Şimdi Ara

Technics SB-T200+Harman Kardon AVR145 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
2.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • EVET CANTAN HOCAM ÜRÜNÜ BUGUN TESLİM ALDIM.EVVELA GÖRÜNÜM.BEN DAHA KÜÇÜK BİR ÜRÜN GELECEK ZANNEDİYORDUM ÜRÜN NE ÇOK BÜYÜK NE DE ÖYLE RESİMDEKİ GİBİ KÜÇÜK.ÜRÜNÜ SB-T200 LERİMLE BERABER ÇALIŞTIRDIM.DVD PLAYER ,UYDU,CD ÇALAR GİBİ MEVCUT AYGITLARMI BAĞLADIM.BEN AÇIK SÖYLEMEK GEREKİRSE BASSLARIN BU KADAR GÜÇLÜ ÇIKACAĞINI UMMUYORDUM.ZİRA FORUMDA ARKADAŞLARIN BAZI HOPORLORLERLE MUTLAKA SUB KULLANILMALI DEDİKLERİNİ HATIRLAR GİBİYİM.AYRICA NAD320BEE 2*50WATT ÇIKIŞ YAZMAKTA MALUM HOPORLOR 2*100 WATT BU KOLONLARI KALDIRIR MI DİYE DÜŞÜNÜYORDUM.AMA ŞÜKÜR ÖYLE OLMADI EVİ UÇURUYOR VE SESİ ÇOK HOŞ .ÖZELLİKLE MÜZİKLERDE.VE MATRIX DVD DE DENEDİM.SES ÇOK GÜZEL.BASS VE TİZ AYARLARI MEVCUT.

BU ARADA MEGAWORKSUN UYDULARINDA DENEDİM.SES GÜZEL ANCAK BASS YETERSİZ OLDUĞNDAN YAVAN GELDİ.NORMALDE BEN BASSI FAZLA SEVMEM ANCAK YUMUŞAK BASS GÜZELMİŞ.

• e haydi gözün aydın.güle güle eğlen. baslar yumuşak olmakla birlikte seçtiğin müziğe göre sertleştirebilirsin.biraz kontrolsuzluk ya da buuzz sesler belki uzak ihtimal çıkar.ton ayarlarını yaparsan bir şey olmaz. güzel güzel müzik dinlersin.
  • evet cantan hocam tone ayarlarını gece ve gündüze göre ayarlıyorum.geceleri bass ayarları minumuma alıyorum basslar çok belirgin.ama şu an elimde doğru dürüst kaynak yok.iyi bir cd player almam lazım.dvd ve uyduda sesler güzel.ama dvd cd playerin yerini tutmuyor.
  • Hayırlı olun @atorbaci kardeş,

Memnun kalacağına eminim. Harman Kardon'un Receiver'ları gerçekten en basitleri bile çok detaylı gerçekten. Ses anlamında hepsi aynı kaliteyi veriyor. Genelde tek fark yüksek ses ve çok profesyonel hoparlör setlerinde ortaya çıkıyor. Normal ev ortamında AVR 132 bile yeterli kalabilir düşüncesindeyim. Tabi önemli etkenlerden biridie ses formatları. Herşeyin yanında bunlarda seçimde etken oluyor.

Güle güle kullan kardeşim Özelliklede özel plastikli kumandanla bol bol güzel kullanımlar dilerim Kıymetini bil AVR 247'de bile yok o kumanda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 9 Haziran 2008; 21:18:09 >

• h/k receiver mı? nad herhalim.
    @atorbacı anlat bakalım neler yapıyorsun? cdp düşünüyorsun ama elinde CD koleksiyonun yoksa dijital depolama HDD ya da başka saklama kaynakları kullanalım.gerek yok esasen. en fazla DAC alırsın onda da buluruz bir kaç atraksiyon.
    şehir dışındayım dönecem.
  • evet NAD aldım.Cd kolleksiyonum yok.genelde mp3 .dvd playerda usb girişi var ordan okuttuğumda ses gayet güzel.ama optik okuyusu kopya DVD ve CD lerde sorun vermeye başladı sanırım usb si olan başka bir DVD player alacağım. şu an ilgimi çeken bir model var.bunun içinde entegre DAC varmış.hem ses için hem görüntü için usb de cabası.GOLDMASTER D909

