Şimdi Ara

tchibo caffisimo (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
488
Cevap
35
Favori
141.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Bence icme suyunuzu kontrol edin . Icme suyuyla kullanilan bir cihazin kirec yapma olasiligi baya baya dusuktur . 3 senedir kullandigim kettle da bile 1 gram krec olusmadi simdiye kadar . Hemde hergun kullaniyorum .
    Sayın @Mekatroniks ve tüm değerli kahve sever forum arkadaşlarım,

Bende yaklaşık 2 hafta önce tchibo cafissimo compact kahve makinesi alarak aranıza katıldım.

Kahve kapsülü almak istiyorum fakat hangisinin lezzeti iyidir, hangisi kötüdür bilemiyorum.

Hem normal, hem de sütlü olarak hangi kapsüller iyidir öneride bulunabilir misiniz?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doc.dr -- 1 Mart 2019; 15:8:26 >
  • doc.dr D kullanıcısına yanıt
    Sayin hocam ben kapsulleri doldurup kullaniyorum ikeadan aldigim kahvelerle . Pek tiryaki ya da uzman degilim :) sadece sutu kopurturum nescafe bile koyup icerim :):)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Ben daha çok sütlü kahve çeşitleri; özellikle de latte ve flat white tükettiğimden, kahvenin yoğun aromalı-sert- olmasını tercih ediyorum.
    Yoksa süt tadı baskın gelebilir.

Bu nedenle intensity (yoğunluk) değeri 6/6 lık Espresso Brasil alıyorum. Bu değer kutuların üzerinde max. 6 olacak şekilde yazıyor.

Espresso Brasil:
    www.tchibo.com.tr
    Espresso Brasil 96'lı Kapsül Kahve
    https://www.tchibo.com.tr/espresso-brasil-96li-kapsul-kahve-p400101868.html

tchibo caffisimo

Bulamadığım zamanlarda 5/6 lık Espresso Kräftig i aldığım da oldu eskiden.

Espresso Kräftig:
    www.tchibo.com.tr
    Espresso Kräftig 96'lı Kapsül Kahve
    https://www.tchibo.com.tr/espresso-kraftig-96li-kapsul-kahve-p400053256.html

Son 1 yıldır tek tercihim Brasil.

tchibo caffisimo

Teorik olarak;
    • esspresso,

• cafe crema ve

• filtre kahve

gibi 3 ayrı grup altındaki kahve aromalarını almak tavsiye edilse de, ben Brasil ile hepsini yapıyorum ve sıkıntı duymadım.

Ama Brasil; latte gibi sütlü kahveler dışında, yani sütsüz kahve içtiğinizde sert gelirse "intensity" değeri daha düşük Cafe Crema ve normal gruptan kahveleri de deneyebilirsiniz.

Tavsiyem önce bir 10 luk tek kutu Brasil alıp deneyin. Beğenmezseniz Espresso Kräftig veya Cafe Crema modellerini de deneyebilirsiniz.

Bazı kapsüllerin açıklaması:

tchibo caffisimo

tchibo caffisimo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 1 Mart 2019; 20:45:33 >

merhaba dostum,
    ben india ve xl kapsüllerini beğeniyorum. Sert olarak da black kapsülünü kullanıyorum
  • Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, baştan brasil ile başlayım o halde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Rica ederim dostum. Kahve işi zevk,sana en uygunu deneye deneye bulursun

• ademis kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam

• Dostlarım kahvelerimi yapmaya başladım, bugün kapsül haznesini boşaltayım derken baktım kapsüllerin ortası delinmiş fakat içi tamamen dolu gibi yanlış mı kullanıyorum makineyi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: doc.dr

Dostlarım kahvelerimi yapmaya başladım, bugün kapsül haznesini boşaltayım derken baktım kapsüllerin ortası delinmiş fakat içi tamamen dolu gibi yanlış mı kullanıyorum makineyi acaba?
    Hocam gayet normal su kapsülden geçer delikten bardağa dolar kahvenin posası kalır içinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akg58

Hocam gayet normal su kapsülden geçer delikten bardağa dolar kahvenin posası kalır içinde.

