Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.131
Cevap
25
Favori
183.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşimin devlet ünv. örgün bir lisans bölümünde kaydı var. Pandeminin başından beri ne ders seçti ne harç yatırdı, kampüsün semtine bile uğramadı. Edevlette hala öğrenci kaydı görünüyor. Siz yine de öğrenci işleri ile görüşünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 3 Haziran 2023; 4:21:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Anladım tmmdır teşekkür ederim. Diğer sorum hakkında bilginiz var mı acaba, ilk yanıt verdiğiniz mesajımdaki 3.soru hakkında, asıl merak ettiğim konu o.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Öğrenciliğiniz devam etse eğer idari para cezası almak istemiyorsanız, 2027 aralık ayı içinde yoklamanızı yaptırmanız lazım. Okul uzasa da yaş limitine takıldığınız için daha da tecil uzatılmaz.
    2027 aralık ayında yoklama yaptırıp en erken 2028 mayıs ayına kadar süre kazanabilirsiniz. 2028 Nisan sonu gibi sınıflandırma açıklanır. Şubeden temmuza erteletip yırtabilirsiniz belki.

Buraya kadar yazdıklarım bugünkü düzene göre yaptığım yorumlar. 5 yıl sonra ne olur bilemiyorum. Askerliği komple kaldırırlar mı, bedelli askerliği daha cazip hale mi getirirler yoksa temel eğitim verip terhis mi ederler bilemiyorum.

Tmmdır çok teşekkür ederim sabırla cevapladığınız için, iyi günler.

Çok teşekkür ederim ilginiz için. Dediğiniz gibi tecil sıkıntısı olmuyorsa o zaman sonuçları beklemeden şimdiden tecili bozup başvuruyu yapsam daha mantıklı olur herhalde çünkü eylül ekim gibi açıklanmış olsa mülakat sonuçları ondan sonra başvurduğumda şubat gibi anca gidebiliyorum askere kazanamama durumu için de daha mantıklı olur boşa beklememek adına, düşüncem doğru mu?

Bir de son olarak kasımdan önce hiçbir şekilde askere gitme şansım yok şimdi başvurursam değil mi?

• Keremovski K kullanıcısına yanıt

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/b3a47a1ebe114d9ab9b3949fcc5a5fb2

Ağustos celbi 31 mayısla kapattı. Bundan sonra (31 ağustosa kadar) Kasım celbine alırlar. 9 kasımdan önce askere gitmezsiniz.

Başvuru zamanı size kalmış. Öncelikleriniz neyse ona göre hareket edersiniz.

• hocam iyi günler tecilim bugün bitti fakat daha önceden asal yoklamaya başvurdum sağlık raporu aldım ve hizmet tercihi de yaptım yani 3 aşamayı da tamamlamıştım fakat öğretmenlik ataması haberi geldiği için hizmet tercihini iptal etmiştim. şu an e devlette döneminiz: yoklama dönemi, durumunuz: askerlik hizmet tercihlerinizi yapmanız beklenmektedir yazıyor fakat askerlik durum belgesinde 9/11/2023'e kadar askerlikle ilişiği yoktur ibaresi var. ben bu durumda kaçak durumuna düşer miyim bu ilk sorum ikinci sorum sınıflandırma bilgi formunda 31/12/2023 e kadar askerlik hizmet tercihlerinizi yapmak zorundasınızz yazıyor. Bu tarihe kadar tercih yapmazsam sıkıntı olur mu acaba? @a-f-h

• dwimm D kullanıcısına yanıt

Msb, ihtiyaca göre alım yapar, hizmet tercihini yapmasanız da alabilir. Tercih yapmazsanız da sıkıntı olacağını sanmıyorum. Yine de askerlik şubesine bir sorun olmadı.

Yoklama işlemleriniz tamam olduğundan şuan Kasım celbine tabii görünüyorsunuz, 9 kasımdan önce askere gitme durumunuz yok.

1-10 Eylül arası nitelik güncellemesi olacak. Eğer 9 Kasım tarihi değişmezse ekim ayı sonunda sınıflandırmanız belli olacak demektir. Haberiniz olsun.

Artık yüksek lisans mı yoksa atamayla mı tecil alırsınız size kalmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: a-f-h

Msb, ihtiyaca göre alım yapar, hizmet tercihini yapmasanız da alabilir. Tercih yapmazsanız da sıkıntı olacağını sanmıyorum. Yine de askerlik şubesine bir sorun olmadı.

Yoklama işlemleriniz tamam olduğundan şuan Kasım celbine tabii görünüyorsunuz, 9 kasımdan önce askere gitme durumunuz yok.

1-10 Eylül arası nitelik güncellemesi olacak. Eğer 9 Kasım tarihi değişmezse ekim ayı sonunda sınıflandırmanız belli olacak demektir. Haberiniz olsun.

Artık yüksek lisans mı yoksa atamayla mı tecil alırsınız size kalmış.

eylülde sıkıntı olmazsa öğretmenlik görevime başlayacağım. nitelik güncellemesi yapıldı ve sınıflandırmam belli oldu diyelim, aday öğretmenlik sürecinde 1 yıl daha erteleme hakkım oluyor bunu kullanabilir miyim acaba bu gibi bir durumda?

