Şimdi Ara

TDA7375 ANFİ DEVRESİ BASS SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR TDA 7375 Lİ Bİ ANFİ DEVRESİ YAPTIK AMA 14 VE 15. AYAKLARINI BASS ÇIKIŞI OLARAK KULLANILMIŞ ÇİZİMDE AMA DİĞER ÇIKIŞ HOPARORLERİNDEN FARKI SANDECE DAHA BOGUK BİR SES VERMESİ YANİ SADECE BASS SESLERİNİ DEĞİLDE NORMAL HOPARLORMÜŞ GİBİ ÇALIŞIYOR SORDUM ARAŞTIRDIM AKTİF BAS DEĞİL DENİLDİ ACABA O BAS ÇIKIŞINI AKTİF BASA GETİRME ŞANSIZMIZ VARMIDIR YANİ O PİYASADAKİ 2+1 LER GİBİ KULLANABİLİRMİYİZ BAKIP YAPTIGIM YERDE

2X35 UYDU HOP.
    75W WOOFER YAZILIYDI BESLEME KAYNAGIM İSE 12VOLT 100WATT EKOLAYZER TRAFOSU
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM YARDIMLARINIZI ESİRGEMEYİN

• quote:

Orijinalden alıntı: Ben bir öğrenciyim.

quote:

Orijinalden alıntı: onursen35

BUDA DEVRE ŞEMASININ AYNISI OUT BRİDGE ÇIKIŞLARI 14 VE 15.http://www.google.com.tr/imgres?q=TDA+7375&start=91&hl=tr&sa=X&tbo=d&biw=1366&bih=643&tbm=isch&tbnid=F3NOJVJMxpnMgM:&imgrefurl=http://www.zymcu.com/other_file/electronics/tda7375.HTM&docid=DaCRNP25ytGq_M&imgurl=http://www.zymcu.com/other_file/electronics/images/tda7375g.gif&w=371&h=218&ei=a2cBUaa2A4a60QXaj4DQDA&zoom=1&iact=hc&vpx=327&vpy=235&dur=291&hovh=172&hovw=293&tx=135&ty=99&sig=105479843702745252143&page=4&tbnh=136&tbnw=232&ndsp=32&ved=1t:429,r:9,s:100,i:31

Köprü bölümünün ses girişinin önüne opamplı bir aktif filtre koyarak çözebilirsin.

ama ses girişini ayrı bi jack veya kaynaktan geğilde sağ sol toprak bölümü varya ordan bi kabloyla bass in bölümüne bağladım

• evett normal telefondan veriyorum ses sinyalini oda bi sağ bi sol bide toprak var telefondan gelen kabloda onları bağlıyorum normal olarak sesçıkışları sağ sol olarak sorunsuz çalışıyor bide bass in var onada ilk ses girişi vardiğim yerden sağ veya sol girişten bass ine kabloyla veriyorum
  • isterseniz gece resimlerini atabilrim hem daha anlaşılabilir olsun
  • tamam çok teşekkür ederim ama biraz daha açarak anlatabilirmsiniz zahmet olmazsa biraz kafam karıştıda ...
  • dediğiniz şu şekilde bi olay sanırım http://imageshack.us/photo/my-images/829/tda7375gaktif.gif/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onursen35 -- 25 Ocak 2013; 0:49:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    subwoofer + amfi tavsiyesi :)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ARKADAŞLAR TDA 7375 Lİ Bİ ANFİ DEVRESİ YAPTIK AMA 14 VE 15. AYAKLARINI BASS ÇIKIŞI OLARAK KULLANILMIŞ ÇİZİMDE AMA DİĞER ÇIKIŞ HOPARORLERİNDEN FARKI SANDECE DAHA BOGUK BİR SES VERMESİ YANİ SADECE BASS SESLERİNİ DEĞİLDE NORMAL HOPARLORMÜŞ GİBİ ÇALIŞIYOR SORDUM ARAŞTIRDIM AKTİF BAS DEĞİL DENİLDİ ACABA O BAS ÇIKIŞINI AKTİF BASA GETİRME ŞANSIZMIZ VARMIDIR YANİ O PİYASADAKİ 2+1 LER GİBİ KULLANABİLİRMİYİZ BAKIP YAPTIGIM YERDE

2X35 UYDU HOP.
    75W WOOFER YAZILIYDI BESLEME KAYNAGIM İSE 12VOLT 100WATT EKOLAYZER TRAFOSU
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM YARDIMLARINIZI ESİRGEMEYİN

-"..TDA 7375 Lİ Bİ ANFİ DEVRESİ YAPTIK AMA 14 VE 15. AYAKLARINI BASS ÇIKIŞI OLARAK KULLANILMIŞ..."
    Şekildeki haliyle 14 ve 15 nolu ayaklar bass çıkışı değildir. Köprü çıkış tabir ettiğimiz çıkıştır. Köprü çıkışı normal kanalların çıkışlarının birleştirilerek (kurallara uygun şekilde) çıkış gücünün artırılması için kullanılır.

Telefonun L ve R çıkışları aşağıda şemasını verdiğim filtre devresinin L ve R girişlerine bağlanarak kullanılır.
    Filtre devresinin L ve R çıkışları yapılan TDA 7375 amfisinin L ve R gişlerine bağlanır.
    Subwoofer çıkışıda in bridge girişine bağlanırsa, istediğimiz 2.1 sistemini elde edilmiş olur....

TDA7375 ANFİ DEVRESİ BASS SORUNU

• tamam çok teşekkür ederim bu op-amp lara simetrik güç uygulamak gerekli değil sanırım sadece + ve - uçları var çünkü ???
  • quote:

tamam çok teşekkür ederim bu op-amp lara simetrik güç uygulamak gerekli değil sanırım sadece + ve - uçları var çünkü ???

-"..bu op-amp lara simetrik güç uygulamak gerekli değil sanırım.."
    Tam aksine simetrik güç uygulamak gereklidir.
    -"...sadece + ve - uçları var çünkü ???.." Bu uçlar opamp girişlerine aittir. Besleme ile ilgili değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahapan

quote:

tamam çok teşekkür ederim bu op-amp lara simetrik güç uygulamak gerekli değil sanırım sadece + ve - uçları var çünkü ???

-"..bu op-amp lara simetrik güç uygulamak gerekli değil sanırım.."
    Tam aksine simetrik güç uygulamak gereklidir.
    -"...sadece + ve - uçları var çünkü ???.." Bu uçlar opamp girişlerine aittir. Besleme ile ilgili değildir.

doğru şu anda güldüm kendime + - uçları zannettiğim için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.