Şimdi Ara

TCDD tren similatörü (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.298
Cevap
2
Favori
468.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • makinist 71 slm kardeş activide ne durumda gidiyor rus rotasına active yapa bildinmi veya actividelerle ilgili sorunları cöze bildinmii
  • rus routesi olarak hangi routeden bahsettiniz verdiginiz route ise onu açamadım
  • kendimce güzel bir route bulacagım üzerinde degişik açtiviti ler yapacagım ve sizlerle paylaşırım.
  • tamam bekliyecegim tşk ederim
  • bakınız tarık bey karşıda yolcu treni beklerken yük treninin sinyali yeşil gözüküyor normalde kırmızı olması lazım sinyal hatası

TCDD tren similatörü
  • Merhabalar arkadaşlar

Sorulan birçok soru var. Öncelikle bunlara cevap vermeye çalışayım. Dün, İstanbul'dan Murat kardeşim beni aradı fakat bir işim çıktığı için fazla konuşamadık. Telefon numarası da bende yok. Beni tekrar arayabilirse sevinirim. Şimdi sorulara geçeyim:
    1- MSTS Turkish Trains Add-ons Vol 3.0'ın yanında, istenirse ücretsiz olarak Microsoft Train Simulator'ı da gönderiyorum. Bu oyun artık piyasada bulunamadığı için, isteyenlere ben veya Tarık Bey temin edebiliriz.
    2- Gönderdiğim resimler, tabii ki MSTS'in oyun içi görüntüleri. TRS2006 ile aralarında birçok özellik farkı olmasına rağmen, kesinlikle diyebilirim ki Trainz 2006, grafik kalitesi yönünden MSTS'le yarışamaz. Evet, TRS2006 güzel bir oyun olmuş, birçok özellik eklenmiş ama grafikler bence hala 2001-2002 teknolojisi.
    3- Benim modellerin TRS2006'ya eklenmesi şu anda pek mantıklı değil. Ayrıca, öyle basit bir şekilde eklemek de malesef imkansız çünkü TRS2006 için modeller üzerinde değişiklik yapmam, TRS2006 formatına çevirmem, kabinleri baştan yapmam, sesleri yeniden düzenlemem ve bunları TRS2006'ya eklemem lazım ki, buna ne vaktim var, ne de isteğim...EA Rail Simulator çok güzel geliyor arkadaşlar, ben o simulatore göre hazırlıyorum modelleri...
    4- MSTS'e de birçok özellik ekledik. Mesela kabinlerin ön-arka değiştirilmesi, ışıkların ön-arka ayrı ayrı yakılabilmesi, gece ve tünellerde kabinlerin gece görünüşüne geçmesi, birçok grafik iyileştirme vs. Ama bu özellikler sistemleri biraz zorluyor, bu nedenle benim gönderdiğim resimlerdeki grafikler için iyi bir sistem ve en başta iyi bir ekran kartına ihtiyaç var.
    5- TCDDelisi, yaptığın çalışmalar çok hoş. Bu çalışmaların devamını da bekliyorum. Makinist71 nickli Çetin Bey, sizin aktiviteler de çok güzel görünüyorlar. Bu aktiviteleri de geliştirip arkadaşlarla paylaşırsanız çok iyi olur. Ama, MSTS'de hep süregelen bir sinyal problemi var ve ben de bu problem yüzünden aktivite yapmayı bırakmıştım. Şimdi, yeniden heves geldi Çetin Bey sayesinde. Aslında, yüzyüze görüşebilseydik, sizlere atölyemi, neler kullandığımı, ince detayları vs. anlatırdım. Bir imkan bulup da, Ankara'ya yolunuz düşerse bekliyorum.
    6- Programlar konusunda yardımcı olmak istiyorum ama nasıl olabilirim bilmiyorum arkadaşlar. Ben, gövdeler ve animasyonlar için 3DSMax R6, kaplamalar için Photoshop CS2, çevirmeler için Shape Converter ve Binary Converter, düzenlemeler için TGATool2 vb. onlarca program kullanıyorum. Bunları sizlere temin etmem, açıklamam çok zor. Ama elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.
    7- DE22000 ile DE33000, görüntüde aynı gibi gözükse de, aralarında çok farklar var. En başta, uzunluk, yükseklik ve detay farkları var. Hem sonra, iki farklı tipte DE33000 var ki, sadece renkleri değil, ön ve arkaları da farklı. Ben, hiçbir zaman başka modeller üzerinde oynayarak model yapmadım. Ne yapılacaksa, en baştan sıfırdan yaptım. Çünkü öbür türlü, yapılmış modeli incelemek ve birebir yapabilmek için çok vakit harcamak lazım. Ben, detaya çok önem veriyorum. Bu nedenle, bence acele etmeyin zira DE33000'e de sıra gelecek.
    Fırsat buldukça yine yazarım arkadaşlar. Bu aralar, daha sık internete girebiliyorum. Bu nedenle, sorularınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Görüşmek üzere...

