< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR (798. sayfa)
-
-
hocam tayland'da zaten gerçek gezginler bangkok'a gitmiyor artık. tam bir turist kapanı orası. ne varsa kuzeyde var. çoğu blogger bile bangkokda 2-3 gece kalıp trenle chiangmai yapıyorlar.
ben kuzeye 2 defa gittim. yine tayland gidersem direkt kuzeye çıkar oraları gezerim. ada deniz konusunda da herkes phuket pattaya gider ama bence kohsamuii koh chang, koh kood adaları hem efsane hemde çok daha uygundur fiyat olarak
-
Cümleten selamlar,
En son 2020 Şubat'ta Tayland'daydım. Tekrar gitmeyi istiyorum fakat kısa aktarmalı Qatar Airways gibi firmalarda 18000 altına bilet bulamıyorum. Setur'dan direkt Pattaya 5 gece turu buldum. Qatar Airways kısa aktarmalı tek kişi odada konaklamalı transferler dahil 1100 dolar. Alıp almamakta kararsızım. Aslında 4-5 gece Pattaya'da takılıp sonra Koh Samet'e geçmeyi düşünüyordum ama uygun fiyata kısa aktarmalı bilet bulamıyorum.
Anladığım kadarıyla buradaki gezginler mil puanlarını biriktirip uyguna bilet alabiliyorlar. Ben kredi kartımı nadiren kullanırım. Mil toplamak gibi bir durumum yok maalesef. Şubat-Mart aylarında kısa aktarmalı 15000 TL ve altına bilet bulursam alıcam. Bu konuda fikir verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Herkese iyi seyahatler.
-
Hocam üst de de yazdım wings kredi kartı alın sonra kendi sitesinden yani Gez kanatlandan bileti avans millerle alın kredi limitinizden yemiyo, taylandda bütün otelleri wings le tuttum bilet beleşe geldi bana, ben etihad la kampanyalı biletle kore üzerinden geldim 1 aydır taylanddayım vizeler 45 gün olarak verilio, benim kazancım wings alınca 100 bin puan verdi kampanya bitmediyse değerlendirin, bilet 500 bin puana gelmişti 100 bini kampanyadan kazandıgımdan düştü 400 bini bi sene içinde ödemem lazım oda 9 bin tl ye tekabül ediyordu ama burdaki önemli nokta yurtdısı alışverişler 2 kat değerli, havalar harika ben korat tarafındayım haftaya kore üzerinden dönücem memlekete, wings de kredi kartı limitinizin 10 misline kadar avans mil kullanabiliyorsunuz yani 50k limit varsa 500 bin tl lik bilet için avans oluyor sanırım, ben 9 bin tl degerinde 450 bin puan kullanmısım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bilgi için teşekkürler hocam. Dediğim gibi daha önce mil biriktirme ya da bu tür seyahat kredi kartı programlarını hiç kullanmadım. Biraz inceleyeyim. Size iyi tatiller.
-
merhaba hocam tayland bitmiş ölmüş diyolar dogru galiba . sizin taylanda benzer tavsiye yeriniz neresi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
tayland 9 ocaktan itibaren tekrar aşı kartı şartı, zorunlu covid sigortası ve maske şartını geri getirmiş. şimdilik 31 ocağa kadar geçerli olduğu belirtilmiş.
sebep olarak da çin'in karantinaları kaldırması ve çin yeni yılı kaynaklı çinlilerin seyahat serbestliği kazanması gösterilmiş.
ocak ayı içinde gidecek olanlar bu şartlara dikkat etsin. ben 23 ocak bilet alacaktım bunu duyunca şimdilik vazgeçtim.
-
Bence kore ölmüş bitmiş, taylanddan koreye geçtim de bisürü problemle ugrasıyoz bakam nolcak, tayland tatilim cok iyi geçti bangkokda kalmadım kuzeye gittim korat a, otel 500 baht günlük mekan olarak en büyük avm ye 5 dk yürğme mesafesi var 2 dk ilerde kocaman pazar yeri var 7 eleven var manita zaten sevgili yaptım harcama yapmadım
sitesinde yazan:
Kart limitinin en fazla 7 katına kadar avans Mil Puan kullanılabilir.
En fazla 500.000 avans Mil Puan kullanılabilir.
(yani hocam en fazla 5000₺ değerinde avans mil kullanımı mümkün.)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok oyle deil daha yeni aldım yılbasından önce bende 110 bin puan vardı,bilet 11 bin tl idi 100 bin puanı 2 bin tl olarak saydı 9 bin tl değerinde 450 bin avans puan kullandım kredi kartı limitinden düşmedi, kampanya için juzdan dan kampanyaya katılım saglayın
Yurtdısı bileti için puanlar 2 kat değerli
Çinli ve hintliler için zorunlu olmus hocam thailandnews uygulamasında öyle yazıyordu ben ordan takip ediyorum haberleri
hocam zaten çin yeni yılı ayağına o kadar hintli ve çinli gelecekse üzerine para verseler gidilmez. yürüyen virüslerin içinde ne işimiz var.