Alıntıları Göster
    Anladım hocam bende baktım kapsülün ağırlığı hiç azalmayınca makine bozuk zannettim.
    Peki aynı kapsülü bir daha taksam sıkıntı olur mu hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: doc.dr

Anladım hocam bende baktım kapsülün ağırlığı hiç azalmayınca makine bozuk zannettim.
    Peki aynı kapsülü bir daha taksam sıkıntı olur mu hocam?

Alıntıları Göster
    Hocam kapsüller normalde tek kullanımlıktır. Muhtemelen tatsız ve açık bir kahve elde edersiniz, ancak youtube da kapsül dolumu videoları var dilerseniz deneyebilirsiniz ancak kullandığınız kahve çekirdekten taze çekilmiş olmalı ki verim alabilesiniz ayrıca kahvenin öğütme büyüklüğüde öenm arz ediyor biraz meşekkatli bir iş, şahsen ben bir kaç denemeden sonra bıraktım, kapsülü kullanıp atıyorum. Tchibo yu takip ederseniz 100 lü kapsüller bazen iyi indirimle satılıyor ben halen kullanmaktayım çok uzuca almıştım.Bu arada fiyatlar ne artmış öyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: akg58

Hocam kapsüller normalde tek kullanımlıktır. Muhtemelen tatsız ve açık bir kahve elde edersiniz, ancak youtube da kapsül dolumu videoları var dilerseniz deneyebilirsiniz ancak kullandığınız kahve çekirdekten taze çekilmiş olmalı ki verim alabilesiniz ayrıca kahvenin öğütme büyüklüğüde öenm arz ediyor biraz meşekkatli bir iş, şahsen ben bir kaç denemeden sonra bıraktım, kapsülü kullanıp atıyorum. Tchibo yu takip ederseniz 100 lü kapsüller bazen iyi indirimle satılıyor ben halen kullanmaktayım çok uzuca almıştım.Bu arada fiyatlar ne artmış öyle.

Alıntıları Göster
    Aynen hocam, 10 lu kapsülü 23 tlye aldım. Dolu gibi görüncede atmaya kıyamadım

Fiyatlar bu kadar artınca hemen atmamak lazım tabii...

tchibo caffisimo
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezgin_kral

Fiyatlar bu kadar artınca hemen atmamak lazım tabii...

• geçenlerde cafissimo latte rosso kahve makinamı letgoya ilana koydum ve 575TL'den sattım.
    geri french press'e döndüm. ancak birşey farkettim, basınçla yapmak yerine demleyerek yapmak daha lezzetli geldi.
    bir daha kapsüllü kahve makinası almamaya karar verdim, pratik olsada maaliyet ve lezzet olarak tatmin etmedi maalesef.
  • Sayın dostlarım, değerli forum üyeleri,

Tavsiyeleriniz üzerine Brasil, Elegance espresso, Black&white filtre kahve ve Coffee Crema Rich ürünlerini aldım.

Brasile bayıldım, çok güzel, elegance brasile yakın ama brasil çok daha güzel geldi.

Coffe crema rich beğenmedim, black&white fena gelmedi.

Diğer arkadaşlarımıza yol gösterir diye umuyorum fakat tabiki herkesin damak tadı farklı.

Peki dostlarım eşim içemiyor çok sert geliyor, su yerine bu kapsülleri süt kullanarak yapsam, makinaya bir problem yapar mı?

Teşekkürler.
    Sakın ! Makinayı direkt çöpe atarsın.

sütü ayrı halletmek zorundasın:
    Seray'ın Pusulasıyoutube
    Starbucks'la Kapıştıracak 9 TL'lik Süt Köpürtücü | Latte Macchiato Nasıl Yapılır? | SERAY
    https://www.youtube.com/watch?v=NE8IUB4rpaI#t=3m20s

• ezgin_kral E kullanıcısına yanıt
    Ooovvv iyiki denememişim !!!

Çok teşekkür ederim.
  • Tchibo trden ne zaman çekilecek bilen var mı?

Kesinlikle su kabina sut koymayiniz makinayi direk cope atarsiniz . Ancak soguk sutu bir kaba koyup buhar basligiyla isitip kopurtup daha sonra kahvenin icine koyabilirsiniz .

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.