Çoğu kamu kurumunda açık var. Mesela şu anda bir sitede TC kimlik noyu yazınca nüfus cüzdanındaki tüm bilgiler çıkıyor. Sitenin adresini vermem, boşuna PM atmayın. Örnek olsun diye yazdım.
Eskiden SSK'da ve maliyede açık vardı. Oradan tüm sigorta ve kimlik bilgilerine ulaşılıyordu. Yavaş yavaş e-devlet sistemine geçtiğimiz için tüm açıklar kapanıyor. Gerçi millet 1 TL şifre parasına itiraz etse de şu andaki sistemde kardeşimin sigorta bilgilerine bile ulaşamıyorum. Güvenlik seviyesi inanılmaz arttı.
quote:
Çoğu kamu kurumunda açık var. Mesela şu anda bir sitede TC kimlik noyu yazınca nüfus cüzdanındaki tüm bilgiler çıkıyor. Sitenin adresini vermem, boşuna PM atmayın. Örnek olsun diye yazdım.
katılıyorum açıklar yavaş yavaş kapatılıyor. devletin bir sitesinde tc kimlik noyu girdiğinizdde ikametgahınız çıkıyor. zaten orda adres ve telefon bilgileiniz mevcut
isim soyisim, açık adres, doğum ve ölüm tarihleri, aile fertleri, devletten burs, yeşilkart vs alıp almadığı, medeni hal, eğitim durumu.
Ben özel dedektif sayesinde tc kimlige ihtiyac duymadan sadece isim soyisimle bilgilere ulaşabiliyorum...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme