Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
1.131
Cevap
25
Favori
183.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mayıs'da yayınlanacak sonuçları mı bekleyeceğim hocam. O dönemde yine mayıs sonrasına mı kalır yoksa mayıs'ta gider miyim askere. Tahmini soruyorum.

• 8506furkan kullanıcısına yanıt

Mart ayının ilk haftası, askerlik durum belgenizdeki 04.05.2023 tarihi değişmezse; mayıs-haziran-temmuz aylarından birinde askere gidersiniz. Nisan sonu gibi sınıflandırmalar belli olur.

Burayı takip ediniz. Mayıs celp duyurusu 1 aya çıkar. Tarihler netleşir o zaman.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam.

• Hocam merhaba yaşım 27 95 doğumluyum askerlik erteleme sürem 8 haziran da bitiyor yks ve kpss sınavına girmek istiyorum bir sorun olur mu kaçak falan sayılır mıyım 31.12.2023 tarihine kadar sürem var mı yoklama için, bir şey daha soracağım mesala 2 yıl daha uzatabilir miyim üniversite kazandıktan sonra.Cevaplarsanız çok sevinirim bu soruları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrcnnYlmzz -- 25 Ocak 2023; 18:59:11 >
  • OrcnnYlmzz O kullanıcısına yanıt

Şu saatten sonra lisans okumanız da bir anlam ifade etmez (önlisans mezunu olup lisans nedeniyle tecil alabilecek durumda da olsanız). Max 31 aralık 2023e kadar ertelenir. Yaş limitine takılıyorsunuz. Şu durumda ancak lisans mezuniyetiniz varsa yüksek lisans kaydıyla erteleme alırsınız.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrenci-erteleme-islemleri

Alıntı

metni:
    1. Lisans ve daha aşağı seviyede öğrenim görenlerin askerlikleri azami olarak;
    a. Lise veya dengi okullarda 22 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar,b. Fakülte ve yüksekokullar ile meslek yüksekokullarında ise 28 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar yoklamaları yapılmadan ertelenir.

İstediğiniz sınava girebilirsiniz ama sırf erteleme almak için boşuna yksye girmeyin.

Sonuç olarak 2023 sonuna kadar yoklamanızı yaptırınız.

• Teşekkür ederim hocam anladığım kadarıyla 31.12.2023 kadar zamanım var kaçak ve ya para cezası falan almam dimi

Yoklama yaptırmadan 1 ocak 2024 ve sonrasına kalırsanız günlük para cezası çıkıyor.

Tabi daha önceden ASAL yoklama başvurusu yaptırmadığınızı varsayıyorum.

• Yaptirmadim hocam sorun yok o halde cok teşekkürler

• Hocam son bi sorum daha olacak 27 yasindayim demistim zaten onlisans mezunuyum ve lisans da okudum ondan da mezunun AÖF açıköğretim okudum lisans olanı yüksek lisans yapabilir miyim 29 yaşına kadar ertelenir mi mesala

Bazı yüksek lisans programlarında x bölümden mezun olma şartı olabiliyor. Araştırıp size uyan bir yüksek lisans programına kayıt olabilirsiniz.

• Hocam bugün bir şey öğrendim 28 yaşında biri okumuyorken askerligini tecil ettirmiş lisans mezunuydu herhalde ben hiç askerliğimi tecil ettirmedim ettirme hakkim var mıdır İnternet üzerinden araştırdım mezun olanların 2 yıl yasal hakkı var diye yazıyor yanlış anlamadıysam Mezun olduğum tarih 08.06.2021 ama hiç kendim askerliği mi tecil ettirmedim.tecilimin biteceği tarih de 08 06 2023

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrcnnYlmzz -- 28 Ocak 2023; 20:14:31 >

Mezun tecilini vermişler zaten. 8 haziranda bitiyor. Bundan sonrası için yüksek lisans lazım.

Merhaba lisans mezuniyeti sonrası 31.12.2023 olan askerlikle ilişiği yoktur yazısı arkadaş lisanstan mezun olur olmaz (haziran 2021) yüksek lisansa 2021 eylülünde de kaydını yaptırınca 10/03/2023’e gerilemiş.Aynı zamanda 95/eylül doğumlu.Yüksek lisansını da bitiremedi 1.5 yıl süresi doldu erteleme başvurusunda da bulunamıyor.Şuan hazır yl başvuruları varken tekrar kayıt yaptırması mı yoksa bu senenin sonuna kadar örneğin eylülde yüksek lisans kaydı yaptırması mı gerekir? Yoklama kaçağı olur mu ? Çok teşekkürler

• Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2023-yili-yoklama-duyurusu-9122022

Yıl sonuna kadar (31.12.2023) yoklama yaptırmak için süreniz olacak. Bu arada yoklama kaçağı sayılmıyorsunuz.

İster yaz dönemi (haziran - Eylül 2023); ister 2024 ocak-şubat dönemi (2023 aralık ayında yoklama yaptırmak kaydıyla) yeni bir yüksek lisans programına kaydolup tecil alabilirsiniz. Yalnız mevcut yüksek lisanstan kayıt sildirmeniz gerekebilir.

Yanıtınız için teşekkürler.Anladığım kadarıyla şuanda marttan önce kayıt olup para ödemesinin kendisine bir faydası olmayacak.Aynı zamanda zararı da olmayacaksa (yoklama kaçağı vb) dediğiniz gibi en mantıklısı eylüle kadar bekleyip o zaman bir programa tekrar kayıt olması gibi görünüyor.Eylüldeki yüksek lisans için yoklama yapması gerekiyor mu yoksa askerlik durum sorgulamada mart yerine aralık mı görünecek? (Üniversiteler kayıt yaparken askerlik durum belgesi istediği için soruyorum) Eğer ki eylül ayında dahi mart görünürse okullar kayıt yapmayabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt

Kesin kayıt 1 ocak 2024 sonrasına kalacaksa yoklamasını aralık ayında yaptırsın. Yoksa gerek yok.

Askerlik dırım belgesindeki tarih, 10 mart sonrası 31 aralık 2023e atacak otomatik olarak.

Şu verdiğiniz net bilgileri askerlik şubesi dahi vermemişti emeğinize,bilginize sağlık tekrar teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yıl sonunda tecilim bitiyor bedelli için yılın son gününe kadar parayı yatırırsam 2024 yılı içinde gidersem ek ödeme yapma durumunda kalır mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feedyourhead. -- 3 Şubat 2023; 20:47:27 >
  • feedyourhead. F kullanıcısına yanıt

Yoklama kaçağı veya bakaya düşmediğiniz sürece ek ücret ödemiyorsunuz. Para ödeme işini sündürmezseniz / uzatmazsanız (şimdi başvuru yapıp 5-6 ay para ödemesini geciktirirseniz) ek ücret çıkma riski yok.

Ama 1 temmuzdan sonra bedelli ücretine gelecek zammı da göz önünde bulundurun.

• Merhabalar benim yüksek lisansımı Haziran 2023 e kadar tamamlamam gerekiyor. Tecil sürem de Ocak 2024 te sona eriyor . Doktoraya 2024 yılı içerisinde başladığım takdirde askerliğimi tekrardan uzatma imkanım var mı ?

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.