Şimdi Ara

elektrikli rezistanslı ön kabin ısıtması olan araçlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
17.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 1.3 cdti astra aracımla yaptığım sabah 4 akşam 4 km uzunluktaki yol boyunca bu mevsimlerde ısınamıyorum. Özellikle 1 km uzaklıktaki kreşe gidene kadar çocuk arabada üşüyor. Biraz araştırma yaptım ancak aracıma webasto taktırmayı bile düşünmeme rağmen webasto servisi araca hem maliyet katacak (3000 TL) hem de aracı elden çıkarırken bu harcamayı geri alamayacak olmam nedeniyle yanaşmadı. Şimdi aradığım şey aracı kalorifer ısınmadan önce ısıtan rezistans tipi ısıtıcıların olduğu araçların hangi marka ve model olduğu. Bu konuda servislere danışmama rağmen hiçbiri net cevap veremedi. Cevaplarınıza teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Elektrikli Rezistanslı Ön Kabin Isıtması Olan Araçlar

Elektrikli rezistanslı ön kabin ısıtması, araçların ön camlarını ve kabinini ısıtmak için kullanılan bir sistemdir. Bu sistem, genellikle soğuk iklimlerde veya kış aylarında araçların daha konforlu kullanılması için tercih edilir.

On Cam Rezistansı Olan Arabalar

On cam rezistansı olan arabalar, ön camların iç yüzeyine yerleştirilmiş ince tellerden oluşan bir sisteme sahiptir. Bu teller, elektrik akımından geçirilerek ısınır ve ön camın buğulanmasını ve donmasını önler.

Ön Cam Isıtmalı Arabalar

Ön cam ısıtmalı arabalar, on cam rezistansına benzer bir sisteme sahiptir. Ancak bu sistemde ısıtma elemanları ön camın dış yüzeyine yerleştirilir. Bu sistem, donmuş camların çözülmesine ve buzlanmanın önlenmesine yardımcı olur.

Ön Cam Rezistansı Olan Arabalar

Ön cam rezistansı olan arabalar, genellikle lüks araçlarda ve yüksek donanımlı modellerde bulunur. Bu sistem, konforlu bir sürüş deneyimi sağlar ve görüş mesafesini artırır.

Ön Cam Isıtma Hangi Araçlarda Var

Ön cam ısıtma sistemi, çeşitli araç modellerinde bulunabilir. Ancak genellikle lüks araçlarda, üst düzey donanımlı araçlarda ve soğuk iklimlerde satılan araçlarda daha yaygındır.

Termoplonjör Nedir

Termoplonjör, elektrikli rezistanslı ön kabin ısıtması sistemlerinde kullanılan bir ısıtma elemanıdır. Bu eleman, elektrik akımıyla ısınır ve ısıyı tellere iletir.

Sonuç

Elektrikli rezistanslı ön kabin ısıtması, soğuk havalarda daha konforlu ve güvenli bir sürüş deneyimi sağlar. Bu sistem, ön camların buğulanmasını ve donmasını önleyerek görüş mesafesini artırır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yerim ben o miniği ya kıyamam üşümesin, konuyu takipteyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde de dizel yaris var aynı dertten muzdaripiz, gerçi bizde yol 5 km ama, çocuğu sıkı giydiriyoruz başka çözüm bulamadık... Yer ankara dikmen
  • Mesajım bulunsun. Beni de ilgilendiren bir konu.
  • sukru52.blogspot.com
    QUICKHEAT SYSTEM
    http://sukru52.blogspot.com/p/quickheat-system.html

• ewbsto yu, aracı satarken .ıkartamıyormuyuz?
    yada aracı satarken bak bu webastolu, sırıfı 3000 tl,
    ben sana 2000 tl farkla veriyorum dense satılma olasılığını artırmazmı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Elektrikli motor önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Isıtma için klima
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibhaavci

elinize sağlık. güzel paylaşım olmuş.
  • Webasto işin piridir mercedes gibi düşünün ancak yerli alternatifleri de var fiyatını ve kalitesini bilmiyorum ama araştırmak isteyenler için link aşağıda , bu tür sistemler kalıcı çözümdür ama kalitesi de önemli bir arıza ile araç komple yanabilir ,aklınızda bulunsun

http://www.sws.com.tr/
  • Hyundai i30 da PTC diye bi sistem var. Yamulmuyosam bu aracı saç kurutma makinesindeki sistem gibi ısıtıyor motorun ısınmasını beklemeden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

quote:

Orijinalden alıntı: ibhaavci

elinize sağlık. güzel paylaşım olmuş.

Teşekkürler... Bunu ben de bulmuştum ancak opel servis nasıl monte edileceğini bilemediğinden alamadım. Oto klimacısı arkadaşıma danıştım konsolu tamamen sökmek gerektiğini, toplamanın zor olacağını ve trim seslerinin başlayacağını söyledi ben de vazgeçtim.

• corolla dizelde var o ıstıcıdan sıcaklığı max a getirince çalışıyor, rölantiyi yükseltiyor, motor ısınmadan az biraz sıcak geliyor çok soğuklarda ilac niyetine iyi oluyor . başka modellerde varmı bilmiyorum
  • çorum kaleoferi denilen bir olay var bir araştrn derim

• valla süper konu, teşekkürler
  • çakmak soketli 150 v lik saç kurutma makinesi de buldum yerli sitelerde ama ısıtır mı bilemiyorum?

http://www.hepsiburada.com/liste/sac-kurutma-makinasi-cakmak-soketli-12v150w/productDetails.aspx?
  • araca zarar verir mi acaba
  • en iyisi çakmaklı ısıtıcılı fan almak.yada ısıtmalı koltuk kılıfı...
  • Hyundai i30 da var kabin ısıtıcı. Küçük çocuğu olanlar imkan varsa kesinlikle kabin ısıtıcısı olan araçlar tercih etmeli bence en önemli donanımların başında geliyor.

• Kışın bebişler üşümesin diye babalar üşümeyi ve yakıt sarfiyatını göze almalı erkenden aracınızı ısıtıp sonra bebeği arabaya alacaksınız mecburen. Kabin içi ısıtıcı sistemi taktırsanız o sisteme verdiğiniz parayı amorti edecek yakıt sarfiyatınız çok çok uzun bir döneme denk gelir. Ayrıca kabin içini ısıtırken alternatöre bindireceğiniz yük ile de ekstra yakıt sarfiyatınız olacak. En güzel yöntem erken binip aracı ısıtmak bence
  • Clio'da rezistansli isitma var. Bagaj lambasini bile koymayan Clio'da boyle bir sistemi gormek beni cok sasirtti. Benim de kucuk cocugum var ve dizel alirken beni cok dusunduren seylerden biri de gec isinmasiydi; sagolsun Clio bu derdime care oldu
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.