|
TCL, Türkiye'de telefon üretimine başladı
-
-
Her dakika Türkiyede biri telefon üretmeye karar veriyor ancak fiyatlarda hiç değişiklik yok nasıl iş bu
-
Bakalım bu seferki haber dh profoserleri tarafınsan nasıl karalanacak. ucuz işci bla bla...
-
Vay be. Bu ülkede bir zamanlar Aselsan, Raks telefonlar vardı. Şimdi....
-
Aynen çok doğru söylediniz. Nasıl iş ben de anlamıyorum. Fiyatlar aynı. Değişen bişey yok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Türkiye pazarı için uğraşmıyorlar. Avrupa hedefinde burada üretiyorlar vergi, nakliyat ve bazı kâr oranlarıyla gaza gelip fabrika açıyorlar.
-
vestel bile samsungdan pahalı. Sözde milli olunca ucuz olacaktı. GM bile çinli telefonlardan pahalı
-
quote:
Orijinalden alıntı: Lyc
Türkiye pazarı için uğraşmıyorlar. Avrupa hedefinde burada üretiyorlar vergi, nakliyat ve bazı kâr oranlarıyla gaza gelip fabrika açıyorlar.Kesinlikle. Hatta çok iyi teşvikler var. Burada üretip EU'ya daha kolay ihraç edebilecekler. Bildiğim kadarıyla yerli bir firma ile hem know-how hem de üretim konusunda iş ortaklığı yapmaları şartı var teşviklerde.
Aslında bizim için faydalı. Ancak fiyat anlamında iç tüketici için pek bir değişiklik nedense olamıyor. Ağır ÖTV ve diğer payları biraz gevşetmek lazım yerli üretim cihazlarda. Yoksa bir anlamı yok. Transit geçiş alanı ve montajcı kalırız.
-
Arçelik gibi ne büyük markalarımız var bir türlü tutacak özgün bi telefon, giyilebilir teknoloji vb. üretemediler.
-
Her seferinde TLC diye okuyan tek ben miyim?
-
quote:
Orijinalden alıntı: fırcasızressamHer dakika Türkiyede biri telefon üretmeye karar veriyor ancak fiyatlarda hiç değişiklik yok nasıl iş bu
Fiyatlar değişiyor, paramızın değeri nasıl değişiyorsa fiyatlar da o şekilde değişiyor. Mantık dışı bir durum söz konusu değildir.
-
Montaj fabrikası... Parçalar geliyor, yap-boz gibi birleştiriyorsun.
-
TCL 20 Pro dxomark'in en iyi ekran kalitesi sıralamasında 3.sıradaydı en son.. Marka TV panellerindeki kalitesini olduğu gibi telefonlarında da yaşatıyo.. TCL 20 PRO'nun bana göre Tek kötü yanı o telefona 6 gb ram yakışmadı.. Yine de TR'de üretilirse ve ZERRRREEEEEE kadar sanmıyorum ama uygun fiyatlı olursa almayı düşünürüm. Bence işlemcisiyle ekranıyla arayüzüyle olmuş bir telefon.
-
7-8 yıl evvel Vestel hükümet ile görüşme yapmıştı. Yurtdışı firmalar olan Lg ve Samsung ile rekabet etmekte güçlük çekiyoruz. Hükümetten bu konu ile ilgili bir çözüm sunmasını bekliyoruz diye. Hükümet de Vestel gibi yerli markalardan alacağı vergileri düşürüp fiyat rekabetini sağlayacağına yurt dışından gelen ithal ürünlere konulan vergiyi artırmıştı. Bunun nedeni de sorulduğunda hükümet; amacımız yerli markalarımızı korumak ve bize ürün satan yabancı markaların ülkemizde fabrika açmasını sağlamak demişti. Eee yabancı markalar fabrika da açtı, fabrika açmayan yabancı markalara ekstra vergiler de eklenildi. Neden hala hem yerli markalarımızın elektronik ürünleri ithal ürünlerle aynı fiyat seviyelerinde hem de ülkemizde fabrika açan yabancı markaların fiyatları hala bu kadar yüksek.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hertürlü yatırım faydalıdır hatta ithalat bile ükenin ekonomisi kötü evet ama bu yatırım iyi birşey hiç bir zararı yok aksine faydası var bu telefonlar zaten ithal olarak geliyordu şimdi en azından aldığınız zaman paranın biraz daha fazlası iç piyasaya gidicek, bu tarz haberlerde boş konuşulmamalı.
-
Fiyatlara yansır umarım
-
bence güzel haberler bunlar. bu işleri olumlu karşılıyorum. umarım yarın öbürgün son tüketici fiyatlarına da çok daha olumlu yansır bu işler. hayırlısı olsun ülkemiz için.
-
Bize bir faydası yok.Vergi yine aynı vergi.Hem Avrupalılardan daha fakiriz hem devlete daha fazla vergi veriyoruz.O vergiler eskiden"yol-su-elektrik" olarak dönüyordu.Şimdi birileri 4-5 maaş alıp yiyor.
-
Arçeliğin beyaz eşyaları gibiyse alanın yardımcısı olsun.
Her dakika Türkiyede biri telefon üretmeye karar veriyor ancak fiyatlarda hiç değişiklik yok nasıl iş bu |
Kesinlikle. Hatta çok iyi teşvikler var. Burada üretip EU'ya daha kolay ihraç edebilecekler. Bildiğim kadarıyla yerli bir firma ile hem know-how hem de üretim konusunda iş ortaklığı yapmaları şartı var teşviklerde. Aslında bizim için faydalı. Ancak fiyat anlamında iç tüketici için pek bir değişiklik nedense olamıyor. Ağır ÖTV ve diğer payları biraz gevşetmek lazım yerli üretim cihazlarda. Yoksa bir anlamı yok. Transit geçiş alanı ve montajcı kalırız. |
vestel bile samsungdan pahalı. Sözde milli olunca ucuz olacaktı. GM bile çinli telefonlardan pahalı
|
Bakalım bu seferki haber dh profoserleri tarafınsan nasıl karalanacak. ucuz işci bla bla...
|
Türkiye pazarı için uğraşmıyorlar. Avrupa hedefinde burada üretiyorlar vergi, nakliyat ve bazı kâr oranlarıyla gaza gelip fabrika açıyorlar.
|
Benzer içerikler
- whatsapp hd fotoğraf gönderme
- wolfs hangi platformda
- instagram profilime kim baktı
- whatsapp mesaj sabitleme
- udf dosyası nasıl açılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X