Şimdi Ara

Techreport SSD Dayanıklılık Testi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
2.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Timurlénk

quote:

Orijinalden alıntı: Psydia

quote:

Orijinalden alıntı: Solid State Disk

Birkaç ay evvel Hardware info sitesi de 250GB Samsung 840'ı NAND mukâvemeti testine tâbii tutmuştu. Oradaki değerler TechReport'un ki ile benzer.

Corsair'in Force serîsi SandForce SSD'leri de ATTO testinin 4K'sında muadillerine nazâran umûmen daha yüksek puan verirdi.

Velhâsıl kelâm, SSD'lerin hem performansını hem de NAND ömrünü ölçen bu yazılımları bir alâmet şeklinde ele alabiliriz, fakat tek başlarına ' kıstas ' olmaktan çok uzaklar, bize göre.

Osmanli zamaninda ssd var miydi hocam?

birincilik konusunda biraz şüpheliyim ama samsung'ların tlc kullanan serilerinin sonuçlarının doğruluğundan pek şüphem yok.

Şüphe duymak için çok neden var .. Techreport sitesindeki testte neden Samsung'un 2 ve aynı model olmak üzere Kingston'ın 2 ssd'si kullanılmış ? Neden 6 ayrı marka yok ? Mesela neden Sandisk , Adata ,Toshiba , Crucial gibi markalar yok ? Konu eğer TLC nandların dayanıklılığı ise samsung pro MLC kullanmasına rağmen neden o kadar kötü sonuçlar almış ? Nasıl oluyorda Corsair Neutron gtx %1 bile düşüş göstermiyor ? Tıpatıp aynı iki test sitemi kurulduğu söyleniyor , peki üçer üçer mi ayrılmış ssdler ve Anvil aynı anda 3 ssd'yi mi dayanıklılık testine tabi tutuyor ? 300tb gibi devasa boyutlarda verileri yazıp silip tekrar yazmak ne kadar zaman alır ? .... gibi birçok soru var..

hardware info sitesinin yaptığı test ise bunun tam tersini gösteriyor.. TLC nand kullanan samsung 840 250gb ssd "888TB" yazdıktan sonra ölüyor.bu samsung'un verdiği garantinin 3 mislinden fazla ve günlük ortalama 30gb yazma ile bu ssd'nin ömrü 29 sene !

techreport sitesinin yaptığını iddia ettiği bu test eşi benzeri görülmemiş bir manüpülasyon örneği..gerçekten eşi benzeri yok zira tam anlamıyla bir sahte bir düzenek .. bazı frimaların bazı editörlere ve siteler sponsor olup bu tip tezgahlar düzenlediği sektörün bir gerçeği..

http://uk.hardware.info/reviews/4178/10/hardwareinfo-tests-lifespan-of-samsung-ssd-840-250gb-tlc-ssd-updated-with-final-conclusion-final-update-20-6-2013

• quote:

Orijinalden alıntı: lyrasirius

quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

quote:

Orijinalden alıntı: Psydia

quote:

Orijinalden alıntı: Solid State Disk

Birkaç ay evvel Hardware info sitesi de 250GB Samsung 840'ı NAND mukâvemeti testine tâbii tutmuştu. Oradaki değerler TechReport'un ki ile benzer.

Corsair'in Force serîsi SandForce SSD'leri de ATTO testinin 4K'sında muadillerine nazâran umûmen daha yüksek puan verirdi.

Velhâsıl kelâm, SSD'lerin hem performansını hem de NAND ömrünü ölçen bu yazılımları bir alâmet şeklinde ele alabiliriz, fakat tek başlarına ' kıstas ' olmaktan çok uzaklar, bize göre.

Osmanli zamaninda ssd var miydi hocam?

birincilik konusunda biraz şüpheliyim ama samsung'ların tlc kullanan serilerinin sonuçlarının doğruluğundan pek şüphem yok.

