Şimdi Ara

Technis SU-V660 (125 w X2 4 ohm, 90 w X2 8 ohm) ve HECO Musik Colors 100 uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Technis SU-V660 satın almak üzereyim. Technis SU-V660 (125 w X2 4 ohm, 90 w X2 8 ohm) ve HECO Musik Colors 100 (70-120 watt RMS) dengeli olur mu? HECO'nun sitesinde sürülebilecek amfi aralığı 20-120 watt denmiş. Bu amfiyi Heco 100 ile kullanmak hoparlörlere zarar verir mi? Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nrdgn -- 11 Ağustos 2014; 18:24:14 >

• Zarar vermez de o cihazlar çok eski cihazlar bulduğunuz cihazın sağlamlığından emin olup alın derim.
  • Cambridge audionun eski bir modeline niyetlenmistim. Bir sebeple telefonlastigim bir duayen eski cihazlardaki yagli kondansatorlerin kurudugunu ve sese olumsuz etki ettigini belirtti. Cihaz 8 yillikti...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim bilgiler için. Son olumsuz bilgien dolayı satın almaktan vazgeçtim.
  • nrdgn N kullanıcısına yanıt
    Bence vazgeçmeyin. Almayı düşündüğünüz Technics SU-V660, Technics'in Technics olduğu dönemde imal edilmiş kaliteli bir tasarımdır. Yine almayı düşündüğünüz hoparlörleri rahatlıkla besler.

Bahsedilen kondansatörler genellikle filtraj amacı ile kullanılan elektrolitik kondansatörlerdir. Bunlar iyi kalite ise 30-40 yıl sorun çıkarmaz. Ancak üretici firma gerek kapasite gerek kalite olarak sınırda malzeme kullanıyorsa, ki bazı İngiliz malı amplilerde bu durum görülebiliyor, böyle sorunlar görülebilir. Ancak bu amplide böyle bir sorun görülebileceğini sanmıyorum. Böyle bir sorun olduğunu nasıl anlarsınız? Hoparlöre bağlayıp volüm kontrolu sonuna kadar açarsınız hırıltı gelmiyorsa elektrolitik kondansatörleri sağlamdır. Yalnız bu testi yaparken giriş selektörünü pikaba getirmeyin.

Technics SU-V660 ve o devirde yapılmış amplilerde başka sorunlar olabiliyor. Anahtar ve potansiyometrelerinde oksidasyon ve aşınma nedeni ile kumandalarından hışırtı sesi gelebiliyor. Bu durum bir ölçüde contact-cleaner türü temizleyici spreylerle halledilse de aşınmadan kaynaklanan ekstrem durumlarda faydası olmuyor. Ancak ampliyi dinleyerek, deneyerek alacaksanız bu durumu kontrol edebilirsiniz.

• Bilgi için çok teşekkür ederim. Ancak almayacağım diye satıcıya bilgi verdim. Sağlık olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.