Şimdi Ara

tchibo caffisimo (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
488
Cevap
35
Favori
142.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu da yeni.
     tchibo caffisimo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akg58

    Bu da yeni.
     tchibo caffisimo

    güzel görünüyor , işlem sırasını anlatabilir misiniz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akg58


    quote:

    Orijinalden alıntı: mbs02


    quote:

    Orijinalden alıntı: akg58

    quote:

    Orijinalden alıntı: mercilless

    Buraya kadar olan nerdeyse tum mesajlari okudum :)

    Cok az kisi yaptigi kahvelerden resim koymus. Benim gibi makineyi yeni alanlara ornek olmasi amaciyla yaptiginiz guzel kahvelerden resimler paylassaniz cok guzel olacak

    Buyrun

     tchibo caffisimo

    Sütü nerede köpürttünüz

    Caffisimoda hocam tabiki

    Aslında onu sormadım yani kahveyi hazırladığınız bardakta mi kopurttunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbs02


    quote:

    Orijinalden alıntı: akg58


    quote:

    Orijinalden alıntı: mbs02


    quote:

    Orijinalden alıntı: akg58

    quote:

    Orijinalden alıntı: mercilless

    Buraya kadar olan nerdeyse tum mesajlari okudum :)

    Cok az kisi yaptigi kahvelerden resim koymus. Benim gibi makineyi yeni alanlara ornek olmasi amaciyla yaptiginiz guzel kahvelerden resimler paylassaniz cok guzel olacak

    Buyrun

     tchibo caffisimo

    Sütü nerede köpürttünüz

    Caffisimoda hocam tabiki

    Aslında onu sormadım yani kahveyi hazırladığınız bardakta mi kopurttunuz

    Cezvede kopurttum. Once cezvede sütü köpürtüyorum sonra altı dar ustu heniş olan bir bardağa resimdeki gibi bir bardağa sütü koyuyorum makinenin altında bardağı en üst seviyede tutarak kahveyi içine akıtıyorum. Sut ne kadar aşağıda kalırsa katların dağılma olasılığı o kadar yüksek oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akg58


    quote:

    Orijinalden alıntı: mbs02


    quote:

    Orijinalden alıntı: akg58


    quote:

    Orijinalden alıntı: mbs02


    quote:

    Orijinalden alıntı: akg58

    quote:

    Orijinalden alıntı: mercilless

    Buraya kadar olan nerdeyse tum mesajlari okudum :)

    Cok az kisi yaptigi kahvelerden resim koymus. Benim gibi makineyi yeni alanlara ornek olmasi amaciyla yaptiginiz guzel kahvelerden resimler paylassaniz cok guzel olacak

    Buyrun

     tchibo caffisimo

    Sütü nerede köpürttünüz

    Caffisimoda hocam tabiki

    Aslında onu sormadım yani kahveyi hazırladığınız bardakta mi kopurttunuz

    Cezvede kopurttum. Once cezvede sütü köpürtüyorum sonra altı dar ustu heniş olan bir bardağa resimdeki gibi bir bardağa sütü koyuyorum makinenin altında bardağı en üst seviyede tutarak kahveyi içine akıtıyorum. Sut ne kadar aşağıda kalırsa katların dağılma olasılığı o kadar yüksek oluyor

    sut ve kahve katmanları oldukça belirgin olmuş. ben ne kadar denediysem, üstteki köpük kısmına kadar altta homojen bir kahve süt karışımı oluyor. ayrı ayrı katmanlar elde edemiyorum.

    bu ayrı katmanları elde etmenin sırrı altı dar üstü geniş olan bardak mı yani ?

    birde hangi kahve çeşidini kullandınız?




  • Cezve kullanıyorsanız sorun yok o zaman bana köpüğü biraz az geldi
    Burada benim yaptığımdan bir ornek var

     tchibo caffisimo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbs02

    Cezve kullanıyorsanız sorun yok o zaman bana köpüğü biraz az geldi
    Burada benim yaptığımdan bir ornek var

     tchibo caffisimo


    boyle katman katman nasıl yapabiliyorsunuz biri açıklasa keşke işin sırrını :)
  • mercilless kullanıcısına yanıt
    Hocam ne sırrı bir iki sayfa önce madde madde yazmıştım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mercilless

    quote:

    Orijinalden alıntı: akg58


    quote:

    Orijinalden alıntı: mbs02


    quote:

    Orijinalden alıntı: akg58


    quote:

    Orijinalden alıntı: mbs02


    quote:

    Orijinalden alıntı: akg58

    quote:

    Orijinalden alıntı: mercilless

    Buraya kadar olan nerdeyse tum mesajlari okudum :)

    Cok az kisi yaptigi kahvelerden resim koymus. Benim gibi makineyi yeni alanlara ornek olmasi amaciyla yaptiginiz guzel kahvelerden resimler paylassaniz cok guzel olacak

    Buyrun

     tchibo caffisimo

    Sütü nerede köpürttünüz

    Caffisimoda hocam tabiki

    Aslında onu sormadım yani kahveyi hazırladığınız bardakta mi kopurttunuz

    Cezvede kopurttum. Once cezvede sütü köpürtüyorum sonra altı dar ustu heniş olan bir bardağa resimdeki gibi bir bardağa sütü koyuyorum makinenin altında bardağı en üst seviyede tutarak kahveyi içine akıtıyorum. Sut ne kadar aşağıda kalırsa katların dağılma olasılığı o kadar yüksek oluyor

    sut ve kahve katmanları oldukça belirgin olmuş. ben ne kadar denediysem, üstteki köpük kısmına kadar altta homojen bir kahve süt karışımı oluyor. ayrı ayrı katmanlar elde edemiyorum.

    bu ayrı katmanları elde etmenin sırrı altı dar üstü geniş olan bardak mı yani ?

    birde hangi kahve çeşidini kullandınız?

