Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.131
Cevap
25
Favori
184.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tatil / boşta döneminize denk gelirse sorun olmaz. Size okulu uzatmayacak / dönem kaybı yaşatmayacaksa dondurmaya gerek yok.

www.msb.gov.tr
    Kamu Personeli Yüksek Lisans Staj Aday Memur vb Olanların Ertelemeleri MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/kamu-personeli-yuksek-lisans-staj-aday-memur-vb-olanlarin-ertelemeleri

quote:

a. Ertelemeye esas başlangıç tarihinden önce yoklama kaçağı veya bakaya durumunda olanlar ile yoklama kaçağı olarak muayenesi yapılarak sınıflandırma kaynağına alınacakların, sevke tabi tutulacağı celp tarihine kadar geçen süre içinde kayıt yaptıranların askerlikleri ertelenmez.

Tus'a da girseniz yoklama kaçağı olarak ertelenmez.

Ekleme:
    Yoklama kaçağı olarak mezun olsanız da mezun erteleme hakkınız kullanabiliyorsunuz. Max 32 yaşa kadar geçerli bu hak. 98 doğumluysanız 2030a kadar geçerli.
    Mesela 2028de mezun oldunuz 2 yılı tam olarak kullanabilirsiniz ama 2029da mezun olursanız 2 yıl hakkınız olsa da 1-1, 5 yılını (mezun olunan tarihe göre) kullanabiliyorsunuz.

Haziran 2019da askerlik yasası değişti. Lisans için 29dan 28 yaşa düştü. Güncel şartlar bir önceki mesajımda en başta attığım msb linkinde yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 3 Eylül 2023; 14:47:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• processustransversus23 P kullanıcısına yanıt

Mezun olduktan sonra askerlik şubesine gider yoklama kaçağı cezanızı kestirirsiniz, sonra da mezun tecili yaptırırsınız.

Tahsilat işini vergi dairelerine paslıyorlar, ikametinize yakın bir vergi dairesine yazı gönderiyor askerlik şubesi. Vergi dairesi de askerlik para cezası diye sisteme işliyor. Edevlette vergi borcu sorgulamada görebiliyorsunuz.

Bizim gibi işsiz olmadıkları için tıp mezunları forumun askerlik bölümünde takılmıyor. 1 yılları nasıl geçiyor bilmiyorum. Eskiden asker hastanelerinde tabip asteğmen diye çalışırlardı. Artık asker hastanelerinin çoğu kapatıldığı için ihtiyaç fazlasını sağlık bakanlığı emrine verip özellikle doğu ve güneydoğudaki hastanelerde görevlendireceklerdir diye düşünüyorum. Muhtemelen 1 ay kadar Samsun Sahra okulunda eğitim alırsınız. Daha sonra 11 ay bir hastanede çalışırsınız.

İlgili linki (doktorların askerliği) attım. Oradan bakarsınız.

• processustransversus23 P kullanıcısına yanıt

Para cezası dışında bir yaptırımı yok. Askerden firar eden bile 1 gün hapis yatmıyor.

• Merhaba hocam hemen konuya gireyim.ben 1995 mart doğumluyum 2013 unuversite girisliyim.tecilim 10.09.2023de bitiyor.yukarda okudugum cevaplariniza gore ben 25 aralik gibi gidip yoklama basvurusu yapacagim ve 2024mayis ayindada askere alınacagim ama bir sorunum var ben daha once asal yoklama yapildimi yapilmadimi bilmiyorum bu işleri hep okul halletmiş bunu nasil ogrenebilirim.

• Tokgozk T kullanıcısına yanıt

Okullar tecil başvurusu yapar. Yoklama başvurusunu ya siz edevletten ya da askerlik şube üstünden yaptırabilirsiniz.

Son dakikaya bırakmayın derim. Zaten 30-31 aralık hafta sonu. Hastaneye sevk durumu falan olur, 5-10 aralık gibi işlemlere başlayın.

En erken 2024 mayıs celbine tabii olursunuz ama mayıs celbi dediğim 3 aylık süreç, haziran veya temmuza da gidişiniz sarkabilir. Ya da ağustos celbine de kayabilir.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk planı koydum uygulamaya. Tezsiz ücretleri dönemlik 7500den başlıyor. Oha dedim vermedim. Ales girdim sözel 80 eşit ağırlık 72 puan aldım. 27 Temmuz’da da yökdil girdim 55-60 bir şey alacağım cevap anahtarına göre çoğu ünü 50-55 istiyor zaten ortalama.

Dediğiniz gibi Aralıkta yoklama başvurusu yapıp ocak-şubatta başlarsam kurtardım inşallah verdiğiniz bilgiye göre. Sayenizde böyle bir şeyin mümkün olduğunu öğrendim sağ olun

Edit: Yökdil açıklandı 63 almışım herhangi bir yüksek lisansa girmeye hayli hayli yetecektir bu. Plan işliyor hala aralık ayı ortalarında yoklama yaptıracağım celp çıkmadan ocak-şubatta da kayıt olursam bitti bu iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Numenorian Man -- 14 Eylül 2023; 1:1:13 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Hocam bende Mezun/Terk erteli yazıyor. Şu an yurtdışında yüksek lisansa başlayacağım benim yine normal bir şekilde öğrenci olarak mı devam edecek acaba?

Merhaba hocam size iki sorum olacak...

Döneminiz Yoklama Dönemi

Durumunuz Askerliğiniz 29/06/2024 tarihine kadar ertelenmiştir.

Meslek Yüksekokulu okurken askerliğim gelmişti, otomatik olarak okulum ertelemişti. Şu an mezun oldum;

üniversite otomatik olarak kendi tecil ettiği için, Mezun olduğumdan dolayı şuan tecil hakkım var mı?

ve eğer yoksa tecilim bittikten sonra bir lisans programına yerleşirsem eğer benim askerliğim tecil edilebilir mi?

size şimdiden çok teşekkür ediyorum umarım görürsünüz.  

• Alaf200 A kullanıcısına yanıt

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrenci-erteleme-islemleri

Mezunlar için erteleme şartları da var aşağıya inin yazıyor.

MYO'dan mezun olduğunuz tarihten itibaren 2 yıl tecil hakkınız var.

Üstüne lisans okuyarak da erteleme alabiliyorsunuz ama max 28 yaşına kadar veriyorlar.

29/06/2024 tarihine kadar ertelendi ya hani ben sınava o ay girip eylülde yerleşsem yine ertelenir mi tecilim bittiği için

• Alaf200 A kullanıcısına yanıt

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2023-yili-yoklama-duyurusu-9122022

Bu duyurunun 2024 versiyonu, aralık ayında açıklanır.

Eğer duyurudaki tarihleri güncelleyip aynen yayınlarlarsa seneye eylüle lisansa kayıt olup tecil alabilirsiniz.

Hocam merhaba. YL icin tecilinin bittigi aynı üniversiteye tekrar YL başvurusu yapıp tecil ettirmek mümkün müdür?

• Htsn H kullanıcısına yanıt

Yasa ve yönetmelikte okul veya bölüm kısıtlaması yok.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrencilerin-askerlik-erteleme-islemleri

MSB, (daha önceden YL mezuniyeti olmamak kaydıyla) yüksek lisans öğrenci kaydı ve max yaş limitini geçmemenize bakar.

• Teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.