Şimdi Ara

Tazminat Kazanıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeni kazanılan bir tazminat davası var. Gerekçeli karar da yazıldı. Mahkeme tazminata hükmetti. Şimdi yapılması gerekenler nedir?

"Bölge adliye mahkemesine 7 gün içinde istinaf yolu açık olmak üzere" diye karar bitiyor. Karşı taraf büyük ihtimalle istinafa götürecektir. Ancak uyaptan baktığımda herhangi bir şey göremedim istinaf ile ilgili.

Tazminat maliye hazinesinden alınacak. Şimdi benim bir dilekçe ile maliyeye mi gitmem gerekiyor?

• Dilekçe ile başvurun. Ödeme yapılmazsa icra takibi yaparsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki karşı taraf dosyayı istinaf mahkemesine götürmüş olsa dahi yine dilekçe ile başvurayım mı maliyeye? yoksa bu dilekçe ile başvurma süreci istinaf mahkemesi sonuçlanınca mı başlar?
  • Dilekçeyle başvurabilirsiniz istinafa gitmesi sizin basvurunuzu engellemez . İstinafta kararın bozulma ihtimalini de göz önüne alarak kanun yollarının bitmesini beklemeniz bence daha lehinize olacaktır

• teşekkürler dediğiniz gibi beklemek daha doğru sanırım.
  • bir de şöyle bir durum var:
    gerekçeli kararda avukatlık vekalet ücretinin davalıdan alınıp davacıya verilmesine diye bir ifade var ancak bu parayı da avukat alacakmış.
    bu doğru mu? dosya parasını zaten alıyor. bunun üstüne gerekçeli kararda açıkça davacıya verilir denilen parayı da avukat alıyor. böyle bir şey olabilir mi arkadaşlar?
  • Bu husus her zaman tartışılıyor sonuç olarak avukat alıyor. Anayasa mahkemesine defalarca taşındı ve avukat lehine sonuçlandı. Avukatlik kanununda acık düzenleme var zaten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kıdem Tazminatı Hakları
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kanuni vekalet ücreti avukatındır
  • kanuni vekalet ücreti avukatındır tamam.

peki şimdi benim bir dosyam vardı o dosya da kapandı. bu dosya kapsamında avukat ile sözleşme yapmıştık ve alacak verecek kalmadı.

yalnız başka bir dosya olan bu tazminat hususu ile ilgili sözleşme yapmamıştık. avukat davayı açtı ve sadece 1 duruşmaya girdi ve ben tazminatı kazandım. şimdi kendisi %12-25 arasında bir şey alacağını iddia ediyor.

tamam gerekçeli karar kapsamında yazılan vekalet ücretini kendisine yine vereceğim ancak tazminatın %12-25 arasında bir rakamı vermek istemiyorum. aramızda sözleşme yok. bu konuda beni bağlayan bir şey var mıdır?
  • Yüzdeli kısım anlasmaniza bağlı biz bu hususu konuşmadık diye iletebilirsiniz. Ücretin alt sınırı mahkemenin hükmettiği tutardır. En az o kadara daha hak kazanır.

• Şimdi kararda 3900 küsurlu bir avukat ücreti var. tamam onu avukat alacaktır. ancak aramızda başka konuşulan bir ücret olmadı.

Aramızda bu davaya ait sözleşmede yok.

Mesela 50.000 tl ye hükmetti mahkeme yasal olarak avukata en az tutar olan %12'si yani 6000 TL'yi vermek zorunda mıyım?

Bu konuda beni bağlayan yasal bir zorunluluk var mıdır? dediğim gibi sözleşme yok sadece vekalet geçmiş davadan devam ediyor. ve sadece 1 duruşmaya girdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maruff -- 3 Ekim 2018; 0:2:46 >
  • Yasal zorunluluk yüzde 12. Fakat avukat ilerleme kaydetmiş bir davayı ortasında aldı ve bir duruşmaya girdi diyorsanız bu durumda mahkeme hükmü esas alabilirsiniz yani 3900 davalidan ayrı olarak siz de ödersiniz.