en iyisi ocak şubat geçmesini beklemek
-
pardon hocam. komple avans ile aldınız samdım
Subat ayi icin turna com uzerinden 16 bin liraya bangkok biletlerimi aldim. Gulf air. Daha once bu havayolu ile ucmamistim yalniz turna com un sitesinde belirtmemis donuste singapurda 1 saat stopover veriyor. Sonra ayni ucakla bahreyn. Bu 1 saatlik stopover da ucaktan inebiliyor muyuz? Gulfair kullanan arkadaslar yorum yazarsa sevinirim. Aksi takdirde sigara içmek icin 12 saat bahreyn e gelene kadar beklemem gerekecek ki bu bittim demektir. :)
valla aynı ucaksa gumruge gırmeden cıkıp gırersın ama havayoluna maıl at onlar detaylı cevap yazar hocam ama yuksek mıktarda para oduyorsanız bence kesınlıkle havayolunun kendı sıtesınden bilet almak lazım kaldı kı bu forumda paylastım ekım de 10 bıne sattılar bangkok bıletını, 3 partı ıle bılet alırsanız olurda degıstırmek ıstedıgınızde yada gıdemeyecek olursanız en az paranızın yarısı gıdıyor, arkadas 20 bın tl odemıs vızesi ıptal olunca bıletı mecburen ıptal ettı 9 bın geri vermısler, kendı sıtesınden alınca duruma gore bedavaya tarıh degıstırme fılan da oluyor , kore bangkok bıletımı alırken korean aırlınes degıstırme ucretı 2 bın tl dıyordu ama ucaga bınmeden 4 gun once bedavaya tarıhı degıstırdım , yurtdısı sıgortası da yaptırın ben 29 gunluk ıcın 300 tl ye yaptırdım ama basıma bı durum gelmedı ama oralarda hala maske korona devam bence gıtmeden sıgorta da yaptırın
-
Cevap icin tesekkurler hocam. Havayolu sirketine mail aticam. Seyahat saglik sigortasini her yurt disi seyahatimde yaptiriyorum zaten. Ekimde sacma sapan bi planla Polonya'ya gittim. O seyahati yapmasaydim hem daha cok param olurdu hem de dediginiz gibi uyguna bilet alabilirdim.
Merhabalar arkadaşlar bende 27 Aralık 5 Ocak arası
2 gece Bangkok
3 gece Phuket Karon
4 gece phi phi
Şeklinde 2 yetişkin 2 çocuk olarak gittim uçak biletlerim başka ülkeden geçtiğim için referans olmayacak ama otel genel harcama ve ufak ipuçları verirsem birilerine faydası olabilir;
Otelleri Agoda üzerinden yabancı para hesabım olan kartımla / otelde kartla ödedim
Bangkok ; new Siam Riverside bu otel fena değil Bangkok’ta yatmadan yatmaya vakit geçirdiğimiz için kahvaltısı lokasyonu fena değildi
Phuket ; Andaman Seaview Karon Beach hotel bu otel denize en yakın mesafeli Karon plajında bulunan biraz eski bir otel ama yine de temizlik hizmet ve kahvaltı iyiydi.
Phi phi; pp Princess resort otel yenilenmiş gayet temiz
En iyi hizmet ve temizliğin olduğu yerdi bizim tatilde yeri havuzu ve tonsai plajında olması çocuklarla tatili keyifli hale getirdi.
Hat truemove 300 thb 15 gün sınırsız internetli paketi aldık
Şehir içi ulaşım Grab bolt ve indrive uygulamaları ile oldu Bangkok özelinde 100-150 thb en fazla ödediğim meblağ oldu havaalanı gidiş gelişler 400 thb civarıydı bir de otoyol geçişlerini şoför sizden nakit olarak alıyor
Yaptıgım gezi alışveriş vs den ufak bilgiler vereyim
Bangkok’ta
İlk gün Muangthong outlet square denen turistlerin keşfetmedigi yeni bir outlet yeri vardı skechers özelinde ve diğer (Adidas Nike mizuno Asics vs ) çok uyguna ayakkabı satın aldık
Aksamı asiatique ve İcon Siam gezip otele geçtik
İkinci gün
Grand Palace (500 thb giriş) yarım gün zümrüt Buda kültürel gösteri sarayı gezdik
Wat pho yatan Buda (200 thb idi yanılmıyorsam) burada da yine gezi fotoğraf vs
Wat arun Wat pho dan tekne ile geçiliyor orası 100/200 thb idi rakamlar unutuluyor maalesef gün batımı yaptık tekneyle karşıya ve otele geçtik
Aksam üstü mbk center isminde avm var burası biraz turist killer yer ancak bazı şeyleri kolay bulmak için (imitasyon nba formaları anime oyuncakları vs için ) geldik fena değildi oldukça büyük bir avm ayrıca supersports isminde bunların flo/ayakkabı dünyası tarzı bir outleti de var oradan da bir çift ayakkabı aldık çıktık
Üçüncü gün
Sabahtan Wat saket golden mount a çıktık orası yine 50 baht idi sanırım giriş şehir manzarası ve alternatif tapinak olarak fena değil yereller içinde önemli ibadet yeri imiş
Sonra altin budha denilen Wat traimit e geçtik yine 50-100 baht olabilir girişi bu tapinaklari bitirince akşam uçağa kadar vakit geçirmek için im chinatown avm ye geçtik nispeten yerel kesme hitap eden bir yerdi
Phuket
Akşam Phuket havaalanına indik burada Grab bolt içeri girmiyor sıradan taksi çağrılıyor dendi Karon Beach teki otele 1400 baht ödedim suv tipi geldi malum Bangkok’ta valiz ve yük artmıştı
Phuket karonda kaldığımız 3 gece Türk restoranları kataturk ve Efes restoranı denedik lezzet olarak fena değillerdi Karonda kaldık patonga hiç geçmedik / geçemedik malum çocuklar olduğu için çok hareketli olmasına gerek yoktu.
