Şimdi Ara

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (824. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: GrkmAdr Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 10 Misafir (3 Mobil) - 7 Masaüstü4 Mobil
5 sn
16.470
Cevap
442
Favori
898.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
62. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 820821822823824
Sayfaya Git
Git
Giriş

Film, dizi ve maç izleme deneyiminizi en üst düzeye çıkarmak için TCL'nin C655 Pro, T7B ve C745 modelleri hakkında genel bilgiler aşağıdaki gibidir.

1. TCL C745:

• Görüntü Kalitesi: 144Hz VRR yenileme hızıyla akıcı ve net görüntüler sunar. HDR 1000 nit parlaklık ve %94 DCI-P3 geniş renk gamı sayesinde canlı ve gerçekçi renkler elde edilir. chip.com.tr
    • Ses Özellikleri: Dolby Atmos desteğiyle üç boyutlu surround ses deneyimi sağlar. technologic.com.tr
    • Ek Özellikler: Game Master 2.0, ALLM (Otomatik Düşük Gecikme Modu) ve AMD FreeSync Premium Pro gibi oyun odaklı özelliklere sahiptir. teknolojioku.com

2. TCL C655 Pro:

• Görüntü Kalitesi: QLED Pro teknolojisi ve %95 DCI-P3 renk gamı ile canlı ve derin renkler sunar. HDR 600 nit parlaklık değeriyle detaylı görüntüler sağlar. tcl.com
    • Ses Özellikleri: Onkyo 2.1 kanal ses sistemi ve Dolby Atmos desteğiyle zengin bir ses deneyimi sunar.
    • Ek Özellikler: 100'den fazla yerel karartma bölgesi ve AiPQ Pro İşlemci ile optimize edilmiş görüntü kalitesi sağlar.
    • Yenileme Hızı: Varsayılan olarak 60Hz'dir. Ancak, Dual Line Gate (DLG) teknolojisi sayesinde 120Hz'e kadar dinamik olarak artırılabilir. 
    • Bu modeller, DLG ve Oyun Hızlandırıcı gibi teknolojiler sayesinde belirli koşullar altında yenileme hızlarını artırarak daha akıcı bir görüntü deneyimi sunabilirler. Ancak, bu modların etkinleştirilmesi çözünürlükte bazı düşüşlere neden olabilir. Örneğin, 120Hz moduna geçildiğinde çözünürlük 2K'ya (2560 x 1440) düşebilir.

3. TCL T7B:

• Görüntü Kalitesi: QLED ekran teknolojisi ve MEMC (Hareket Tahmin ve Telafisi) özelliğiyle akıcı görüntüler sunar.
    • Ses Özellikleri: DTS Virtual:X desteğiyle surround ses deneyimi sağlar.
    • Ek Özellikler: Android TV işletim sistemi ve çeşitli akıllı özelliklere sahiptir.
    • Yenileme Hızı: Varsayılan olarak 60Hz'dir. Ancak, 120Hz Oyun Hızlandırıcı modu sayesinde yenileme hızı 120Hz'e kadar çıkarılabilir.
    • Bu modeller, DLG ve Oyun Hızlandırıcı gibi teknolojiler sayesinde belirli koşullar altında yenileme hızlarını artırarak daha akıcı bir görüntü deneyimi sunabilirler. Ancak, bu modların etkinleştirilmesi çözünürlükte bazı düşüşlere neden olabilir. Örneğin, 120Hz moduna geçildiğinde çözünürlük 2K'ya (2560 x 1440) düşebilir.

Sonuç ve Öneri: Film, dizi ve özellikle spor karşılaşmaları gibi hızlı hareket içeren içerikler için en üst düzey deneyimi TCL C745 modeli sunmaktadır. Yüksek yenileme hızı, üstün görüntü ve ses kalitesiyle bu model, izleme deneyiminizi en üst seviyeye çıkaracaktır. Eğer bütçeniz daha sınırlıysa ve yine de kaliteli bir deneyim arıyorsanız, TCL C655 Pro modeli de tatmin edici bir performans sunacaktır. TCL T7B modeli ise temel özellikleriyle daha uygun fiyatlı bir alternatif olarak değerlendirilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 24 Şubat 2025; 17:41:39 >

• ender E kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. Mini-led ve oled fiyatları bunlara göre çok üstte. O kadara gerek olduğunu düşünmüyorum.

Şurada fiyatı 42.8k görünüyor mesela.

www.pttavm.com
    TCL 65C745 65" 165 Ekran Uydu Alıcılı 4K QLED - PttAVM.com - 2025
    https://www.pttavm.com/tcl-65c745-65-165-ekran-uydu-alicili-4k-qled-google-tv-p-1173139725
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

Bütçen kısıtlıysa TCL C655 Pro iyi bir seçenek olabilir. DLG teknolojisi ile 120Hz’e kadar çıkabilmesi, QLED Pro paneli ve Onkyo 2.1 ses sistemi sayesinde film, dizi ve maç izlerken tatmin edici bir deneyim sunar.

TCL T7B modeli ise daha uygun fiyatlı olup temel bir deneyim sunar, ancak C655 Pro'ya göre görüntü ve ses kalitesi biraz daha düşük olabilir. Eğer bütçen çok sıkıysa ve temel bir deneyim arıyorsan, T7B de değerlendirilebilir.

Önerim:

💰 Bütçe dostu ve iyi kalite için: TCL C655 Pro

💸 En uygun fiyatlı alternatif için: TCL T7B

🏆 En iyi deneyim için (biraz daha pahalı): TCL C745

Bütçene göre karar ver, ama C655 Pro, fiyat/performans açısından en mantıklı seçim gibi duruyor.

• burakketenci kullanıcısına yanıt

Cihazı hiç sifirlama yapmadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burakketenci kullanıcısına yanıt

Üstat sifirlama yaparsam kanal ayarları veya başka problem olurmu

• ender E kullanıcısına yanıt

Peki Türkiye'de servis durumu nasıl?

• C755 almayı planlıyorum. Sizce doğru karar mı? Fiyat performans geliyor bana. Tv yi genel olarak kullanacagim arada oyun oynarim evin ana tv si olacak yani

• BalearicVision kullanıcısına yanıt

tereddütsüz al geç bana göre

• quote:

Orijinalden alıntı: BalearicVision

C755 almayı planlıyorum. Sizce doğru karar mı? Fiyat performans geliyor bana. Tv yi genel olarak kullanacagim arada oyun oynarim evin ana tv si olacak yani
    Hocam bende uzun zamandır araştırıyorum 745 755 855 derken 65c755 te karar kıldım f/p diye düşünüyorum kampanya kovaliyorum açıkçası

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 820821822823824
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.