Şimdi Ara

TCL, Türkiye'de telefon üretimine başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TCL, Türkiye'de telefon üretimine başladı

Çinli teknoloji devi TCL, ülkemizde ürettiği televizyon modellerinin ardından şimdi de akıllı telefon üretimine başladı. Arçelik ile iş birliği yapan firma, TCL 20 SE modelini satışa hazır hale getirdi.

Telefonlar Tekirdağ’daki Arçelik tesisinde montajlanıyor ve paketleniyor. Üretilen modeller önümüzdeki günlerde satışa çıkacak. İthal modellere göre daha uygun fiyata satılacak.

Yıllık üretim kapasitesi 450 bin adet

Tesisin yıllık telefon üretim kapasitesi 450 bin adet olarak açıklandı. Şu an semi-knocked-down (SKD) yöntemiyle üretim gerçekleştiriliyor. Önümüzdeki dönemde complete knock-down (CKD) sistemine geçilecek. Yani şu anda telefonun bazı parçaları monte edilmiş şekilde ülkemizde geliyor ve diğer parçalar burada montajlanarak telefon tamamlanıyor. CKD sistemine geçildiğinde tüm parçalar demonte şekilde tedarik edilip montajlanacak. 2022 yılında üretim kapasitesinin 1 milyona çıkarılması hedefleniyor.

Ayrıca Bkz.TCL 20 5G ve TCL 20 SE akıllı telefonları tanıtıldı

TCL Mobil Türkiye Ülke Müdürü Tunca, “Bakanımızın da teşvikleriyle ilk cep telefonumuzun test üretimlerini tamamladık. Arçelik’in katma değeri ve TCL’nin teknik yetkinlikleriyle Türk kullanıcılarla buluşmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Yıl sonuna kadar 4 cep telefonu modelimizi Türkiye’de üretmiş olacağız.” dedi.

Türkiye’de TCL’in yanı sıra Xiaomi, Samsung, Oppo, realme ve Vivo telefon üretim tesisi kurdu.

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması
    TCL Türkiye telefon fabrikası

Kaynak:https://www.sanayi.gov.tr/medya/haber/teknoloji-devlerinin-tercihi-turkiye

• Kesinlikle. Hatta çok iyi teşvikler var. Burada üretip EU'ya daha kolay ihraç edebilecekler. Bildiğim kadarıyla yerli bir firma ile hem know-how hem de üretim konusunda iş ortaklığı yapmaları şartı var teşviklerde.

Aslında bizim için faydalı. Ancak fiyat anlamında iç tüketici için pek bir değişiklik nedense olamıyor. Ağır ÖTV ve diğer payları biraz gevşetmek lazım yerli üretim cihazlarda. Yoksa bir anlamı yok. Transit geçiş alanı ve montajcı kalırız.

• Her dakika Türkiyede biri telefon üretmeye karar veriyor ancak fiyatlarda hiç değişiklik yok nasıl iş bu

• Bakalım bu seferki haber dh profoserleri tarafınsan nasıl karalanacak. ucuz işci bla bla...

• Vay be. Bu ülkede bir zamanlar Aselsan, Raks telefonlar vardı. Şimdi....

• fırcasızressam F kullanıcısına yanıt
    Aynen çok doğru söylediniz. Nasıl iş ben de anlamıyorum. Fiyatlar aynı. Değişen bişey yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fırcasızressam F kullanıcısına yanıt
    Türkiye pazarı için uğraşmıyorlar. Avrupa hedefinde burada üretiyorlar vergi, nakliyat ve bazı kâr oranlarıyla gaza gelip fabrika açıyorlar.

• vestel bile samsungdan pahalı. Sözde milli olunca ucuz olacaktı. GM bile çinli telefonlardan pahalı

• quote:

Orijinalden alıntı: Lyc

Türkiye pazarı için uğraşmıyorlar. Avrupa hedefinde burada üretiyorlar vergi, nakliyat ve bazı kâr oranlarıyla gaza gelip fabrika açıyorlar.