Şüphe duymak için çok neden var .. Techreport sitesindeki testte neden Samsung'un 2 ve aynı model olmak üzere Kingston'ın 2 ssd'si kullanılmış ? Neden 6 ayrı marka yok ? Mesela neden Sandisk , Adata ,Toshiba , Crucial gibi markalar yok ? Konu eğer TLC nandların dayanıklılığı ise samsung pro MLC kullanmasına rağmen neden o kadar kötü sonuçlar almış ? Nasıl oluyorda Corsair Neutron gtx %1 bile düşüş göstermiyor ? Tıpatıp aynı iki test sitemi kurulduğu söyleniyor , peki üçer üçer mi ayrılmış ssdler ve Anvil aynı anda 3 ssd'yi mi dayanıklılık testine tabi tutuyor ? 300tb gibi devasa boyutlarda verileri yazıp silip tekrar yazmak ne kadar zaman alır ? .... gibi birçok soru var..

hardware info sitesinin yaptığı test ise bunun tam tersini gösteriyor.. TLC nand kullanan samsung 840 250gb ssd "888TB" yazdıktan sonra ölüyor.bu samsung'un verdiği garantinin 3 mislinden fazla ve günlük ortalama 30gb yazma ile bu ssd'nin ömrü 29 sene !

techreport sitesinin yaptığını iddia ettiği bu test eşi benzeri görülmemiş bir manüpülasyon örneği..gerçekten eşi benzeri yok zira tam anlamıyla bir sahte bir düzenek .. bazı frimaların bazı editörlere ve siteler sponsor olup bu tip tezgahlar düzenlediği sektörün bir gerçeği..

http://uk.hardware.info/reviews/4178/10/hardwareinfo-tests-lifespan-of-samsung-ssd-840-250gb-tlc-ssd-updated-with-final-conclusion-final-update-20-6-2013

Firma elinde hangi ssd varsa onu kullanır .Diğer firmalar yollamadı diye o ürünü kendi cebinden para verip alacak hali yok. Nand yongalarının aşınması sadece slc mlc tlc olmasıyla ilgili değil, nand yongaları kadar da kontrolcünün önemi var.Yanlı yansız olayına gelecek olursak hardwareinfo nun doğru söylediğini de bilemeyiz.Herkes yanlı olabilir sonuçta bu sitelerin hepsi ticari kuruluş.Kafada bu tip varyasyonda çok rahat onlarca soru üretilebilir şüphe oldukça ''840 ın tlc versiyonu madem o kadar dayanaklı ama samsung daha az garanti veriyor, sonuçta uzun ömürlü gözükmesi kağıt üzerinde satış rakamlarına olumlu yönde etki eder ''
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Böyle bir test için 6 hatta 10 ayrı ssd bulmak o kadarda zor olmasa gerek..Sonuçların ciddi olabilmesi adına bu önemli birşey..Yani "Ne yapalım , elimizde bunlar var" demek pek kabul edilebilir değil bana göre..Zaten bunu siz diyorsunuz , onların böyle bir açıklaması yok..O zaman bende,"Bulun farklı markalar ondan sonra yapın ve test yönteminizi de açıklığa kavuşturun" derim onlara..Bu testin hedefi çok bariz , Samsung'u kötülemek ve hiçbirşey üretmeyen Corsair gibi bir pazarlama firmasını ön plana çıkarmak..Corsair birçok sitenin,editörün,youtube kanalının,fuar , yarışma vs'nin sponsoru..Yani herkesin ağzına bir parmak bal sürmek suretiyle pazarı manipüle etmeye çalışan bir firma..Bunu bu kadar net söylüyorum..
  • lyrasirius L kullanıcısına yanıt
    hiçbir şey üretmeyen diyorsunuz az çok doğrudur. fakat zaten piyasada bellek üreten bir avuç firma var. samsung, sandisk-toshiba, micron, intel vb. firmalar zaten piyasanın en iyileri durumundalar çünkü başka üretici yok. Corsair sponsor olabilir pazarlamacı da olabilir doğrudur fakat bu firmanın kötü olduğu anlamına mı geliyor? basit bir örnek verecek olursak bugün Apple firması dünyanın en iyi ve en değerli firmalarından birisi hatta son sıralama da en değerli firması. peki sorarım bu firmanın bir fabrikası bile yokken fason olarak üretim yaparken sizin tabirinizle pazarlamacı olmasına rağmen bu başarıyı nasıl sağlıyor? Samsung firmasıyla bulduğu her fırsatta çekişmeye giren bu firmanın işlemci, ekran, bellek gibi ürünlerini bu firma üretiyor. Peki parçalarını düşmanı olarak gösterilen Samsung firmasının üretmesi Apple firmasının kalitesini mi düşürüyor? Hayır tabiki. En iyisini uygun fiyata hangisi üretiyorsa ona ürettirirsin. Birçok firma bu şekilde başarılı olmuşsa Corsair bu şekilde neden başarı olamasın?

