Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.131
Cevap
25
Favori
184.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tezsiz yüksek lisansla 1.5 yıl tecil alırsınız. 2023 Aralık ayında 2024 yılı yoklama duyurusu açıklanır, muhtemelen 31 Aralık 2024e kadar süreniz olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 2 ay bakaya olarak kaldım.çok korktum ama sorun olmadı.Bugün çok şükür tecil işlemleri bitti. Askerlik sevk tarihim 10/08/2023 Antalya olarak çıkmıştı. 20/07/2023 tarihinde kayıt olmuştum üniversiteye. Üniversiteye kaydım bakaya kalmadan önce olduğu için tecil alabildim. Umarım benim durumumda olanlara da bu paylaşım faydalı olur. Buranın bana çok yardımı oldu özellikle @a-f-h yardımların için çok teşekkür ederim.

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ?

• @a-f-h

Hocam önceden yazmıştım ben son bir şey daha soracağım mart ayında askere alım var mi internetten biraz bakındım var gibi Mart ayında askere gitmek için hangi tarihler arasında yoklama yapmaliyim son yoklama tarihi 31.12.2023 37 yaşındayım müsait olunca cevaplar mısınız teşekkür ederim şimdiden

• OrcnnYlmzz O kullanıcısına yanıt

Mart ayı, şubat celbine giriyor. Muhtemelen 30 kasıma kadar yoklama işlemlerini tamamlayınız. Kasımın ilk haftası şubat celp duyurusu burada duyurusu çıkar, tarihler vs falan hepsi duyuruda yazar.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/AsalDuyuruListe

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Teşekkür hocam yani Şubat'ta mi askere giderim

• OrcnnYlmzz O kullanıcısına yanıt

Şubat-mart-nisan aylarından biri çıkabilir. Bir ihtimal mayıs celbine kayabilir.

Şubat celbi için işlemlerinizi yapacaksanız (30 kasımdan önce tamamlarsınız) 1-10 Aralık arası askerlik durum belgenizdeki xx şubat 2024e kadar ilişiği yoktur yazısı süreç sonunda aynı kalırsa şubat celbiyle yolcusunuz diyebiliriz.

Arada mayısa kayabilir sonra şubata dönebilir panik yapmayın. En son sabit kaldığı tarih önemli.

• Selamlar arkadaşlar. Tecilim 2024 şubatta bitiyor. Bedelliye 2025te gitmek istiyorum. 2024 Ocak veya şubatta başvuru yapsam kesin olarak 2025te mi giderim yoksa 2024te gitme ihtimali de olur mu? Yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.

Selamün aleyküm, 1 yıldır yoklama kaçağı durumundayım Aralık ayında sağlık muaneyenesi olup askerlik işlemlerini bitereceğim ,hangi ay giderim askere bu duruma göre cevap verirseniz çok memnun olurum

• Serkann10 S kullanıcısına yanıt

Aralık ayında yoklama işlemlerini tamamlarsanız mayıs celbiyle gidersiniz. Mayıs celbinde hangi grup çıkar (1-2-3. grup) onun bir kesinliği yok, 3te1 şansınız var.

hocam selamlar 31.12.2023'e kadar tecilim yaş 28 tecil hakkım kalmadı gidebildiğim kadar geç gitmek istiyorum mesela diyelim 25 aralıkta başvurdum en erken ne zaman alırlar beni borç harç durumlarımdan dolayı soruyorum kimi hemen ocakta alırlar diyor kimide mayıs haziran

• Matiz1910 M kullanıcısına yanıt

Yukarıda da yazdım. Aralık ayında yoklama işlemlerini tamamlayanlar en erken mayıs celbine (mayıs-haziran-temmuz aylarından biri) tabii olur.

Daha önceden yoklama işlemlerini tamamlayıp (mesela aile hekimine gidip askerlik muayenesi olmak) sınıflandırmanız (gideceğiniz askeri birlik) belli olduysa ocak ayında da alabilirler. Onu askerlik şubesine sorarsınız.

Merhaba bana savaşta ve barışta elverişli değildir raporu vermişler şimdi ben muaf mu oldum yoksa 3 sene bu rapordan aldıktan sonra mu muaf okuyorum bilginiz varsa cevaplarsanız sevinirim

• Ftklm F kullanıcısına yanıt

Tamamen muafsınız. Verdikleri bir belge varsa onu şubeye götürürsünüz, sisteme işlerler.