    Başka bardaklarda denedim olmadı, kahveninde yavaş bir şekilde akması gerekiyor ki dağılmasın burda da bardağın yüksekliği devreye giriyor. Kullandığım tchibonun espresso kapsülleri




  • quote:

    Orijinalden alıntı: öpücem abey

    bu kapsülle tek kullanımlık diyorsunuz ama benim kapsülde hala kahve kalıyor


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbs02


    quote:

    Orijinalden alıntı: öpücem abey

    bu kapsülle tek kullanımlık diyorsunuz ama benim kapsülde hala kahve kalıyor



    kapsülün içindeki kalan kahvenin üstüne şeker döküp yiyorsun :s

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zanaks


    quote:

    Orijinalden alıntı: mbs02


    quote:

    Orijinalden alıntı: öpücem abey

    bu kapsülle tek kullanımlık diyorsunuz ama benim kapsülde hala kahve kalıyor



    kapsülün içindeki kalan kahvenin üstüne şeker döküp yiyorsun :s

    cidden mi kesin tadına bakarım(!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbs02 -- 30 Mayıs 2014; 14:35:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • :) güzel kardeşim alla emanet,mbunkonuda uzman kişiye bi sormak lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese duyrulur. yaklaşık bir yıl önce aldım sadece bir iki kere denemek için kullandım piyasa fiyatı şuan 250 tl ben 100 tl ye hemen satabilirim. yepyeni dediğim gibi nerdeyse hiç kullanılmadı. evde pek vakit geçremediğim için kullanma imkanım olmadı.. düşünen arkadaşlar hemen irtibata geçebilir. temizliği veyeniliğiyle ilgili beğenmeyen olursa hemen iade alablirim. modelin linkini aşağıda veriyorum. iyi günler.

    www.tchibo.com.tr
    cafissimo classic espresso latte ve filtre kahve makinesi silver
    http://www.tchibo.com.tr/cafissimo-classic-noble-silver-p400035256.html





  • Sütü köpürtemeyenler ve süt-köpük-kahve ayrımı belirgin olmayanlar için püf noktalarını yazıyorum.
    1-Tam yağlı süt (Pınar sütü tavsiye ediyorum Danone iyi sonuç vermiyor)
    2-Süt buzdolabından çıkmış şekilde soğuk olacak
    3-Köpürtmek için kesinlikle cezve kullanılacak
    4-Buhar düğmesi sonda iken 35-40 sn beklenecek
    5-35-40 sn boyunca suyun etrafa sıçramaması için bardağın ağzına alüminyum folyo yapıp buhar kolunun gireceği bir delik açarsanız daha rahat edersiniz.
    6-Buhar düğmesi cezvedeki sütü köpürtmek üzere tekrar açılacak..Cezve ile daireler çizilecek, köpük miktarı neredeyse taşana kadar öyle devam edilecek.
    7-Köpüklü süt kahveyi içeceğiniz bardağa boşaltılacak. (Ben bardağın dibine şeker koyuyorum karışım şekerli oluyor)

    Buhar kolundaki su alındıktan sonra;
    Ben tekrar cezveyi kullanarak kahvenin cezveye dolmasını sağlıyorum. Daha sonra köpük doldurduğumuz bardağa kahveyi kenardan yavaş yavaş döküyoruz. Kahve / süt / köpük birbirinden ayrı gözüküyor. Köpük üstüne toz şeker veya Monin güzel oluyor. Veya da karamel , çikolata sosları (Carte D'or)

    Kapsül doldurma olayına gelirsek ilk yaptığımda başarılı olmuştu , Starbucks'tan aldığım kahveyi öğütüp kapsül içine doldurmuştum. Daha sonra yaptıklarım aynen yukarıda bahsedilen gibi makineden damla damla geldi. Sanırım miktarını ayarlayamadım veya fazla öğüttüm.. Bunun için Tchibo kapsüllerini tekrar inceleyeceğim.




  • Arkadaşlar 2 adet soru sorsam;
    1. Kapsüllerin bir yerinde veya kutusunda vs BPA free vs gibi uyarılar var mı?
    2. Mavi renkli olan "Kaffee Mild" galiba filtre kahve. Bununla Sturbuckss daki Cafe Misto yani sütlü filtre kahve yapabilir miyiz? Emin değilim ama cafe misto da galiba bildiğimiz filtre kahveye köpürtülmüş süt ilavesiyle yapılıyo. Heralde direk sadece sütden kahve diye bir konsept yok. Saatlerdir google amcayla arıyoruz ama daha net bir bilgiye ulaşamadık. Bu işi çözerse DH çözer:)
  • Arkadaşlar elimde tamı tamına 45-50 adet tekli kapsül kahve var ama SKT geçmiş maalesef.
    Bunları kullanmamam mı lazım? Tamamen serin ve güneş hiç görmeyen yerde kutularında muhafaza edildi...
  • Poyrito P kullanıcısına yanıt
    bence kullanabilirsin sadece daha az lezzetli olabilir ama kapalı ambalaj olduğu için bu bile sorun olmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu süt köpürtme vs için mümkün olursa bir video hazırlayıp koyacağım. herkese afiyet olsun

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mbs02 kullanıcısına yanıt
    Hocam sağol videonu bekliyoruz en kısa zamanda
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.