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin.25

hiçbir şey üretmeyen diyorsunuz az çok doğrudur. fakat zaten piyasada bellek üreten bir avuç firma var. samsung, sandisk-toshiba, micron, intel vb. firmalar zaten piyasanın en iyileri durumundalar çünkü başka üretici yok. Corsair sponsor olabilir pazarlamacı da olabilir doğrudur fakat bu firmanın kötü olduğu anlamına mı geliyor? basit bir örnek verecek olursak bugün Apple firması dünyanın en iyi ve en değerli firmalarından birisi hatta son sıralama da en değerli firması. peki sorarım bu firmanın bir fabrikası bile yokken fason olarak üretim yaparken sizin tabirinizle pazarlamacı olmasına rağmen bu başarıyı nasıl sağlıyor? Samsung firmasıyla bulduğu her fırsatta çekişmeye giren bu firmanın işlemci, ekran, bellek gibi ürünlerini bu firma üretiyor. Peki parçalarını düşmanı olarak gösterilen Samsung firmasının üretmesi Apple firmasının kalitesini mi düşürüyor? Hayır tabiki. En iyisini uygun fiyata hangisi üretiyorsa ona ürettirirsin. Birçok firma bu şekilde başarılı olmuşsa Corsair bu şekilde neden başarı olamasın?

iyidir veya kötüdür meselesi değil anlatmaya çalıştığım..herhangi bir firmayı yüceltme veya kötüleme gibi bir gayret içerisinde değilim..fakat eğer bir firma çeşitli taktiklerle başkalarını kötüleyerek kendine menfaat sağlamaya çalışıyorsa işte orada durun bir dakika derim..başarı dediğimiz şey bu şekilde olmaz..firmalar arasında dediğiniz gibi ilişkiler var ve bu ilişkiler apple-samsung arasında olduğu gibi profesyonel temelli ilişkiler..bunları düşman gibi görmek bu firmalardan çok insanların bakış açısı..bu firmalar işlerine geldiği gibi profesyonel ilişkiler kurar , bugün filanca firmayla yarın başka bir firmayla iş yapar..bunlar olağan şeyler..fakat asıl mesele, toplumu çeşitli yöntemlerle kandırmak suretiyle haksız rekabet ortamı oluşturmak gibi apayrı bir durum ve bunun savunulacak bir tarafı yok..hangi firma yaparsa yapsın ben bunun şiddetle karşısındayım..

benim taraf olduğum şeyi net olarak söylemem gerekirse , üreticinin yanında olduğumdur ..gerçek üretici ne demek?.. fabrika demek , işçi demek , mühendis demek , arge demek ..yani muazzam emek demek.. bir tarafta bir grup insan büyük emekler harcarken , hem fiziki hem zihinsel mesai harcarken diğer taraftan birilerinin de çıkıp o emeklerin neticesinde ortaya çıkan ürünün üzerine kendi markasını yapıştırıp birde diğer markaları ali cengiz oyunlarıyla bertaraf etmeye çalışması en hafif tabiriyle emek hırsızlığıdır..bu rebrand markaları yok olsun falan demiyorum , işlerini dürüst yapsınlar diyorum.. birçok sitede bu markaların "manufacturer" olarak gösterilmesi ve bunun bile bile yapılması gerçekten çok düşündürücü..sayısız siteye ve organizasyona sponsor olmak suretiyle istediklerini söylettiriyorlar..

apple da benzer taktikleri kullanıyor , ne de olsa her ikisi de amerikan firması fakat en azından apple bir yazılım firması..sattığı ürünlere katma değer sağlıyor..tabi bolca manipülasyon apple tarafında da var..ve bu işlerden nemalanan çok sayıda medya insanı , editör , site sahibi , vs gibi bir ordu var arkalarında.. bilgi ağını bu dünyada bu araçlarla en iyi kullanan amerikan firmalarıdır ,evet bu doğru..ama bu benim için tiyatro sahnesinden başka birşey değil ve bu firmaların benim gözümde "başarılı" bir yeri yok çok para kazanıyorlar diye .. çünkü bu dünya iyilerin değil , iyi propaganda yapanların "başarılı" olduğu bir yer..