Kesinlikle. Hatta çok iyi teşvikler var. Burada üretip EU'ya daha kolay ihraç edebilecekler. Bildiğim kadarıyla yerli bir firma ile hem know-how hem de üretim konusunda iş ortaklığı yapmaları şartı var teşviklerde.

Aslında bizim için faydalı. Ancak fiyat anlamında iç tüketici için pek bir değişiklik nedense olamıyor. Ağır ÖTV ve diğer payları biraz gevşetmek lazım yerli üretim cihazlarda. Yoksa bir anlamı yok. Transit geçiş alanı ve montajcı kalırız.

• Arçelik gibi ne büyük markalarımız var bir türlü tutacak özgün bi telefon, giyilebilir teknoloji vb. üretemediler.

• Her seferinde TLC diye okuyan tek ben miyim? TCL, Türkiye'de telefon üretimine başladı 

• quote:

Orijinalden alıntı: fırcasızressam

Her dakika Türkiyede biri telefon üretmeye karar veriyor ancak fiyatlarda hiç değişiklik yok nasıl iş bu

Fiyatlar değişiyor, paramızın değeri nasıl değişiyorsa fiyatlar da o şekilde değişiyor. Mantık dışı bir durum söz konusu değildir.

• Montaj fabrikası... Parçalar geliyor, yap-boz gibi birleştiriyorsun.

• TCL 20 Pro dxomark'in en iyi ekran kalitesi sıralamasında 3.sıradaydı en son.. Marka TV panellerindeki kalitesini olduğu gibi telefonlarında da yaşatıyo.. TCL 20 PRO'nun bana göre Tek kötü yanı o telefona 6 gb ram yakışmadı.. Yine de TR'de üretilirse ve ZERRRREEEEEE kadar sanmıyorum ama uygun fiyatlı olursa almayı düşünürüm. Bence işlemcisiyle ekranıyla arayüzüyle olmuş bir telefon.

• 7-8 yıl evvel Vestel hükümet ile görüşme yapmıştı. Yurtdışı firmalar olan Lg ve Samsung ile rekabet etmekte güçlük çekiyoruz. Hükümetten bu konu ile ilgili bir çözüm sunmasını bekliyoruz diye. Hükümet de Vestel gibi yerli markalardan alacağı vergileri düşürüp fiyat rekabetini sağlayacağına yurt dışından gelen ithal ürünlere konulan vergiyi artırmıştı. Bunun nedeni de sorulduğunda hükümet; amacımız yerli markalarımızı korumak ve bize ürün satan yabancı markaların ülkemizde fabrika açmasını sağlamak demişti. Eee yabancı markalar fabrika da açtı, fabrika açmayan yabancı markalara ekstra vergiler de eklenildi. Neden hala hem yerli markalarımızın elektronik ürünleri ithal ürünlerle aynı fiyat seviyelerinde hem de ülkemizde fabrika açan yabancı markaların fiyatları hala bu kadar yüksek.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hertürlü yatırım faydalıdır hatta ithalat bile ükenin ekonomisi kötü evet ama bu yatırım iyi birşey hiç bir zararı yok aksine faydası var bu telefonlar zaten ithal olarak geliyordu şimdi en azından aldığınız zaman paranın biraz daha fazlası iç piyasaya gidicek, bu tarz haberlerde boş konuşulmamalı.

• Fiyatlara yansır umarım

• bence güzel haberler bunlar. bu işleri olumlu karşılıyorum. umarım yarın öbürgün son tüketici fiyatlarına da çok daha olumlu yansır bu işler. hayırlısı olsun ülkemiz için.

• Bize bir faydası yok.Vergi yine aynı vergi.Hem Avrupalılardan daha fakiriz hem devlete daha fazla vergi veriyoruz.O vergiler eskiden"yol-su-elektrik" olarak dönüyordu.Şimdi birileri 4-5 maaş alıp yiyor.

• Arçeliğin beyaz eşyaları gibiyse alanın yardımcısı olsun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.