Gelişmiş DAC(Video DAC): 10bit/149MHz Yüksek çözünürlükte görüntü kalitesi ile parlak renkler
    Gelişmiş DAC(Ses DAC) :24bit /192KHz Gerçek ses Performanslı DAC

bilmiyorum harici DAC lar ne kadar?ne dersiniz?
  • Harici DAC lar pahalı.şimdi aklıma gelmiyor modelleri.güncellemem gerek. PC de iyi bir ses kart, oynatıcı programlarla neden tatmin olmayalım? hi-fi bilirim ama sırf tweak er ile uğraşıp ömrümü yiyemem şahsen.para ve zaman.
    goldmaster piyasada ki dvd çalarlardan biri.
    lazımsa dvd çalar neden olmasın?
  • eyvallah cantan hocam yorumların için sağol.bu DAC markalarından Benchmark DAC varmış fiyatı dediğin gibi çok fazla.700YTL diye yazmış birisi ne kadar doğru bilemem ama pahalıymış gerçekten yurtdışı fiyat araştırması yaptım ebayda kargo dahil 100-150 dolara bulunabiliyor.yurtdışı alışveriş tecrübem var aslında denenebilir.ama şimdi uğraşamam dediğin gibi para ve zaman kaybı.bu DVD playerdeki entegre DAC'ın Audio CD dinlemede ek getirisi pek fazla olmazmıs bu daha çok sampling değerinin çok olduğu DVD-Audio yada SACD olan makinalar için iyiymiş.şimdi aklımda değil modeli marantzın bir dvd playerinde de aynı engegre DAC varmış.fakat onda DVDAudio ve SACD desteği varmış.dolayısıyla onda farkedermiş.

PC de ses kartı olarak X-fi Xtreme Music kartım var.şu an bir arkadaşa verdim PC yi.anologtan onuda sistemime bağlarsak tam süper olacak.
  • yurt dışından DAC getirme imkanın varsa ebay de ki gibi fiyatlarda bence durma alıver bir tane.
    şimdi Entegre farklı; topoloji farklı; kalite; markası farklı. benchmark bir forumda tartışılır durur 2 sene oldu mu acaba? ne ise şu noktada transport ve dac ı bir dengeleyebilsek.CD den okuyacaksak CD 'en dijital okuma önemli.ve daha sonra ki aşama önemli.
    ve önemli bu. gelişmiş ve iyi kaydedilmiş albümler.
  • http://cgi.ebay.ph/ZERO-NEW-24BIT-192KHZ-DAC-HEAD-PHONE-AMP-USB-PC-link_W0QQitemZ140233568058QQihZ004QQcategoryZ3272QQcmdZViewItem şöyle bir ürün buldum.bu DAC olayını biraz anlatırmısın cantan hocam.mesela dvd player yada uydu alıcının arkasındaki coax çıkıştan almak suretiyle bunu yaptık.bu sisteme ne katkı sağlar.
  • Linkte ki ürünü çok beğendiğimi söyleyemem. işte iken detaylı yazamam. DAC katkıları çok ya da az olmakla birlikte mutlaka faydalıdır.fakat sistemde ona göre zayıf kalmamalı.senin technics er detay konusunda biraz kaybedebilir; o da belki.
    şimdi olay şu.çoğu görüş ADC değil DAC aşamsının en zorlayıcı kısım olduğu konusunda hem fikir.fakat bu benim tuttuğum bir görüş değil.nedeni ADC olan, bu aşamadan geçen sinyale DAC tan sampling le 0 dan başka bir şey katamazsınız ki. bu yüzden bu noktada plakta ki sesin bire bir kaydedilmesi için kat be kat örnekleme gerekli bu şu anda neredeyse mumkun değil.ben şahsen bunca zaman sonra dijital daha iyi bir noktada olmasını beklerdim.
    zorluk kısmı ise sinüsodal sinyalin yapısı.hem dalgalanma hem kendi içinde 3 ve ya daha fazla harmonikleri içeren dalgalara sahip olması. nasıl örnekleyeceksin? iki kanal bile kaydedilse muazzam yer kaplıyor.ki ne kadar loseless dense de içinde soru işaretleri bir ton.
    DAC gelince; entegre nin analog sinyali taklit edtmesi için üretmesi gereken voltaj basamaklarını seçili olan 0 ve 1 -daha fazla rakam da olabilirdi seçim bu.- entegre nin darbe ile voltajları üretmesinden ibaret.toplamda otomatikman AC sinyal oluşuyor.bu aşamayı kim daha iyi yapar o kazanır.sampling, filtreleme, antialising, Quantization error sorunları var. bu yüzden iyi bir DAC gerekli. CD okuma mekanizmasından tut son durak hoparlöre kadar. bu noktada benim görüşüm DAC kısmında ki zorluk iyi bir DAC ve tamalayan sistem.yoksa analog forma dönüşüm DAC kısmı ister istemez zor olacaktır.özetle bu. yıllık izne çıkan arkadaşlara ben dahil iyi tatiller.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.