• quote:

eğer doğru ve tarafsız ise güvendiğim Samsung'a ssd konusunda artık güvenim kalmadı

Doğru ve tarafsız olsa bile standart bir kullanıcının oyun yükle kaldır, tarayıcı geçmişini hatırla vb... 200 tb veri yazması nereden baksanız 30 yıl sürer (günde 10-30 gb arası yazarsa eğer). Neden güveniniz kalmadı anlamadım açıkçası...
    günümüz dünyasında yapacak bir şey yok bu durumda. En kaliteli ürünlerde en dandik ürünlerde aynı fabrikadan çıkabilir. yine örnek vermek gerekirse Asus markası Çin de Foxconn-Pegatron firmalarında üretim yaptırıyor diğer bir çok firma gibi. Aynı tezgahtan 1. kalite Asus ve 3. kalite foxconn ismini taşıyan anakartlar çıkıyor piyasaya. Şimdi bu durumda Foxconn firmasına iyi mi diyeceğiz kötü mü?
    Sizin çalıştırdığınız iyi mühendisler ve çok iyi ürünleriniz olsa kendi fabrikanızı açsanız bir günde ki kaybınız kazancınızdan çok olur. Çinde bu fabrikalarda insanlar günlük birkaç dolara 10 saatten fazla ve haftanın 6 günü çalıştırılıyorlar. Günlük onlarca dolar yerine sadece birkaç dolara bu ürünleri ürettirip daha az masraf yapıp daha çok kazanmak varken neden kendi fabrikasını kursunlar? Nede olsa amele niyetine kullandıkları insanlar var. :(
    Bu kötülemelerin sonu gelmez çünkü herkes kendi ürününü savunur. hiç kimse kolay kolay kendi malına kötü demez. Kimin kime üretim yaptırdığı da karma karışık bir durum. Bu durumda üreten değil marka önemi daha çok gibi. Yazımın başında örnek verdiğim gibi Asus markasına iyi deriz hatta dünya nın en büyük anakart üreticisidir. fakat Foxconn veya Pegatron birçok hazır pc de kendi adını kullanarak dandik anakartlar kullanır. Bu durum da bu firmalara kötü dersek dolaylı olarak Asus firması da kötü olur. Yani tutumunuz biraz yanlış gibi. tamam üretenin emeği vardır eyvallah fakat aynı üretenin elinden onlarca marka geçiyor. Önemli olan o marka her ne kadar üretimi kendi yapmasada...

• theoden541 kullanıcısına yanıt
    ne olursa olsun neticede dünyanın en büyük bellek üreticilerinden biri. Rakipleriyle aynı teste tabi tutuluyor ve arada çok büyük bir fark oluyorsa bence firmanın ayıbıdır bu. En azından aradaki fark daha da az olabilirdi diye düşünüyorum.
  • quote:

ne olursa olsun neticede dünyanın en büyük bellek üreticilerinden biri. Rakipleriyle aynı teste tabi tutuluyor ve arada çok büyük bir fark oluyorsa bence firmanın ayıbıdır bu. En azından aradaki fark daha da az olabilirdi diye düşünüyorum.

Aradaki fark bize yansımadıktan sonra istediği kadar büyük olabilir, kurumsal dayanıklılık isteyen ise kurumsal SSD alabilir, her zaman seçim hakkınız vardır. Amacım hiç bir markayı savunmak değil, hatta Samsung markasından hiç haz etmem fakat oradaki sayısız ar-ge mühendisi emin olun bu durumu göz önüne almıştır. Güveniniz sarsılmasın boşuna, günlük kullanıcıyı çok ilgilendiren bir durum değil ne de olsa.

Benim ise SSD konusunda başından beri tercihim bu teknolojinin bir nêvi mucidi olan Sandisk markasıdır, icat edenden almak hep daha mantıklıdır.

zaten en iyisi sandisk-toshiba bu alanda. Zaten Corsair de bu firmaların belleklerini kullanıyor. Yoksa bu test sonuçları bu nedenle mi böyle çıkmış. bu arada herhalki sizin imzanızdan dolayı sayfa düzeni bozuldu. yoksa başka bir şeyden mi anlamadım?
  • quote:

günümüz dünyasında yapacak bir şey yok bu durumda. En kaliteli ürünlerde en dandik ürünlerde aynı fabrikadan çıkabilir. yine örnek vermek gerekirse Asus markası Çin de Foxconn-Pegatron firmalarında üretim yaptırıyor diğer bir çok firma gibi. Aynı tezgahtan 1. kalite Asus ve 3. kalite foxconn ismini taşıyan anakartlar çıkıyor piyasaya. Şimdi bu durumda Foxconn firmasına iyi mi diyeceğiz kötü mü?
    Sizin çalıştırdığınız iyi mühendisler ve çok iyi ürünleriniz olsa kendi fabrikanızı açsanız bir günde ki kaybınız kazancınızdan çok olur. Çinde bu fabrikalarda insanlar günlük birkaç dolara 10 saatten fazla ve haftanın 6 günü çalıştırılıyorlar. Günlük onlarca dolar yerine sadece birkaç dolara bu ürünleri ürettirip daha az masraf yapıp daha çok kazanmak varken neden kendi fabrikasını kursunlar? Nede olsa amele niyetine kullandıkları insanlar var. :(
    Bu kötülemelerin sonu gelmez çünkü herkes kendi ürününü savunur. hiç kimse kolay kolay kendi malına kötü demez. Kimin kime üretim yaptırdığı da karma karışık bir durum. Bu durumda üreten değil marka önemi daha çok gibi. Yazımın başında örnek verdiğim gibi Asus markasına iyi deriz hatta dünya nın en büyük anakart üreticisidir. fakat Foxconn veya Pegatron birçok hazır pc de kendi adını kullanarak dandik anakartlar kullanır. Bu durum da bu firmalara kötü dersek dolaylı olarak Asus firması da kötü olur. Yani tutumunuz biraz yanlış gibi. tamam üretenin emeği vardır eyvallah fakat aynı üretenin elinden onlarca marka geçiyor. Önemli olan o marka her ne kadar üretimi kendi yapmasada...

asus anakartlarını foxconn'un ürettiği konusu doğru değil..sadece üretimin yetersiz kaldığı yoğun sezonlarda asus giriş seviyesi modellerini outsource ediyor foxconn'a..pegatron ise zaten asus'un bir alt kuruluşu yani asus'un firması..

zaten bunun konumuzla hiçbir ilgisi yok..

ben çok net söyledim , tekrar edeyim : bazı firmalar kendilerine avantaj sağlamak için bazı siteleri ve editörleri kullanıyor..sonuçta ortaya techreport'takine benzer güdümlü şeyler ortaya çıkıyor..

• quote:

zaten en iyisi sandisk-toshiba bu alanda. Zaten Corsair de bu firmaların belleklerini kullanıyor. Yoksa bu test sonuçları bu nedenle mi böyle çıkmış. bu arada herhalki sizin imzanızdan dolayı sayfa düzeni bozuldu. yoksa başka bir şeyden mi anlamadım?

Açıkçası sayfa düzeni derken benim tarayıcmda düzgün görünüyor şu anda, imzamdan dolayı ise düzeltirim lâkin anlamadım tam olarak ne demek istediğinizi.

Corsair'in test sonuçları bu kadar iyiyken Sandisk'in benim kullandığım modelinin en azından dayanıklılık konusunda çok ileride olmadığını biliyorum, sanırım burda da ne kadar ekmek o kadar köfte muhabbeti geçerli. Sonuçta Ford'un Escrot'u da var, Mustang'i de...

• quote:

Orijinalden alıntı: lyrasirius

quote:

asus anakartlarını foxconn'un ürettiği konusu doğru değil..sadece üretimin yetersiz kaldığı yoğun sezonlarda asus giriş seviyesi modellerini outsource ediyor foxconn'a..pegatron ise zaten asus'un bir alt kuruluşu yani asus'un firması..

zaten bunun konumuzla hiçbir ilgisi yok..

ben çok net söyledim , tekrar edeyim : bazı firmalar kendilerine avantaj sağlamak için bazı siteleri ve editörleri kullanıyor..sonuçta ortaya techreport'takine benzer güdümlü şeyler ortaya çıkıyor..

Bu dediğiniz üzerinden 2009'larda olması lazım forumda bir çok tartışma çıkmıştı, Anandtech ve THG'nin kimi Intel, kimi AMD, kimi de Nvidia yanlısı test sonuçları ise 6 ay sonra usulca değişmişti , belki hatırlayanlar çıkar...

• @theoden541 sayfa düzeni derken genelde tam ekran kullanmam tarayıcıyı çok büyük oluyor full hd de. DH formatına göre tarayıcı boyutum fakat sizin imzanızda ki yazıda virgüllerden sonra boşluk bırakmadığınız için sayfa genişlemiş biraz doğal olarak.

