Şimdi Ara

Tazminat Kazanıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Lawyer066

Konu mevzuat da değil hocam sizin aydınlatmadan iş yapmasi bence hoş olmamış. Bazen sanayide araba yaptırırken ücret konusunu sorunca hallederiz diye cevap veren esnafın iş sonunda fahiş fiyat istemesine benzemiş olay . Linç edilmemek için bu kadar yazdım
    Eyvallah hocam doğru tespit. Teşekkür ettim.
  • Vekalet ücreti ve % avukatın hakkıdır tabii ki ama bu para konusunu geçiştirip sonunda kepçeyle isteyen avukatlardan çok var. Size tavsiyem bir daha işiniz düşerse böyle avukatların ofisinden "kolay gelsin" deyip hızlıca uzaklaşın. Doğru dürüst avukatlarla gerekirse pazarlığınızı da yaparak iş yapmanızı tavsiye ederim. Adaleti sağlayacak kişilerin para için böyle lakayıt tavırlara bürünmesi çok sinir bozucu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ben Bilmem Beyin Bilir

Haklı ya da haksızsınız demiyorum ben sadece sizin üzrinizden genel görüntüyü tarif ettim kırmak değil niyetim. Her insanda çürük olur, mesleği farketmez. Fakat şöyle bir kısım var. Ücret konusmadık diyorsunuz. Ücretsiz olacağını mı düşündünüz? Yani şey gibi bu: ben bakkala gittim su alacaktım fiyatı söylemedi aldım çıktım, sonra hırsızlık yaptı diye şikayette bulunmuş. Demek gibi. Hatanın büyüğü sizde bence. Bir işin ücretsiz yapılmayacağını bilmek için bir mevzuata hakim olmak gerekmiyor. Eve bir şey yaptırken hallederiz diyen tipler ya da taksimetreyi açmayım gidince bakarız diyen taksicilere mutlaka fiyat sorarım ki sonrasında can sıkılmasın. Yaşadığınız tecrübe için üzgünüm.
    Merhaba , dava açılmadan önce sözleşme yapılmadığında yüzdelik kısım nasıl oluyor? Asgari ücret tablosunda yüzde 12 gibi bir kısımdan bahsedilmiş. Dava kazanıldığında avukat daha fazlasını isteme hakkı var mı? Yoksa sözleşme olmadığından yüzde 12 ücret yeterli oluyor mu?

• -the- kullanıcısına yanıt
    Merhaba, avukatlık kanunu 164/4 sorduğunuz sorunun cevabı.

“Avukatlık ücretinin kararlaştırılmamış olduğu veya taraflar arasında yazılı ücret sözleşmesinin bulunmadığı yahut ücret sözleşmesinin belirgin olmadığı veya tartışmalı olduğu veya ücret sözleşmesinin ücrete ilişkin hükmünün geçersiz sayıldığı hallerde; değeri para ile ölçülebilen dava ve işlerde asgari ücret tarifelerinin altında olmamak koşuluyla ücret itirazlarını incelemeye yetkili merci tarafından davanın kazanılan bölümü için avukatın emeğine göre ilâmın kesinleştiği tarihteki müddeabihin değerinin yüzde onu ile yüzde yirmisi arasındaki bir miktar avukatlık ücreti olarak belirlenir. Değeri para ile ölçülemeyen dava ve işlerde ise avukatlık asgari ücret tarifesi uygulanır.”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben Bilmem Beyin Bilir -- 18 Ekim 2018; 20:18:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.