Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.131
Cevap
25
Favori
183.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ziraat, halk veya vakıf bank hesabınız varsa (veya hesabı olan birini tanıyorsanız) mobil bankacılık uygulamasından bedelli borcu sorgulanabiliyor / ödenebiliyor. Eğer orada bedelli borcu hala görünüyorsa ücreti ödeyip bedelli kapsamına girersiniz.

Ama sistemde borç gözükmüyorsa tekrardan hizmet tercihi yapmanız lazım. Sınıflandırma açıklandığında bedelli hizmet tercihi sistemden düşüyordu. Daha önce birkaç kişinin başına gelmişti. Tekrardan hizmet tercihi yapıp bankaya bedelli ödemesi yaparak halletmişlerdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Borcumu görebiliyorum peki sevk başvurusu yapmam gerekiyormu 7 gün içerisinde, ayrıca 26 Mayıs'a kadar bana süre tanımıştı 2 aylık ödeme süreci içerisinde 4 Mayısı geçtikten sonra ödeme yaparsam sorun yaşarmıyım çok teşekkür ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selimcan ırmak S kullanıcısına yanıt

O iki aylık süre sınıflandırma belli olmazsa geçerliydi.

Sevk başvurusu yapıp birliğe katılış yaparsanız bedelli şansınız kalmaz.

Sevk başvurusu yapıp gitmediniz veya sevk başvurusu yapmadınız 4 mayıs sonrası bakaya kalacaksınız. Ama bedelli hakkınız (aylık ek ücret çıkacaktır) devam eder. Yukarıda msb linki bıraktım, (aylık) 1518 TL ek ücret çıkıyor.

104 bine kapatmak için 4 mayısa kadar hallediniz. Bedelli kesinse sevk başvurusu da yapmayınız.

Merhabalar aklımda bir soru kaldı Bakaya kaldıktan sonra tekrar bedelli askerlik başvurusu yapmam gerekiyormu yoksa mevcut başvurum geçerli olur mu ve bakaya kalınca nasıl sorunlar ile karşılasabilirim .

• imtbt8 İ kullanıcısına yanıt

Merhaba

Aynı sorun bende de var şuan ''Askerlik durumunuz bedelli askerlik tercihi yapmaya uygun değildir. Doğruysa aşağıdaki "Devam Et" düğmesine tıklayıp işleme devam ediniz. Yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız en yakın askerlik şubesine müracaat ediniz." diye çıkıyor karşıma. Askerlik şubeden düzeltebildin mi bilgi verebilir misin?

Ödeyeceğiniz ücret değişeceği için şubeye uğrarsınız.

• Yıl içerisinde ne zaman olursa olsun bedelliye başvurulduğunda gelecek yıl mı gidiyoruz? Sanırım normal askerlikte bir sonraki celp çıkabilirken bedellide en erken gelecek yıl oluyor? Ocak - Şubat gibi belli oluyormuş sanırım, doğru muyum?

Merhabalar ödeyeceğim ücret Bakaya kalınca değişecek biliyorum fakat bu ücreti yine bankalardan ödeme hakkım olabilecekmi, ayrıca Bakaya kaldığımda iş yerimde çalışmaya devam edebilirmiyim . Son sorum ise Mayıs ayı içerisinde paramı yatırdıktan sonra 31 Mayıs'ta mi gideceğim ve paramı yatırdıktan sonra iş yerimde çalışmaya devam edebilirmiyim . Şimdiden çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selimcan ırmak -- 29 Nisan 2023; 16:27:42 >
  • Bedellide bu sene başvur seneye git durumu var, er / yedek subay / astsubay bile çıksa bile böyle.
    2024 ocak ayında bedelli sınıflandırma sonuçları açıklanır, 2024 şubat - aralık arası 1 ay bedelli askerlik görevi yerine getirilip terhis olunur. Bedellide sistem bu şekilde işliyor.

Bakaya kalmanızın iş yeri için sıkıntı olacağını sanmıyorum. Sigortasız işçi çalıştırıp ceza almayanlar / denetlenmeyenler varken bakaya kalmış bir çalışan için firma basacak memur/polis olacağını sanmıyorum. Zaten bakaya cezasını askerlik şubeden kestirtirseniz gbt'ye de düşmüyor. Askere gidene kadar çalışmaya devam edebilirsiniz.

