Şimdi Ara

Tazyikli Su, Elimi Kesti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
15.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bence yanılıyorsunuz biz kuyu suyu kullanmıyoruz dükkanda.200 barda çalışan makine,geçen elemanlardan biri bez yıkarken ayak baş parmağına biraz yakından denk getirdi,çocuk 6 gündür topallaya topllaya yürüyor.Resmen kemiğe kadar derin bir yara açtı.O basınçta kolada püskürtseniz,suda püskürtseniz zarar verir insana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alionurtsn

Aman arkadaşlar çok dikkat edin elinize ayağınıza. Adamlar tazyikli suyla demir kesiyor. Eve almayı düşünüyorum ancak konu komşu kendilerini sakatlar diye korkuyorum.

Uzuv kaybına neden olabilecek kadar tazyik üreten makinalar mevcut

Yalın su ile demir/elinizi vs. kesemezsiniz kum gelmiştir başka türlü suyun zararı açıklanamaz

Keser hocam. Sadece su ile kesebildiği gibi, abrazif aşındırıcılarla çalışan su jetleri de var.

Yalın su kesmez bahseettiğiniz abarzif aşındırıcılar işin içine girdiğinde su sadece bu materyalleri kesi zeminine taşımak bir hızlandırıcı ve soğutma görevi görür halde

Bu linki bir inceleyin öyle konuşalım.

http://www.akuajet.com.tr/su-jeti-kesim

Benim rastladığım bir şey değil şahsen görmedim ilk defa duyuyorum. genede mantıklı gelmedi

Cümleniz buydu. buna itiraz ettim.

""Yalın su ile demir/elinizi vs. kesemezsiniz kum gelmiştir başka türlü suyun zararı açıklanamaz""

Dediğinizde kısmen haklısınız kısmen yanılıyorsunuz.

Sadece su ile demiri kesemez ama elinizi veya yumuşak malzemeleri (mukavva, lastik, ince ahşap) kesebilirsiniz.
    Demir mermer gibi malzemeleri ise aşındırıcı ilave materyaller ile kesebilirsiniz.

Söylediğim gibi rastladığım birşey değil itiraz ettiğiniz cümleyi bu sebepten kurdum

• konu hortlatayım, şuan yüzük parmağım dikişli 10 gün kalacak. gerçekten çok kötü oldu, hemen şişti parmak yüzüğü keserek çıkardılar. tetanoz aşısı da cabası.
  • Bugün benim de elimi o basınçlı su kesti arabayı yıkarken

Tazyikli Su, Elimi Kesti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynısı banada oldu 150 bar sanırım. elime bir baktım yarılmış. Çok tehlikeli
  • Bir defa basıncın yüksek olduğunu bile bile ayaktan hızlıca geçirdim, kesmedi ama hızlıca geçirmesem keseceği belliydi. 1 lira ile çalışanların basıncı genelde bu tip kazaların azalması için düşük tutuluyor. Personelin kullandığı (oto yıkama vs) makineler daha da sert oluyor.

• Hem güvenlik için hem de araca zarar gelmemesi için sürekli iki elle tutmakta fayda var. Yıkamacilar o kadar deneyime rağmen iki elle tutuyorsa bir bildikleri vardır.

• Petroldeki bu makinalardan tırstığım için herhangi bir dalgınlıkla herşey olabilir.
    Karcher düşük bar lı makine aldım bahçede yıkıyorum aracı.
  • rubelhizb kullanıcısına yanıt
    Daha komiği 19 tane cinsin beğenmesi. İnsanlar duyar kasacağım diye böyle salak durumlara düşebiliyor işte.

• Yeteri tazyikli su deriyi yarar. Geçenlerde bir yerde gördüm adam neden çalışmıyor diye bakarken birden alet çalışmış ve gözünü patlatmış.Temelin Dursuna anlattığı şelilde anlatayım. Yeterli yükseklikten suya atlarsanız betona çarpmış gibi olur ölürsünüz.Aynı şey (suyun yüzey gerilmesi v.b teorilerle kafanızı bulandırmayayım)
    Temel Dursuna sormuş: Dursun yüzerken g.tümüze neden su girmez? Denizaltının torpido gözünden giriyor mu,aynı şey.
  • Bi adam boğazını kesmisti bi videoda..Aratın bulursunuz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alionurtsn

Aman arkadaşlar çok dikkat edin elinize ayağınıza. Adamlar tazyikli suyla demir kesiyor. Eve almayı düşünüyorum ancak konu komşu kendilerini sakatlar diye korkuyorum.

Uzuv kaybına neden olabilecek kadar tazyik üreten makinalar mevcut

Yalın su ile demir/elinizi vs. kesemezsiniz kum gelmiştir başka türlü suyun zararı açıklanamaz

Bkz.: Versajet II Hydrosurgery System. Sadece su kullanıyor alet, ameliyat yapıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutyuksel -- 8 Temmuz 2017; 13:2:48 >
  • gecmis olsun cok dikkatli olmak lazim bu makineden ölen insan bile var oncelik guvenlik olmali her zaman

• Arkadasimin abisinin 2 yil once basina gelen olay... o basincli su bir sekilde karnina geliyor ve resmen yariyor karnini.. adam 1 ay hastanelerde yatti.. baskasi anlatsa inanmazdim olaya bizzat bildigim bir durum

• Bende geçen arabayı yıkayayım derken terlik çamur olunca dur bi su tutayım dedim boşluğuma geldi. Deriyi kaldırdı bir anda basınçlı su kanadı ayağım. Cidden dikkat etmek gerek.

• Geçenlerde tazyikli su,bir kişinin boynunu delip ölümüne sebep olmuştu.Dİkkat edilmeli.

• Ya suyla metali kesip sekil veriyorlar parmaginida keser kolunuda keser

• Valla bunları bilmeyen biri maazallah şakalaşmak amacıyla falan arkadaşına tuttuğunu düşünsenize. Uyarı levhaları asılması şart bence

• quote:

Orijinalden alıntı: tired technology

Valla bunları bilmeyen biri maazallah şakalaşmak amacıyla falan arkadaşına tuttuğunu düşünsenize. Uyarı levhaları asılması şart bence

Hocam uyariya felan kimse aldirmaz bu memlekette,bence basincli makine olayi kaldirilmali isi bilen personel kullanmali eskiden oldugu gibi.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.