Şimdi Ara

Technopat Adminlerinin Diktatör olması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çöp bir yer orada vakit geçirilmez. Burada ki saçma sapan yıkıklık içeren konuları okumayı yeğlerim daha iyi.

Teknik bilgisi olmayan elemanlar gelip boş boş konuşuyor.

• En son 5 sene önce girmiştim. Masaüstü sistemler bölümünde bilmişlik taslayan 12-13 yaşında bebelerle münakaşaya girmek istemediğimden forumu bıraktım. DDR4 sistemlerin yeni çıktığı zamanlarda aynı fiyata daha iyi sistemler toplanabilirken hala DDR3 sistem öneriyordu bazı forum müdavimleri. Kendimi boş yere yormak istemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Technopat'ın imla konusundaki katılığı ilginç geldiğinden şu konuya denk gelince inceleyim dedim.

https://www.technopat.net/sosyal/konu/donanim-haber-ueyesi-olarak-bir-sorum-var.556608/

quote:

Yazım kuralları sizin için çok önemli. Ama neden sitenin ismi Türkçe değil?

Yöneticileri genel olarak Türkçede Arapça veya Farsça kelimeler de bulunduğunu, yani yabancı kelime haznesiyle ilgili bir sorun olmadığını söylemişler. Ancak dil bilgisi kuralları denince de bir kavrayış ve bilgi eksikliğine sahip oldukları gözden kaçmıyor.

quote:

Kelimeleri hatalı yazdığınızda uyarı almıyorsunuz. Dil kurallarını ihlal ettiğinizde uyarı alıyorsunuz. Bilginize.

Sorun şu ki dil bilgisi kuralları telaffuz kurallarını da içeriyor. "Technopat" Türkçenin telaffuz kurallarına uygun değil. Technopat kelimesi Türkçenin değil İngilizce sesletimine göre İngilizce telaffuz kurallarına uygun olarak düzenlenmiş. Türkçede Technopat diye yazılan bir kelime "Teknopat" diye telaffuz edilmez; Technopat (?) şeklinde Türkçe sesletime hiç de uygun olmayan bir telaffuza sahip olur. Türkçede - ch diye bir ses veya harf sırası bile yok. C harfi Latince veya İngilizcede olduğu gibi Türkçede K sesi vermez. Türkçede K sesi için K harfi kullanılır. Dil bilgisi kurallarını ihlal etmemesi için bu söz konusu İngilizce sesletimli ismin (Technopat) Türkçe sesletim ve alfabetik telaffuza uygun şekilde yazılması gerekir. Yani diğer bir deyişle eğer bu site Türkçe dil ve imla kuralları konusunda bu denli iddialıysa ismi Teknopat olmalıdır; Technopat değil. Tekrar vurgularsak eski Yunanca tekhne (zanaat) kelimesinden gelen tekno kök adının İngilizcedeki hali (techno -) Türkçede asla geçerli değil. Bu kelimenin Türkçedeki geçerli hali tekno ve türevleridir. İlaveten kelimelerin doğru veya hatalı yazılışı da dil ve imla kurallarına giriyor. Özetle yukarıda mesajını alıntıladığım Recep Baltaş isimli yönetici fena saçmalamış.

Standartları yüksek tutup niteliği niceliğin önüne koymaları anlaşılabilir veya boğucu bulunup eleştirilebilir vs. Bunlar ayrı mevzular. Bunlardan bağımsız olarak koyulan kurallarla tutarlı bir söyleme ve tutarlı bir imaja sahip olmak bir site moderasyonu için önemlidir. Aksi takdirde alay konusu olup insanları kaçırabilirler. Yukarıda işaret ettiğim üzere bir tutarsızlık söz konusu. DH moderatör kimliğimden bağımsız olarak ve dilbilimle amatör şekilde ilgilenen tarafsız bir gözlemci olarak yorum yapıyorum. Oturup uzun uzun okuduğunuz için teşekkürler.

• Diktatör değil, çocuklar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.