Bedelli ücretini her türlü bankaya ödüyorsunuz. Bakaya / yoklama kaçağı kalanın ücretini şubede belirlerler, onu gider bankaya ödersiniz.
    Bakaya / yoklama kaçağı cezalarında tahsilat işini vergi dairelerine, mal müdürlüklerine, defterdarlıklara paslıyorlar.

Çok teşekkür ederim 🙏🏻

• Benim tecilim 01/01/2024 tarihinde sona erecek. O tarihten sonra kaçak duruma mı düşüyorum? 2024 Mart'ta 22'yi dolduruyorum. Tecilim bittikten sonra üniversiteye kayıt olabilir miyim ? Bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım aydınlatabilirseniz çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xHAr0108 -- 1 Mayıs 2023; 3:51:37 >
  • xHAr0108 X kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    1. Yükümlülerin askerlikleri istekleri halinde mezuniyet veya ilişik kesme tarihinden itibaren yoklamaları yapılmadan;
    a. Lise veya dengi okuldan mezun olanların üç yıl,
    b. Mesleki ve teknik liselerden mezun olanların altı yıl,
    c. Fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulundan mezun olanların iki yıl,
    ç. Dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanların mezuniyet tarihinden itibaren iki yıl,
    d. Yüksek lisans eğitimini tamamlayanların bir yıl, süreyle ertelenir. Bu erteleme süreleri; lise veya dengi okul mezunları için 22 yaşını, mesleki ve teknik lise mezunları için 25 yaşını, fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulu mezunları için 28 yaşını, dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumu mezunları için 32 yaşını tamamladıkları yılın sonunu geçemez.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrenci-erteleme-islemleri

Muhtemelen 31.12.2024e atar, bu durumda 2024 içinde üniversiteye kaydolup tecil alabilirsiniz.

Siz yine aralık 2023te askerlik şubesiyle görüşürsünüz. 2024 yılı yoklama duyurusu da aralık ayında çıkar.

Çok teşekkür ederim abi bilgi için dediğin gibi yapacağım

• Okuldan kaydımızı sildirirsek sildirdiğimiz yıl 31 Aralık'a kadar zamanımız oluyor değil mi? Yani sistem 31 Aralık'a atar değil mi?

• Onr13196 O kullanıcısına yanıt

Atar.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2023-yili-yoklama-duyurusu-9122022

Alıntı

metni:
    b. 7179 sayılı Askeralma Kanunu kapsamındaki ertelemeleri 2023 yılı içinde sona ereceklerin,01 Ocak-31 Aralık 2023 tarihleri arasında yoklamalarını yaptırmaları gerekmektedir.

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onr13196 -- 1 Mayıs 2023; 23:21:38 >
  • Merhaba temmuz 7 de tecilim bitiyor ne zamana kadar bedelli başvurusu yapma hakkım var? Bir de kilom baya fazla 1 yıl ertelenir mi bu sebepten ilk önce sağlık kontrolüne girsem kilodan ertelenmezse yine bedelli yapma şansım olur mu yoksa direk riske atmadan bedelliye mi başvurmalıyım bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim

Merhabalar bedelli askerlik ödemesinde ödeme yapacakken son ödeme tarihini 31.12.1900 olarak olduğunu fark ettim bir yanlışlık mı var yada bir sorun ödeme işleminde bir sorun teşkil eden bir durum olurmu . Şimdiden teşekkürler Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ?

• Ftklm F kullanıcısına yanıt

Yoklama kaçağı vaya bakaya bile olsanız bedelli hakkınız var. Askerliğe elverişli, parası olan herkes bedelli yapabilir.

Kilonuz kırmızı çerçeveli sınırların dışında ise 1 yıl erteleme alırsınız. Seneye kilo verip sınırlar içinde kalırsanız elverişli olup bedelli askerlik yapabilirsiniz.

Ya da kronik bir kilonuz varsa 2 veya 3. muayenede muafiyet alır, para bile vermeden askerlikten yırtarsınız.

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ?

Sistem saatinde de sorun olabilir (sizlik birşey değil). Bir şubeyle görüşünüz.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.