Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.131
Cevap
25
Favori
183.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öyle mi bana yoklama kaçağı olursan bedelli yapamazsın dediler boy 190 kilo 135 bende temmuzdan önce başvurmalıyım bedelli ye diye düşünüyordum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ftklm F kullanıcısına yanıt

13 temmuz 2022de yasa değişikliği yapıldı, artık yoklama kaçağı ve bakayalar da bedelli yapabilir.

Burada güncel şartlar yazıyor.

www.msb.gov.tr
    Milli Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/bedelli-askerlik

Bu boy kilo ile her türlü erteleme verirler. Hatta 2 sene böyle giderseniz, muafiyet de verilir. Kuruş vermeden askerlikten yırtarsınız.

İnat ettim askerlik yapacağım diyorsanız 110-115 kiloya indikten sonra yoklama yaptırırsınız.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar ben bugün ödeme yapacaktım fakat sağlık personeli olduğum için zaman bulamadım yarın yani 4 Mayıs tarihinde ödeme yaparsam Bakaya kalmadan işlemi halledebilirmiyim.
    ayrıca Bakaya kalırsam hemen beni aramaya gelirlermi şubeye götürmek için ve hemen adli sicil kaydıma işlenirmi .

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selimcan ırmak S kullanıcısına yanıt

Yarın da ödeyebilirsiniz.

Bir günde kapınıza dayanmıyorlar.

Çok teşekkür ederim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • merhaba......

lisans mezunuyum....2 yıllık otomatik tecil bu sene sonunda bitiyor.......ama e devlette

https://eksiup.com/p/oq632544gy7e .....böyle gözüküyor....... okul mokul okumasam bile 2025 sonuna kadar rahat mıyım... https://eksiup.com/p/9b633118ogv5 ...............galiba bu sene sonuna doğru birdenbire yoklamaya girmiş olacağım......ama yinede sormak istedim......

askere gitmeme durumunda cezalarımı ödersem, yurtdışına çıkma konusunda sıkıntı yaşar mıyım......

• mert63884 M kullanıcısına yanıt

Lisans mezun belgenizle bir askerlik şubeden durumu düzelttiriniz. ERTELEME BİLGİLERİ satırı altında erteleme nedeni öğrenci erteli yazıyor sanırım. 1 ocak 2024ten sonra bir memur duruma uyanırsa bir anda yoklama kaçağına düşebilirsiniz.

Yoklama kaçağı olmak yurtdışı çıkışı için engel değil diye biliyorum. Adli bir durum değil, idari para cezası sonuçta. Trafik cezası, sgk borcu, vergi borcu gibi birşey.

• hocam....erteleme sebebi : yurtiçi öğrenci diye yazıyor

hiç ses etmesem arada kaynar mıyım acaba....

• mert63884 M kullanıcısına yanıt

Sanmam. Forumda bunun örneği oldu. Yoklama kaçağına bir anda düşen oldu. En olmadı, yoklama yaptırdıktan sonra onay kısmına memur bakıyor. Orada sizin geçmişe bir göz atarsa uyanırlar.

• Soru 1) 120 kg kilo ve 170 cm boy ile askere alırnır mıyım?

Soru 2) 7 temmuz 2023 de tecil bitince en erken ne zaman askere alırlar? Kasımda mı yoksa ağustosta falan mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmert96x -- 11 Mayıs 2023; 1:52:22 >
  • xmert96x kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/tecil-bittikten-sonra-askere-ne-zaman-giderim--151968110-27#155720670

Birkaç sayfa üstte boy kilo tablosu bıraktım. Kırmızı sütunların dışında kalan değerler 1 yıl erteleme alıyor. Siz de öylesiniz.

2. veya 3. muayenede eğer durumunuzda bir düzelme yoksa muafiyet verirler.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2023-yili-yoklama-duyurusu-9122022

Yoklama yaptırmak için 31 aralık 2023e kadar süreniz var. 31 aralığa kadar ne zaman isterseniz. Böyle 30-31 aralığa da bırakmayın. En geç aralık ayı başında işlemlere başlatınız. Aile hekimi, dahiliyeye sevk edecek muhtemelen. Doktora git, kurula çık derken 1-2 hafta geçebilir. Onu da hesaba katınız.

Vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmert96x -- 11 Mayıs 2023; 4:4:48 >
  • A-f-h hocam aylardir bunun cevabini ariyorum? Milli eğitime de askeriye de sordum bir cevap veremediler. Benim 7 temmuzda tecilim bitiyor, 1 eylulde insallah öğretmen olacagim ama o arada yoklama yapmak zorunda mıyım. 7 temmuz 1 eylul arasi yoklama yapmazsam memurluguma bir sıkıntı olur mu ogrenemedim. Sizin dediğinize gore ben 31 aralığa kadar yoklama yaptirmak zorunda olmuyor muyum? cunku 1 eylulden sonra ogretmenlik sayesinde askerligimi tecil edebilecem ama ben 1 sene once tecilimi bozmustum ve saglik isini de halletmisim sonra vazgecip daha yerim belli olmadan tekrar tecil ettiydim. Siz hic yoklama basvurusunda bulunmadiysaniz yazmissiniz. Bir de farkli bir soru olarak arkadaşım bana tecilini 6 temmuzda boz yoklama basvurusu yap kasim celbine kadar tecilini bozduktan sonra tekrar güncelleyebilirsin dedi bu dogru mu acaba? Eylulde ogretmen olduktan sonra tekrar guncelleyip tecil edebilir miyim? Cevap verirseniz cok iyi olur simdiden teşekkürler.

