Arkadaşlar 01/2017 yılında ilk satın aldığım araçtan 95 tl'lik trafik cezası yemişim.01/2021'de de e-devlete girip bakayım dediğimde fark ettim.Şimdi halihazırda kullanmakta olduğum farklı bir araç var. Ceza gelen eski aracıma ait herhangi bir tebligat kağıdı gelmedi zamanında veya aracı satarken de bilgilendirilmedim.Bu saatten sonra ne yapmam gerektiği hakkında bir fikri veya tecrübesi olan var mı?İnternette en yakın sulh ceza mahkemesine başvur demişler fakat bunun için ilk önce ceza tebligatının fotokopisi lazımmış.İyi de hem tebligat yok hem de ben interaktif vergi dairesi sitesinden bunu nasıl çıkarıcam da mahkemeye itiraz edicem?Yardımcı olursanız çok sevinirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRNoName -- 1 Şubat 2021; 2:41:18 > |
Tebligatsız Trafik Cezası
-
-
Postacı sizi adreste bulamazsa ya da bulduğu halde tebellüğ etmekten imtina etmeniz halinde, tebligatı muhtara, ihtiyar heyetine ya da zabıtaya yapabilir. Bu durumda muhtar tebellüğ etmekten imtina edemez mecburen tebellüğ eder.
Tabi muhtar ya da zabıta tebligatı size ulaştırmak için ekstra gayret sarf eder mi orası soru işareti.
Yulardaki ilk aklıma gelen ihtimaldi,
Bir de elektronik cezalar karmaşası var.
2 yıl evvel hız limitini aşarak bir kameraya yakalanmışım, yarım saat sonra sms yoluyla emniyetten ceza bildirimi gelmişti e-devletten cezanızı görüntüleyebilirsiniz yazıyordu. Girip baktım ve cezamı ertesi gün ödedim.
(Telefonumu önceden E-devlete kaydetmiştim)
Bunun dışında elime herhangi bir tebligat ulaşmadı.
Bu durumda aldığım bu sms kanunen tebligat sayılıyor mu bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 1 Şubat 2021; 3:0:5 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Böyle resmi tebligat olmaz. Bu sadece bildirimdir. 15 günlük ödeme süreniz başlamaz.
Tebligat Kanunu 21. Maddeyi okuyun. Tebligat nasıl yapılır, basitçe anlatılıyor. Size tebligat yapılmış olabilir. Evde kimse yoktur. Orda oturduğunuz belirlenmişse evin kapısına, bina kapısına tebligst bildirimi asılır, ceza aslı muhtara bırakılır. Büyükşehirde tebligatın geldi diye muhtar asla aramaz. Kapıya kağıt düzgün asılmaz. Uçar gider. Ya da tam o sıralarda taşınırsınız, ama mernis eski evde kalır. Eski eve tebligat yapılır vs.
Önce bu durumu belirleyin. Çünkü, tebligat yapıldıysa dava açma süreniz de sonra ermiş olur. Vergi dairesine cezayı ödemek için gidin. Tebligatın yapılıp yapılmadığını görebiliyorlar. Ona göre %25 indirmi uyguluyorlar. Tebligat yapılmamıssa sorun yok. Bi gün yapılana kadar bekleyebilirsiniz. Yapılmışssa ve ceza kesinleşmişse ( itiraz süresi dolmuşsa ) gitmişken borcunuzu ödeyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scherzz -- 1 Şubat 2021; 3:17:7 >
quote:
Orijinalden alıntı: scherzzBöyle resmi tebligat olmaz. Bu sadece bildirimdir. 15 günlük ödeme süreniz başlamaz.
Ben de aynı şeyi söylüyorum işte. Zaten kısa mesajın tebligat sayılması çok mantıklı olamazdı. Belki ben servis sağlayıcımdan sms hizmeti almıyorum. Ortada imza da yok.
Tebligat (size veya muhtara) yapılmadığı halde yapılmış girebiliyor sisteme. Ben tebligat beklerken (cezaya itirazım yoktu, hız yapıp radara girmişim) cezam faize girmis ve e-haciz yazmıştı, indirimli 360-370 yerine 500 gibi ödeme yapmıştım. -
Uzun süreden beri sisteme girilmiş ve aracın ödenmemiş trafik ceza/vergi borcu var ise noter satış ekranlarında görünüyor ve satış yapılamıyor. Önce borcunu kapatmanız gerekir.
Ceza tutanak tarihi ve aracınızın satış tarihi nedir?
Artık kesilen ceza tutanakları kısa süre içerisinde sisteme giriliyor. Tebliğ edilmesi bazen uzayabiliyor. Tebligat gelene kadar bekleyip tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde %25 indirimli ödeyebilirsiniz.
Şayet tebligat elinize ulaşmamışsa muhtara bırakılmıştır ve haberiniz olmamışsa hem indirimden faydalanamazsınız hem de faizi ile ödersiniz.
edevlet üzerinden interaktif vergi dairesine giriş yapıp tahakkuk etmiş ceza varsa sorgulayabilirsiniz.
-
konudan bağımsız olarak soruyorum
e-devlette gözüken ceza hemen internet vergi dairesi sistemine düştü mü? Yoksa beyanlı ödeme mi yaptınız?
-
Aracın satışı yapılmazdı ki borç varsa.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakkakonudan bağımsız olarak soruyorum
e-devlette gözüken ceza hemen internet vergi dairesi sistemine düştü mü? Yoksa beyanlı ödeme mi yaptınız?
maliye sistemine düşmesine gerek yok. e devlette görünüyorsa tutanak seri sıra numarası ile beyanlı ödeme yapıp makbuzu saklarsınız sıkıntı çıkmıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: oguzhanc64maliye sistemine düşmesine gerek yok. e devlette görünüyorsa tutanak seri sıra numarası ile beyanlı ödeme yapıp makbuzu saklarsınız sıkıntı çıkmıyor.
Alıntıları Gösterteşekkür ederim dediğiniz şekilde ödememi yaptım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X