• Tşkler Şafak Bey....şafak bey birde elimde E52500 Var Ama REVİZE EDİCEM Şifreli Açamıyorum Yardımcı Olursanız Sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TCDDelisi -- 16 Ağustos 2006; 11:57:40 >
  • verdiginiz bilgiler için çok teşekkürler şafak bey.
  • Teşekkürler Şafak Bey
  • BANLİYÖ REVİZESİ TAMAMLANMIŞTIR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!COMPLİTED
  • Bizi bilgilendirdiğiniz için sağolun Şafak Bey. Modelleme baya bir uğraş istiyor demekki.
  • oyunda kaç tane loko var utc yada 2004-2006 daki gibi 100 tane falan loko varmı
  • evet arkadaşlar şafak beyin gerçekden güzel yazısından dolayı ben daha öncede yazdıgım gibi oyun isteyen arkadaşlara ben mtst oyunun 2 cd lik ana oyunu gönderiyorum gönderiyoruz burdaki amacımız demiryolumuzu tanıtmak yaymak ve bu güzelligi görmeniz şimdi biraz oyun dışına cıkalım aslında bu bir oyun degil bütün tren severler bilir demiryolumuzun önemii Pek cok tarih olaylarına bakılınca gerçekden geniş bir tarih yapısına sahip yapılan tüneller,Hicaz demiryolu ,demiryolu subayları ,büyük tauruzda demiryolunun önemi asker sevkiyatı için kulanılan yollar ,geriye dogru bakıldıgında demiryolunun geniş bir tarihe sahip olması ve şimdiki zamanda bir bir eksilen istasyonlar uzunlugu kısalan demiryollarımız tarih sayfasında kaybolmak üzere...işte bu nedenle demiryolumuz sevdirilmeli eski yeni tarihine sahip cıkmalıyız bugune bugun japonya bile demiryoluna büyük önem verirken biz halen nasıl olurda miletimizi lüks otobüslerle götürür taşırız diye capalayan firmalar bunlar türkiyey ekonomisin düşmesi demek yedek parca mazot benzin tüketimii demek yanii bu türk ulaşım sektörü gelişirken demiryolu bir kenera atılmıış hepiniz belki bilirsiniz son samuray filmi vardı ortaki söz dikkatimi cektii konu demiryoluydu ''özgürce yolculuk edemedigimiz bir ülkeyi yönetemiyiz ''demişdi ama bizde özgürce yolculuk edemiyoruz nedense...her neyse ortalıgı bulandırmadan trenlerimizi sevelim sevdirelimm en iyi tanıtımı biz yaparız başlangıcımızda tren similatörün cekiciligi olsun diyorum.....herkese bol modelli trenli günler diliyorum

• arkadaşlar train master diye bir oyun daha var o nasıl bişe bilgisi olan varmı
  • cetin kardeş valaha sorunluda olsa bir tane activide gönderirseniz valaha sevinirim şöyle bol trenli bir yolculuk yapalım karşıdan tren gelsin istasyonda manevra yapalım bilsem az cok ama ben bende calışan rote üzerine deneme yapacagım bu sıralar cok gec cıkıyorum eve girmem 12 yi buluyor bazı trenler expres tanıdık makinis t bulamadınmı şakirpaşada durmuyor adanaya götürüyorlar dolanıp gelmem 1 saati buluyor...
    5 kere buldusyam bir kere bulamıyorum akşam 22:30 kalkan mt5500 modeli express gidiyor iki yerde duruyor tarsus yenice adana ....hal böyle olunca gecikmei gidiyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Erkan_35

Bizi bilgilendirdiğiniz için sağolun Şafak Bey. Modelleme baya bir uğraş istiyor demekki.

ne yasıkki öle :D
  • tran master bir ek paket niteliginde bir oyun bir ote üzerinde kurulmuş bunu biraz daha gerçekci kılarak aynı kabin gibi bilgisayara bir cihaz monta edip calışdıra bilme özelligi verilmiş birazdah modelize yapılmış bir ek paket yanılmıyorsam oyun kendi başınada calışıyor gibime geliyor kendi başına bir oyun degil yanılmıyorsam edindigim bilgiler bunlar...
  • >>>>>>>>>>bitmiş hali..

TCDD tren similatörü
  • şimdi tarık bey sinyal sorunundan başka bir sorun daha var ben activiteyi yapıp dosya haline getirip tekrar oyun içine yapıştırdıgımda hata veriyor ama üzerinde ugraşacagım şimdi activitelerin dogru çalışması için bende ne varsa sizdede aynısı olması lazım yoksa hata verir şimdi sizde ne var ne yok bana bildirin tren vagon vs.şuan bende yüklü 2 route var marias pass ve northeast corridor bu routeler sizde varmı bu routeler üzerinde size activiti yapıcagım birde hangi treni kullanmak istersiniz sizdeki modeller vol 3.0 mü bu iki routede birini seçip bana yazın şimdi activiteyi yaptıktan sonra size routeyle beraber gönderirim çalışırmı bilmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.