• mayor33 M kullanıcısına yanıt

Yoklama yaptırdıysanız (aile hekimine gidip askerlik muayenesi olduysanız) en az 2 yıl geçerliliği oluyor.

Sizin için 31 aralığa kadar süre olmayacaktır. Tecil etseniz de yoklamanız tamam olduğu için arada sınıflandırmanız yapılmış olabilir. Onu askerlik şubeden sorgulatabilirsiniz. Sınıflandırma yapılmamışsa Kasım celbine kalabilir, yoksa ağustos celbi 1. grupla da alabilirler. Başka şubeye de gidip sorabilirsiniz.

https://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma-askerligim

Burada en altta kayıtlı olduğunuz şubenin numarası var, arayıp sorabilirsiniz.

Yoklama Başvurusu yapıldıysa 2 sene geçmediyse tekrar yapamıyorsun o menüye girdiğinizde yükümlü olarak kaydınız bulunamamıştır gibi uyarı veriyor.

• Hocam siniflandirma olmadigina eminim cunku tecili bozduktan 2 hafta icersinde tekrak tecil ettiydim ama aile hekiminden muayene oldugumdan dolayi o zaman kasim celbine gidecegim sizin dediginize göre tekrar muayene istemezler. Peki dedigim gibi tecili bozdurup yoklama yaptigim zaman kasima kadar tecil hakkı edinirsem gidecegim yer belli olsa bile tekrar tecil etme hakkim olur mu mesela son 1 ay kala ekim ayi ya da eylulun ortasi gibi. Tekrardan teşekkürler cevap verdiğiniz için

• İyi forumlar bilgisi olan varsa beni aydınlata bilir mi.

Durumum şöyle 22 yaşında ön lisans mezunu oldum. şuan 24 yaşındayım iki yıl tecilimin bitmesine iki ay kaldı görünüyor şubeye gidip 28 e kadar tecil edebilir miyim? DGS ye girip 4 yıllığa tamamlayacağım bu seneki dgs de temmuzda o zamana kadar sorun yaşar mıyım?

• @mayor33
    İsterse ertesi gün tecil yaptırın, yoklamanız tamamsa sizi sınıflandırma kaynağına alıyorlar. Arada bir celpte sınıflandırmanız yapılabiliyor. İşin kötü tarafı edevlet geçmişte yapılmış sınıflandırmaları göstermiyor. Varsa bir sınıflandırma mecburen askerlik şubeden öğrenmeniz lazım.

Eğer bir sınıflandırma varsa, muhtemelen ağustos celbi 1. Grupla yani 10 ağustosa gönderebilirler.

Askeralma yönetmeliği Madde 59da sevke ilişkin mazeret halleri var. Atamadan dolayı bir erteleme verirler mi, bunu sorarsınız.
    Bedellilerde celp ve sevk döneminde değişiklik hakkı tanınıyor, normal askerlik için bildiğim kadarıyla yok.
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/54ecd5adf02249988d1e0f44b374e648

Eğer olumlu sonuç alırsanız ne ala ama olumsuz dönülürse mayıs - haziran gibi yüksek lisans kayıtları var tezsiz bir bölüme kaydolup 1.5 sene de olsa bir erteleme alırsınız.

Bakaya kalmanız atamanız yapılmasına engel mi bilmiyorum. Milli Eğitimde personel işlerine bakan birileri bilir diye düşünüyorum.

Kasım celbine kalmanız veya sınıflandırmanız belliyse askere gidişinizin Eylül ayından sonraya kalması bakaya durumu oluşturmayacağı için erteleme alırsınız.

@adelican
    Eğer daha önce ASAL Yoklama Başvurusu yapmadıysanız (aile hekimine gidip askerlik muayenesi olmadıysanız) 31 aralık 2023e kadar herhangi bir lisans bölümüne kaydolup tecil alabilirsiniz.
    www.msb.gov.tr
    2023 Yılı Yoklama Duyurusu MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2023-yili-yoklama-duyurusu-9122022

Lisans bölümü öğrenci kaydınız olmadan 28 yaşa kadar erteleme yaptıramazsınız. Zaten erteleme başvurusunu da kesin kaydınız olduktan sonra ünv. öğrenci işleri yapacak.

28 yaşını doldurduğunuz yılın sonuna kadar mezun olmanız lazım (99lu iseniz 31 aralık 2027 olacak). 1 ocak 2028 sonrası öğrenci de olsanız ertelemeniz yapılmayacak ve yoklama yaptırmadan 1 ocak 2028 sonrasına kalırsanız yoklama kaçağı sayılacaksınız.

• Çok teşekkürler cevaplarınız için hocam sağolun

• Çok teşekkür ederim hocam o7

• @a-f-h Merhaba hocam, 01/07/2023 tarihinde tecil sürem bitiyor. 2 yıllık bir üniversite okumuştum, uzatmak için ne yapmam gerekiyor? Ayrıca bedelli başvurusunda bulunmak istersem, bunu şuan yapabilirim miyim? Bunun için ne yapabilirim? Cevabınız için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.