@lyrasirius sadece giriş seviyesi mi? En üst model ROG ve TUF serileri bile Foxconn fabrikalarında üretiliyor. Benim Foxconn firmasını örnek vermemde ki amaç, en iyi donanımlar da en kötüleri de bu fabrikalardan çıkıyor. Üreticiye iyi veya kötü dememiz doğru değil, bir bakıma emir kulu gibiler. Marka ne derse, mühendisler neyi tasarlamışsa onu yapıyorlar. Bu durumda esas olan markadır yani. Dediğiniz gibi bazı siteler ve editörler kullanılıyor olabilir. En büyük örneğini bulunduğumuz site de bile görebiliyoruz.

• quote:

@theoden541 sayfa düzeni derken genelde tam ekran kullanmam tarayıcıyı çok büyük oluyor full hd de. DH formatına göre tarayıcı boyutum fakat sizin imzanızda ki yazıda virgüllerden sonra boşluk bırakmadığınız için sayfa genişlemiş biraz doğal olarak.

@lyrasirius sadece giriş seviyesi mi? En üst model ROG ve TUF serileri bile Foxconn fabrikalarında üretiliyor. Benim Foxconn firmasını örnek vermemde ki amaç, en iyi donanımlar da en kötüleri de bu fabrikalardan çıkıyor. Üreticiye iyi veya kötü dememiz doğru değil, bir bakıma emir kulu gibiler. Marka ne derse, mühendisler neyi tasarlamışsa onu yapıyorlar. Bu durumda esas olan markadır yani. Dediğiniz gibi bazı siteler ve editörler kullanılıyor olabilir. En büyük örneğini bulunduğumuz site de bile görebiliyoruz.

Değiştirelim o vakit madem. Sağ olun uyardığınız için.

Düzeldi mi acaba?

Düzelmiş, sağ olun tekrar uyardığınız için. Bu kadar zamandır farketmemiş olmam ve başkalarının da farketmemiş olması ilginç...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theoden541 -- 14 Aralık 2013; 16:02:00 >

evet düzelmiş
  • quote:

@theoden541 sayfa düzeni derken genelde tam ekran kullanmam tarayıcıyı çok büyük oluyor full hd de. DH formatına göre tarayıcı boyutum fakat sizin imzanızda ki yazıda virgüllerden sonra boşluk bırakmadığınız için sayfa genişlemiş biraz doğal olarak.

Lütfen söylemediğim şeyleri söylemiş gibi göstermeyin.Ben şu firma iyi bu firma kötü diye birşey demedim.Bunu açıklamama rağmen hala aynı şeyleri tekrarlamışsınız.

Birde şu ROG ve TUF serilerinin Foxconn tarafından üretildiğine dair bir link verebilir misiniz ?

peki yanlış anlamayın özür dilerim hatamız olduysa. Foxconn ürettiğine-üreteceğine dair daha önce bir yerler de karşılaşmışlığım var fakat şuan da bulamadım. Fakat karşılaştığım anakart ve bizzat kullandığım anakart olan sabertooth z77 de made in china ve anakartın her tarafında foxconn yazılarını gördükten sonra zaten anlaşılıyor bu işte foxconn un parmağı olduğu
  • quote:

peki yanlış anlamayın özür dilerim hatamız olduysa. Foxconn ürettiğine-üreteceğine dair daha önce bir yerler de karşılaşmışlığım var fakat şuan da bulamadım. Fakat karşılaştığım anakart ve bizzat kullandığım anakart olan sabertooth z77 de made in china ve anakartın her tarafında foxconn yazılarını gördükten sonra zaten anlaşılıyor bu işte foxconn un parmağı olduğu

aynen bende de sabertooth var ve başım mavi ekran hatsı yüzünden win7 gec acılması problemleri ile ugraşıyorum tamamen saglam calışan sistemi anakart ve işlemci degiştirdim ve olan oldu 1 haftadır 8. format ve sorunu bir türlü bulamadım servisi gitti anakart sorun yok deyip geri verdiler lanet olsun anakartı aldıgım gune http://www.youtube.com/watch?v=TxAAvmO_ggg 10dk acıldı en son sistem

• Leaderjack1 kullanıcısına yanıt
    Asus'un servisi ülke sınırlarındaki en iyi servislerden biri. Anakartta sorun yok diyorlarsa gerçekten yoktur.sorun hdd veya başka bir şeyden mesela yanlış bios ayarı da olabilir.sabertooth un hangi model ve sıfır mı?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.