• a-f-h hocam selamlar, baştan sonra her yeri okudum ama emin olamadım o yüzden rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Tecilim 06/02/2024 de bitiyor ve 31/12/2024 e kadar da yoklama yaptırmak için sürem oluyor sanırım. 6 Haziranda bir devlet kurumunda stajyer adayı olarak eğitim görücem büyük ihtimalle (dhmi hava trafik). Kurum 2 ay önce benim başvurumu kabul etti tecilliyim diye ama 6 haziran tarihinde tecilim olmadığı için bir sıkıntı olur mu yoksa msb ye benim askerliğimi stajyer memur adayım bu benim diyip erteletebilirler mi? Kurumu aradım, kurs başlangıç tarihinde (6 haziran) askerlikle ilişiğinizin olmaması gerekiyor dediler. Tecilim bittikten sonra otomatikman ilişiğim olmuş oluyor mu yoksa 2024 yılının sonuna kadar ilişiğim olmuyor mu tekrardan ? Çok teşekkür ederim şimdiden

• maraz berkay M kullanıcısına yanıt

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2023-yili-yoklama-duyurusu-9122022

Bunun 2024 olanı önümüzdeki Aralık ayında çıkar. Eğer sadece tarihleri güncelleyip yayınlarlarsa 31 Aralık 2024e kadar (daha önce yoklama yaptırmadıysanız) süreniz olacak.

7 haziranla birlikte askerlik durum belgesindeki tarih otomatik olarak 31 Aralık 2024e atacaktır. 31 Aralık yazan belgeyle sorun etmezler sanırım.

• Hocam merhaba; benim tecilim Ocak 24'te bitiyor. Daha önce hiç yoklama yaptırmadım. Muhtemelen 31.12.2024 tarihine kadar yoklama için vaktim olacak. Benim sorum biraz farklı; 2024'te vatandaşlıktan çıkış başvurumu başlatacağım. Vatandaşlıktan çıkabilmek için kanunda belirtilen kural şu şekilde: "Herhangi bir suç veya askerlik hizmeti nedeniyle aranan kişilerden olmamak." Benim sorum şu: yoklama dönemine tabii iken çıkış işlemime onay verilir mi? Yoksa tecil mi almam gerekir. Nüfus işlerindeki görevli bu konuda bilgisi olmadığını bu konuyla emniyetin ilgilendiğini ancak askerlikle hiçbir şekilde ilişkim olamamasının yararıma olacağını söyledi. 31.12.2024 tarihine kadar yoklamaya tabi olmam çıkış işlemlerim açısından bir sorun yaratır mı acaba bu konuda nereden bilgi alabilirim bilmiyorum.

Teşekkür ederim hocam ama benim tecil 6 şubatta bitiyor. Yani sanırım 7 şubatta ''31 aralık 2024 e kadar askerlikle ilişiği yoktur'' yazısı gözükecek. Ayrıyetten göreceğim eğitim 6 haziranda başlayıp 15 ay sürecek. Bu sürede eğitimde olmam lazım. Kurum msb ye teklif gönderip erteletebilir mi? Ya da ben aralıkta işlemleri tamamlayıp yazabileceğim en geç celp dönemine mi yazmam gerekir?

• @maraz berkay
    Aynen tarihleri karıştırmışım. Tecil bittiğinin ertesi günü askerlik durum belgenizdeki tarih 31 Aralık 2024e kadar ilişiği yoktur'a dönecektir

quote:

a. Herhangi bir kamu kurumuna aday memur olarak atanacağını belgelendirenlerin askerlikleri altı ay süre ile ertelenebilir. Aday memur olarak göreve başlayanların askerlikleri 657 sayılı Kanuna göre asil memur oluncaya kadar ertelenebilir. Kamu kurum ve kuruluşlarında mesleki staj yapanların askerlikleri ise azami üç yıla kadar ertelenebilir. Aday memur veya mesleki stajı nedeniyle azami süre kadar ertelenenlerden kurum değiştirenlerin askere sevkleri yeniden ertelenmez.

www.msb.gov.tr
    Kamu Personeli Yüksek Lisans Staj Aday Memur vb Olanların Ertelemeleri MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/kamu-personeli-yuksek-lisans-staj-aday-memur-vb-olanlarin-ertelemeleri

Şöyle bir madde var. Olmadı askerlik şubesiyle de görüşürsünüz.

@arsenkk
    Eğer 2024 yılı yoklama duyurusu beklenildiği gibi yayınlanırsa 31 Aralık 2024e askerlik ile ilişiği yoktur diye askerlik durum belgenizde yazacaktır. Yoklama kaçağı, bakaya veya firari gözükmemek, gerek ve yeter şart ise bunun yeterli olması lazım. Sonuçta yoklama kaçağı, bakaya veya firari isen emniyetin radarına giriyorsun.

• Tamamdır hocam çok teşekkür ederim. Evet çıkış işlemlerinin tamamlanabilmesi için askerliği ilgilendiren madde de "Herhangi bir suç veya askerlik hizmeti nedeniyle aranan kişilerden olmamak." diye belirtilmiş. Sanırım devlete karşı suç işleyip sonra vatandaşlıktan çıkıp yaptırımdan kaçabilmeyi önlemek için konulmuş bir madde diye düşünüyorum. Bu durumda sadece yoklama kaçağı durumuna düşmek sorun yaratacaktır. 31.12.2024'e kadar askerlikle ilişiğim olmayacağı için sanırım sorun yok. Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.