Phi phi için feribot rezervasyon yaptırdık otelden alma dahil 700 baht kişi başı ödeme yaptık
Phi phi de iskeleye inince otelin elemanları karşıladı valizleri aldılar şehir içi ufak ve sevimli güney koy gemilerin yanaştığı kuzey koy ise gelgit yüzünden fazla gemi yanaşmayan sığ ve çocuklar için yüzmeye elverişli bir plaj olan tonsai koyuydu.
Phi phi de de Efe restoran vardı keza phukettekiler gibi fena değil hepsinde de rakı vs bulabiliyorsunuz.
Phi phi de günlük phi phi ley (yerleşim olmayan milli park durumundaki güneyde bulunan diğer ada) gezisi için long Tail botlara baktik bahsettiğim tarihler yüksek sezon olduğu için çok pazarlık payı yoktu. Çocuklar çok zorlanmasın diye yarım günlük turdan aldık kişi başı 400 baht verdik ayrıca gezi duraklarından leonardo di caprlo filmi the Beach ile meşhur olan maya bay için giriş ücreti yetişkin 400 çocuk 200 baht ödeme yaptık. Doğal ve özellikle temiz havası kimsenin kimseye bulaşmaması ile güzel bir tatili tamamladık.
Detay olarak vermek gerekirse outlet square bir büyük boy valiz doldurduk toplam 25 Çift ayakkabıya 650 dolar ödedik (çocuklar küçük numaraları sıra sira aldık es dost sipariş verdi vs)
Grab bolt indrive üzmedi genelde Bangkok şehir içi çok bekletmedi fiyatlarda ülkemize göre uygun araçlar temiz şoförler saygılı
Yemek meselesi Bangkok’ta kfc lerde Phuket ve phi phi de Türk restoranlarında yedik fiyat performans iyiydi hepsinde
Patong görseydik iyi olabilirdi yada olmayabilirdi çünkü bebek arabası valiz vs bizim profile çok ta uygun değildi sanırım.
Market 7eleven serisi ve mbk daki büyük diğer marketlere baktım fiyat vs bizimle çok farkı yok ama Bangkok’ta 7eleven ucuz iken phukette biraz phi phi de de gözle görülür derecede fiyatlar yükseliyordu sayfiye yeri etkisi tabiki.
Kur olarak ben nakit bozduğumda 1 Usd 34,20 thb idi ama düşüş eğilimindeydi
Alışveriş market ve yemeklerin çoğunu kart ile ödedim bir iki kontrol ettim yabancı para dan çevirmesi büroya göre kötü değildi nakit kalsın diye düşündüm.
Genel harcama olarak toplamı Agoda üzerinden 9 gece konaklama 3 otel toplam 1000 dolar ödedim
Yemek restoran ufak hediyelik müze girişi tekne turu vs 1150 dolar civarı ödedim
Dönüşte havaalanında elimde kalan thb leri dolara çevirdik ayakkabılardan 35 dolar vergi iadesi aldık ve yaşadığımız yere döndük.
Uçak biletleri ve ayakkabi vs hariç 4 kişilik aile 2150 dolara maloldu bence fiyat bizim şartlarda bile
Umarım Özellikle ailecek gidecek arkadaşlara faydalı olmuştur.
Sevgiler selamlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GameChanger -- 16 Ocak 2023; 20:17:6 >
Valla normalde ocak başı qatar airways kampanya yapıyordu da şimdi kampanyayı ankara ıcın yapmıs 670 usd gidiş geliş fiyat, daha 400 usd lere düşmeyecek gibiler de ben uygun bılet olursa bi tur daha atıcam gibi, bence ucretsız ıptal varsa pek sanmam 3. Partı biletlerde olmuyor bunu düşünün derim, ben etihad la kore üzerinden gittim döndüm, qatar büyük yeni uçaklarla ucuruyor ama etihad uçakları daha eski
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
@GameChanger bilgiler icin tesekkurler hocam.
@trcpt degisklik veya iptal hakki yok maalesef biletlerin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X