• Sözleşme yapmamış olmanız avukatın size amme hizmeti yaptığı anlamına gelmemekle birlikte kendinize ödeme yapmamak için yol arıyorsunuz belli ki. Sizce avukatlar zaten “sadece bir duruşmaya girer”, “altı üstü bir dilekçe yazar,”, “hiç birşey yapmazlar, duruşmada ağzını bile açmazlar” Her neyse. Size yasal zorunluluğu sunayım da avukatınızı da boş yere yormayın. “Avukatlık ücretinin kararlaştırılmamış olduğu veya taraflar arasında yazılı ücret sözleşmesinin bulunmadığı yahut ücret sözleşmesinin belirgin olmadığı veya tartışmalı olduğu veya ücret sözleşmesinin ücrete ilişkin hükmünün geçersiz sayıldığı hallerde; değeri para ile ölçülebilen dava ve işlerde asgari ücret tarifelerinin altında olmamak koşuluyla ücret itirazlarını incelemeye yetkili merci tarafından davanın kazanılan bölümü için avukatın emeğine göre ilâmın kesinleştiği tarihteki müddeabihin değerinin yüzde onu ile yüzde yirmisi arasındaki bir miktar avukatlık ücreti olarak belirlenir. Değeri para ile ölçülemeyen dava ve işlerde ise avukatlık asgari ücret tarifesi uygulanır.

Dava sonunda, kararla tarifeye dayanılarak karşı tarafa yüklenecek vekâlet ücreti avukata aittir.”

Ha bir de avukatınızla bu denli güvensiz bir ilişki kuracağınıza dosyalarınızı avukatsız takip edin. O bir davaya da kendiniz girin olsun bitsin. Nasılsa “ne yaptı ki”? Sonra hak kaybına uğradığınızda o “sadece bir duruşma” nın nasıl bir şey olduğunu farkedersiniz.

• Siz de avukatsınız belli ki :)

Niyetim avukatları rencide etmek ya da onların kazandığı paraya göz dikmek ya da sizin yukarıda yazdığınız gibi protest bir yazıyı hakkımda yazdırmak değil. Ancak meslektaşlarınızdan bazısının öyle hal ve hareketleri var ki gerçekten o meslekten soğutuyor insanı.

Kendi başıma gelene gelince olay şöyle cereyan etti. Bu dava açılırken kendisine sormama rağmen ücret konusunu geçiştirdi ve bir şey almayız gibilerine getirdi. Yoksa kendi dilekçemi de davamı da takip edebilirdim tabi ki. Hatta sonradan aramızda gerçekleşen ücret konuşmasında kendi de hayıflanarak söyledi kendin takip edebilirdin diye.

Şimdi soruyorum size bu üç kağıt değil de nedir?

İlla mevzuata hakim mi olacağız bu konularda? Karşı tarafın hiç mi iyi niyeti olmayacak. Size konuyu uzun uzadıya anlatırım siz de değerlendirirsiniz ancak şunu bilin ki bahsi geçen bu olayda inanın avukatın aldığı para o kadar hak etmediği bir para ki.

Üzülüyorum sadece. İnsanlar neden böyle yapıyorlar anlamıyorum. Hakkımda icra takibi başlatır yine alabilir belki o parayı ancak hayrını görür mü Allah bilir.

Saygılarımla.

• Haklı ya da haksızsınız demiyorum ben sadece sizin üzrinizden genel görüntüyü tarif ettim kırmak değil niyetim. Her insanda çürük olur, mesleği farketmez. Fakat şöyle bir kısım var. Ücret konusmadık diyorsunuz. Ücretsiz olacağını mı düşündünüz? Yani şey gibi bu: ben bakkala gittim su alacaktım fiyatı söylemedi aldım çıktım, sonra hırsızlık yaptı diye şikayette bulunmuş. Demek gibi. Hatanın büyüğü sizde bence. Bir işin ücretsiz yapılmayacağını bilmek için bir mevzuata hakim olmak gerekmiyor. Eve bir şey yaptırken hallederiz diyen tipler ya da taksimetreyi açmayım gidince bakarız diyen taksicilere mutlaka fiyat sorarım ki sonrasında can sıkılmasın. Yaşadığınız tecrübe için üzgünüm.

