Şimdi Ara

TCL, devrimsel OLED ekran teknolojisinin seri üretimine başlıyor: Avantajları neler? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Aslında bir ucuzlama var. LG'nin MLA katmanlı 65 G4 modeli, ABD'de sık sık 2000-2500 dolara iniyor. Şu an LG sitesinde bile 2300 dolar. G serisi flagship olmadan önce, paneli kendini tekrarlayan C serileri 3000 dolardan çıkıyordu. ABD'de son yıllarda enflasyonun arttığını da düşününce, fiyatlar iyi kalıyor.

Tabi Türkiye'ye pek yansımıyor. Kar payı, ek vergi ve enflasyon ortamı var. Ayrıca, Türkiye'de kargo masrafı fark yaratır. Polonya'da üretilip Almanya'da satılan bir TV'nin kargo masrafı çok daha azdır.

LG de Türkiye'de pek indirim yapmıyor. OLED'leri kaliteli ve sorunsuz olduğu için, her türlü satıyor. Ama soundbar vb kampanyası olunca fiyat dolaylı inmiş oluyor. Ben 65 G4'ü Haziran'da 4 taksitle 108k'ya almıştım. (GX soundbarı satınca 108'e geldi.) 5 yıl panel garantisi de olduğu için garanti uzatma gerekmedi. Bu da alt modellerle farkın azalmasını sağlar.

Kredi kartına göre 8 taksit falan da olabilir. Bu da, faiz ortamında ekstra indirim sayılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 31 Ekim 2024; 22:36:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Castle Bravo kullanıcısına yanıt

Hayırlısı olsun hocam ama benim demek istediğim TR de bir teknoloji mağazasına random bir zamanda girdiğinde 55 ve 65 inç başta olmak üzere LG oled tv lerin ucuz olması anlamında dedim veya başka markaların olabilir samsung tlc falan gibi. Hala normal lcd panelli tv lere göre oldukça yüksek fiyat etiketleri var o anlamda dedim umarım fark daha da kapanır da atıyorum 55 inç lcd ortalama bir marka tv 25 bin tl ise lg oled 55 inç c serisi mesela 30 bin tl falan olsun arada ufak fark kalsın anlamında. 5 bin tl veya en baba 10 bin tl fark olsun şuan 10 bin tl den daha yüksek farklar var.

• Yeni panel ruru cikmadikca ve lg samsung piyasaya surmedikce oled dusmez...
    İyi bir oled tv 70/80k.. en iyileri120k

• Oh bee! Sonunda TCL el attı.

• Herkes "balık"lama atlamış bir sevinç ile ama keşke dendiği gibi olsa, hızlıca seri üretime girse falan falan ama reelde asla böyle birşey olmayacak, bir teknoloji haberinde ne zaman "devrimsel" kelimesini görsem o kadar da beklentimi dibe vuruyorum ki büyük hayal kırıklığı yaşamayayım. Benden size tavsiye.

• Curimo kullanıcısına yanıt

Ben de "on kat daha uzun ömürlü" lafını duyunca hemen beklentimi sıfırladım  Çakal satıcı lafı bu 

• Zaten bu tür gelişmeler üretim maliyeti ve verimliliğiyle alakalı. Çinliler, LCD üretimini tamamen ele geçirdikten sonra, OLED'te de atılım yapmak istiyor 

OLED'in panel performansını ise, çift katmanlı Tandem teknolojisi arttıracak. Tandem'le parlaklık artacak, renkler ekstra gelişecek, aynı parlaklığı daha düşük yükte verecek vs. (Yani LG'nin MLA olayındaki gibi.)

Özellikle WOLED panellerde etkili olacak. Çünkü WOLED'in güç tüketimi QD-OLED'ten çok daha düşük. WOLED'te, katmanlı yapıyı AB standartlarına takılmadan ve kasayı kalınlaştırmadan kullanmak, daha kolay olacak. Ayrıca, Tandem sayesinde, WOLED'in renk gamı artacak. Yani QD-OLED karşısındaki eksiklerinde, MLA'nın telafi etmediği kısımları Tandem'le telafi edecekler.

(Renk gamı, direkt Tandem'le alakalı değil. Tandem sayesinde, renk gamını arttıran teknik ve malzemeyi uygulamak kolaylaşıyor.)

Tabi haberin konusu olan üretim gelişmeleri, Tandem'in uygulanmasını da kolaylaştırır. Fakat o konuda Koreliler (LG Display ve Samsung Display) öncü durumda. Oradan gelecek haberlere bakılmalı 

Not: Ben Çinlilerden, OLED'ten ziyade, MicroLED, QD-LED veya Nanorod LED gibi, organik olmayan panel tiplerinde atılım bekliyorum. Zira OLED zaten yeterince gelişti. LG OLED markası benimsendi.

Çinlilerin organik olmayan panelde yapacakları erken bir hamle, Korelilere üstünlük kurmalarını sağlar. TCL ve Hisense, birkaç yıl içinde, agresif bir fiyatlamayla o tür ürünler çıkarabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 2 Kasım 2024; 1:17:26 >

• Castle Bravo kullanıcısına yanıt

neden o bütçelere sony bravia xr değilde lg 108 bin lira bütçelere kesinlikle sony bravia xr serisi alınmalıydı

marka açısından had haddini bilmek diye bir şey var en pahalı en iyisi her zaman sonydir

• eskidende lazer tv çıkacaktı mahkemelik oldular önünü kestiler eğer para kazanmıyacakları bir şeyse önü kesilir.

• Püskürtme, lede kıyasla yavaş tepki vermesi mühtemel düşük hz ve yüksek ms ile oyunculara yönelik olmaz diye tahmin ediyorum umarım yanılırım.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.