Şimdi Ara

Tazminat Davası Ücretini Ödeme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, kaybettiğim bir tazminat davası var. Son duruşması yapıldı ve ödeyeceğim tazminat miktarı yazıyor sadece. Gerekçeli kararı henüz gelmedi.
    Sorum şu; gerekçeli karar geldikten sonra karşı taraf icraya koydurmadan ödeme yapabilir miyim? Yoksa karşı tarafın illa icraya koyması mı gerekiyor? İcraya falan verilmeden biran önce ödeyip kurtulmak istiyorum.

• Ödemeniz için icraya koyulmasını beklemeye gerek yok. Ödeyebilirsiniz.
  • Ödeme toplamının tamamını karşı tarafın avukatının hesabına mı ödemeliyim? Ödeme işlemi nasıl olur?
    Sonrasında paramı sigorta şirketimden alacağım. Ödediğimi ibraz etmem lazım.
  • Gerekçeli kararın yazılmasıyla birlikte; karşı tarafın veya avukatın hesabına açıklamaya da mahkeme dosya bilgilerini yazarak ödeme de bulunabilirsiniz.
  • Gerekçeli karar yazıldı. Vekalet ücreti ile ilgili anlamadığım şey var. Kararda hem davalı davacıya 1.500TL vekalet ücreti verecek diyor, hemde davacı davalıya 1.500TL vekalet ücreti verecek diyor. Ben avukat tutmadım, karşı tarafın avukatını aradım, gerekçeli karar yanlış yazılmış diyor, sen 1.500TL + 1.500TL vereceksin diyor, iki kişi için hükmetmişler. Senin avukatın olmadığı için biz vermeyeceğiz diyor. Kafam karıştı, böyle bir kararda yanlışlık olur mu? Yani vekalet ücretini öedemelimiyim bilemedim...!!! Sadece tazminat tutarını ve masrafları ödesem nolur? Bu karara göre vekalet ücretinde fitleşmiş gibi durum ortaya çıkmış.

Tazminat Davası Ücretini Ödeme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sprite07 -- 5 Ekim 2020; 20:8:43 >

• sprite07 S kullanıcısına yanıt

Vekalet ücretleri avukata aittir, o yüzden ödemeniz gerekmekte

• Evet vekalet ücreti avukata aittir. Ancak verilen kararda karşılıklı avukatlık ücreti yazılmış. Sonuçta bu Resmi bir evrak değil mi, onlarında bizim tarafa ödemesi yazıyor ve tutar aynı... karşılıklı niye 1.500Tl ödeyelim... Ama şöyle bir durum var ben avukat tutmadım, bu karar gerçektende yanlış yazılmış olabilir mi?

Kopyala yapistir yaptiklari icin yanlis yazılmıştır. Siz hic yazilmamis gibi dusunup odemeyi yapip dosyayi kapatin .

Avukatın yoksa zaten sana ödeme yapmamaları gerekir. Karar yanlış yazılmış belli ki.

• Sık sık karşılaştığımız durum mahkeme kalemleri kopyala yapıştır olarak gerekçeli kararları yazıyor bu sebeple vekalet ücreti konusu yanlış yazılmış. Yapmanız gereken :

Gerekçeli karara göre toplama işlemini yapın avukatı hemen arayın ve banka hesap numarası isteyin yoksa icra takibine koyarsa icra masraflarıyla birlikte icra vekalet ücreti de ödemek zorunda kalırsınız.

• Rezalete bak.Avukat tutmadığın halde sanki avukat tutmuşsun gibi avukatlık ücreti yansıtmışlar.

Bir kere daha bu ülkede adalete olan inancım sarsıldı.

Böyle bir yanlışlık nasıl olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 10 Aralık 2020; 11:38:57 >
  • Okumadan copy-paste yapmalarnın sıkıntıları...

İsterseniz hükmün tavzihini talep edebilirsiniz. Mahkeme bu hatayı tavzihle düzeltir, ancak sizin bu taleple açıkçası hiçbir kazancınız olmaz. Karşı taraf icraya koymadan yargılama giderleri, vekalet ücreti ve asıl alacak olan tazminatı alacaklı vekilinin İBAN'ına ivedi biçimde yatırmanızı tavsiye ederim. Aksi halde icraya konulur ve icra takip masrafları ile icra vekalet ücretini de ödemeniz gerekir.

Keşke bir avukat tutsaymışsınız, o da 1.500-TL vekalet ücreti kazanmış olurdu. :)

İyi günler, sorunuz olursa mesaj atabilirsiniz...

• Ödenen tazminat vergiden mahsup edilebiliyormuş diye duymuştum. Doğruysa ve vergi mükellefiyseniz değerlendirin bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.