• "Ücretsiz olacağını mı düşündünüz?" Evet :)

Niye çünkü bu tazminat davası öncekinin sonuçlanması neticesiyle açılabilen ve o dosyanın doğal sonucuydu.

Ama size katılıyorum. Sonuna kadar haklısınız. Hata kesinlikle bende. Bazı şeyler güzel olmayan tecrübelerle öğreniliyor malesef. Hakkımızda hayırlısı.
  • Tabii ki de % ücretini ödeyeceksiniz. Bunu zaten normal şartlarda baştan peşin ödemeniz gerekirdi

• quote:

Orijinalden alıntı: maruff

"Ücretsiz olacağını mı düşündünüz?" Evet :)

Niye çünkü bu tazminat davası öncekinin sonuçlanması neticesiyle açılabilen ve o dosyanın doğal sonucuydu.

Ama size katılıyorum. Sonuna kadar haklısınız. Hata kesinlikle bende. Bazı şeyler güzel olmayan tecrübelerle öğreniliyor malesef. Hakkımızda hayırlısı.
    Öncekinin sonuçlanmasıyla yeni dava kendiliğinden açılmıyor, o davaya ilişkin dilekçeler, dava takibi kendiliğinden yapılmıyor. Doğal sonucu dediğiniz durumun meydana gelmesi için avukatınız ciddi bir zaman ve emek harcıyor. "Ücretsiz olacağını mı düşündünüz" sorusuna "evet:)" diyorsunuz ya, umarım kendi işinizde veya çalıştığınız yerde vermiş olduğunuz emek ve zaman karşılığında bir kazanç elde edemez, hak ettiğiniz ücreti talep ettiğinizde de sanki dileniyormuş gibi bir tepki ile karşılaşırsınız. Bundan sonra hukuki bir problem yaşadığınızda, lütfen bir avukat aracılığı ile değil kendiniz takip edin. Yaşayacağınız hak kayıplarından sonra kafanızı taşlara çok vurursunuz. Yazık.

• Sangre kullanıcısına yanıt
    "Bundan sonra hukuki bir problem yaşadığınızda, lütfen bir avukat aracılığı ile değil kendiniz takip edin"

-hiç şüpheniz olmasın.

"umarım kendi işinizde veya çalıştığınız yerde vermiş olduğunuz emek ve zaman karşılığında bir kazanç elde edemez, hak ettiğiniz ücreti talep ettiğinizde de sanki dileniyormuş gibi bir tepki ile karşılaşırsınız"

-bu o kadar başıma geldi ki. yine de bazı yamyamlar gibi milleti soymaya çalışmadım.

olayı tersinden anlamaya programlanmış bir şekilde yazıyorsunuz. gerek yok buna. sadece insanların birbirini anlamaya çalışması lazım.

siz üstte yazılanı kaçırmışsınız ancak ben yine de tekrarlayayım. avukat kendisi de hayıflandı ben böyle söyleyince. konuyu içeriğiyle bilmiyor ve bilmediğiniz üzerinden yorum yapıyorsunuz. avukatlara ya da avukatlığa düşman değilim. sadece ortada bir fırsatçılık var benim mevzuatı bilmemem ile ilgili. konu bu.

• Konu mevzuat da değil hocam sizin aydınlatmadan iş yapmasi bence hoş olmamış. Bazen sanayide araba yaptırırken ücret konusunu sorunca hallederiz diye cevap veren esnafın iş sonunda fahiş fiyat istemesine benzemiş olay . Linç edilmemek için bu kadar yazdım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.