün diye adamı yolundan alıkoyma polisim diyip açığını arayıp bedavaya getirecem diye zor etme, edecek adamada vesile olma. Üşüyerek hak etmek ısınıp hak yemekten iyidir
    Elektirikli modeller kullanışlı değil zira aküyü bitirir bu kezde arabayı çalıştıramazsın. polissin sevilmiyorsun doğal olarak bu polis meselğinin kendisinden değil icraatlerinden kaynaklanıyor sen doğru ol eğri belasını bulur.

Kardeş senin dediklerini yapıyor olsam sence 4.000.- TL'lik arabaya binip, 15 dakika araba çalıştırmaktan doğacak zarardan kaçarmıydım. Bir düşün ve vicdanınla yargıla. Eğri her neredeyse bizim kurumda veya başka kurumda Allah binlerce kez kahretsin inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: WALLACE717

quote:

quote:

Kardeş senin dediklerini yapıyor olsam sence 4.000.- TL'lik arabaya binip, 15 dakika araba çalıştırmaktan doğacak zarardan kaçarmıydım. Bir düşün ve vicdanınla yargıla. Eğri her neredeyse bizim kurumda veya başka kurumda Allah binlerce kez kahretsin inşallah.

Madem öyle sen doğruysan Allahda seni doğrularla karşılaştırsın. Şimdi gelelim meseleye evela arabayı yalıtarak başalamanı tavsiye ederim çünkü ısıyı kaybetmemesi de lazım camları concorde termal camları ile değiştiremeyecegine göre kalan kısımları yalıt forumda yalıtım konuları var bak incele aklına yatarsa 100lirayı geçmez ama ciddi işçilik söz konusu varsa hafta sonu tatilini ayırman gerekir. wabesto bağlamak renolarda dert tabi ama yapılmaz değil wabesto az yakar dediğim gibi kamyoncular bu işin piridir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Madem öyle sen doğruysan Allahda seni doğrularla karşılaştırsın. Şimdi gelelim meseleye evela arabayı yalıtarak başalamanı tavsiye ederim çünkü ısıyı kaybetmemesi de lazım camları concorde termal camları ile değiştiremeyecegine göre kalan kısımları yalıt forumda yalıtım konuları var bak incele aklına yatarsa 100lirayı geçmez ama ciddi işçilik söz konusu varsa hafta sonu tatilini ayırman gerekir. wabesto bağlamak renolarda dert tabi ama yapılmaz değil wabesto az yakar dediğim gibi kamyoncular bu işin piridir.

Sağol kardeşim çok teşekkür ederim. Şu webasto işini Ankara daki kamyon garajına ve hurdacılar sitesine giderek araştırayım.

• Yahu adam basitce bir soru sormuş meslek hayatını irdelemek niye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOMIX -- 25 Ekim 2013; 16:06:54 >
  • quote:

Yahu adam basitce bir soru sormuş meslek hayatını irdelemek niye.

aynen katılıyorum. yargısız infaza gitmiş gerçekten..
  • quote:

@wampaa nickli arkadaşım.

Arkadaşım sana cevap vermemek için kendimi çok tuttum ama yapamadım. Çünkü koskoca bir teşkilatın vebali üzerimde kalacaktı. Ben polislik mesleğine girdiğim sene şimdiki kpss'nin o zamanki adı olan ve ilki yapılan DMS sınavından 91 puanla çıktım. O zamanda dahi gazi üniversitesi Maliye Bölümü mezunuydum ve özel bir fabrikada 3.000.- USD'ye yakın maaş almaktaydım. Ayrıca üniversite zamanında üniversite milli takımında Judocuydum. Yani cismimde sağlamdı. Mesleğe çok sevgi duyduğum ve istediğim için girdim. Mesleğe girdikten sonra da spora devam ettim ancak Şark hizmetinde 3 kurşun yeyip zar zor hayatta kalınca vücudunuz beyninizin emrettiği bir çok şeyi yapamıyor. Ayrıca ben aracın park halinde ısıtılmasını sordum Araç çalıştıktan sonra yeni bir model olmayabilir (yazınızdan aşağılama hissiyatınızı anlayabiliyorum) ama benimki de ısınıyor. O bahsettiğiniz KUŞ tarzı arabaları da, Lada yıda çalıştırdıktan sonra kendi arabamı çalıştırır ısıtıcı tavsiyeleri için senin gibi kendini beğenmiş, ukala insanlardan fikir almak zorunda kalmazdım. Şu forumda paylaşım yapan çok arkadaşın konularından çok şey kazandım ve ilk kez bir konu açıp soru sordum. Ancak sen buna beni pişman ettin. Yazıklar olsun sana.
    Soruma tüm içtenliğiyle art niyet taşımadan cevap veren herkese teşekkür ederim.

Size ve şahsınıza bir şey demedim. Bende polis olmak istedim olamadım sizin şanslı olduğunuzu belirttim. Bildiğimi paylaştım. Bu tarz yazı yazmak sizin ne haddinize anlamış değilim. Burası forum herkes fikrini dilediğince yazabilir. Ama hakaret edemez. Sizin kadar düşmeyeceğim lakin şikayet etmiyorum, başka insanların çok değerli yorumlarını okumanız için suç bende ki hiç bir beklentim olmadığı halde binlerce mesaj yazıp içinde seninde bulunduğun insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.