• dwimm D kullanıcısına yanıt

Kasımdan önce olduğu için ertelenir.

• quote:

Orijinalden alıntı: a-f-h

Kasımdan önce olduğu için ertelenir.

tamamdır hocam çok teşekkür ederim bilgiler için

• Güzel günler. Benim tecilim 02/07/2023 tarihinde bitiyor. Yurtdışına çalışmaya gideceğim ve oradaki New York konsolosluğundan tecil ettireceğim. Benim merak ettiğim tecil biter bitmez 2 temmuzdan sonra kaçak durumuna düşer miyim? Yıl sonuna kadar 31/12/2023 vakit veriyorlar diye hatırlıyorum ama emin olamadım. Eğer vermiyorlarsa 2 temmuzdan önce gideceğim. Şubeyi de arayıp teyit ettireceğim. Şimdiden teşekkür ederim.

• İyi günler,

Gerçekten yanıtını merak ettiğim bir soru var, muhtemelen olumsuz yanıt alacağım ama denemeye değer... :)

Haziran 2020'de lisans programından mezun oldum, Ağustos 2020'de tezli yüksek lisansa başladım. 

Şu an tecilim Aralık 2023 gözüküyor ve erteleme sebebi Yurtiçi Lisansüstü olarak geçiyor. 

Bölüm yönetimiyle sorun yaşadığım için tezi tamamlayamadım, dolayısıyla eğitimimi iptal edeceğim. Bir yüksek lisans diplomam olmayacak. O yüzden yüksek lisans tecilim de bitecek gibi görünüyor, zaten maksimum olan 3 yıl 4 ayda tecilli gözüküyor şu an (08.20 --> 12.23)

Sorum şu: lisanstan yüksek lisansa sadece 2 ay arayla geçtiğim için 2,5 yıllık lisans tecil hakkımı tamamıyla kullanmamıştım, mezuniyetten 2 ay sonra yüksek lisansa başlamıştım. Şimdi yüksek lisansımı iptal edince erteleme sebebim olarak tekrar lisans mezuniyetimi gösterebilir, kalan tecil zamanından yararlanabilir miyim?

Çok kısa şunu da sorayım: Üst üste 1,5 sene tecil erteleyen tezsiz yüksek lisanslar yaparsam tecili birkaç yıl daha uzatabilir miyim?

Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Heisenberg- -- 8 Haziran 2023; 16:26:27 >

• -Heisenberg- kullanıcısına yanıt

Lisans mezun tecili, mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıl için geçerlidir. Haziran 2022'de o hakkınız doldu.

Yüksek Lisans öğrencisi olarak bir programdan diğerine kaydolarak mezun olmamak kaydıyla 32 yaşa kadar erteleme almak mümkün. Tezli veya tezsiz farketmez. Msb'ye göre ikisi de lisansüstü.

Hocam merhaba ben önlisans sağlık mezunuyum askerlik tecil sürem bu ayın 16 sında sona eriyor . Ama ben bu ay 4/b sözleşmeli üniversite hastanesine başvuru yapacağım . Ama askerliğimin tecil süresi bittiği için kazansam bile memurluğa yerleşmeme engel olur mu ? Çünkü kazanırsam askerlik durum belgesi isteyecekler benden ama benim tecil sürem dolmuş gözüküyor nasıl yol izlemem gerekli lütfen cevap yazarsanız sevinirim ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadirr252728 -- 8 Haziran 2023; 21:15:35 >
  • Kadirr252728 K kullanıcısına yanıt

https://www.technopat.net/sosyal/konu/askerlik-yoklama-doenemi-6-ay-ne-anlama-geliyor.2589966//

Eğer daha önce ASAL Yoklama Başvurusu yapmadıysanız buradaki gibi 31 aralık 2023e dönecek o tarih. Atamada sıkıntı yaşamazsınız.

Resmi duyurusu da burada

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2023-yili-yoklama-duyurusu-9122022

Çok teşekkür ederim hocam. Çok merak ettiğim bir soruydu bu. Allah razı olsun.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. 31/12/2023'e sistem kendi güncelliyor değil mi? Bizim başvuru yapmamıza ya da bildimemize gerek yok. Tekrardan teşekkür ederim.

• Selamlar hocam benim 31/12/2022 'de yoklama tarihim bitiyordu. Ben yoklamamı yaptırdım ve 15 Ocak 2023 de de hizmet tercihlerini yaptım ben Kasım ayında gitmek istiyorum şeklinde yapmıştım tercihimi. Şubat ve Mayıs celperi çıkmadı ama şimdi Ağustos'a mı kalır yoksa Kasım ayına mı verirler. Bu arada e-devlette askerliğim menüsü açıldı diğerlerinde bu yoktu sınıflandırma bekliyor yazıyor. Kasım'a kalma ihtimali var mı acaba.

• Askerliğim sayfasından askerlik durum belgenizi sorguladığınız da hangi tarihe kadar askerlik ile ilişiği yoktur yazıyor? Eğer 11. Ay yazıyorsa kasıma kalırsınız. @Armageddom751

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugamiral -- 11 Haziran 2023; 15:49:46 >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.