Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.131
Cevap
25
Favori
184.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam benim aklıma takılan bi sorum daha olacaktı. Ben daha önce bi tezsiz yüksek lisans yapıp yarıda bırakmış ikinci tezsiz yüksek lisansımdan 1.5 yıl tecil almıştım. Şimdi okulun verdiği tecil 24 Ocak'ta bitiyor yani 1.5 yılım doluyor. Mezun olursam 1 yıl daha tecil hakkımın olacağı kesin midir? Tezsiz yüksek lisans sonrası doktora yapılamadığı için tezsiz yüksek lisans mezuniyeti tezli de olduğu gibi 1 yıl tecil verir mi emin olamadım? Eğer mezuniyet tecil veriyor ise normal şartlarda sanırım 31.12.2025 tarihine kadar askerlikle ilişiğim kalmamış olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar öncelikle herkese iyi forumlar diliyorum. Kafamı söz konusu süreç hakkında ciddi şekilde karıştıran durumlar var. Ortada çok ciddi bir bilgi kirliliği mevcut ve bu duruma istinaden desteğinizi rica ediyorum. Normal şartlarda tecilim 31.12.2023 tarihinde bitiyor ve 03.12.1995 doğumluyum. Bedelli askerlik hizmetinden yararlanabilmem adına kredimi çektim ve 31 Aralık tarihine kalmadan muayene başvurumu yaptım. Yarın sabahtan muayeneye gireceğim fakat birçok kişiye ortada sebep yokken tecilli olmalarına rağmen baka cezası ilettiklerine rastladım. Kütüğümün olduğu askerlik şubesini bile aradım fakat herhangi bir cezam olmadığına dair bilgilendirme aldım. Bu durumda ortada herhangi aksi bir durum ile karşılaşma olasılığım var mı? 2 yıllık önlisans mezunuyum ve şuan açıktan İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım lisans tamamlama olarak devam ediyorum. Açıktan okumanın her ne kadar tecil etse bile ceza sebeplerinden biri olduğu iletilmiş. Gel gelelim 2014 yılından beri askerlik şubesine mümkün oldukça giderim ve tüm süreçlere dair gerekli bilgilendirme vs. gibi yazılar elimde mevcut. O kadar para çektikten sonra böyle bir cezai süreç ihtimalinin olması ciddi anlamda canımı sıkıyor. Umarım süreci iyi şekilde ifade edebilmişimdir. Desteklerinden ötürü herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

Edit: Geçen gün muayeneye girdim fakat kronik epilepsim olduğu için hastaneye sevk edildim. Uzun süredir takipli olmadığım için EEG ve MR istedi doktor, Pazartesi ve Salı günü istediklerini çektireceğim. Duruma göre ilacı bıraktıracaklar veya “askerlik yapabilir” belgesi verecekler. Bu arada 10 yıla yakındır herhangi bir nöbet geçirmediğim ve ilaç ile önüne geçilebilen bir durum olduğu için sorun olmayacağı iletilmişti. Şuanlık en büyük endişem durup dururken ceza kitlenmesi. Benden yaşça küçük olan arkadaşlarıma bile 20k civarı ceza getirmişler bilemiyorum.

• @a-f-h Hocam merhabalar. Bilginiz varsa yardımcı olur musunuz? Ben şuan Kpss çalışan bir öğretmen adayıyım. Tecilim bu yılın Haziran ayında son buluyor, Kpss sınavı da Ağustos'un başında bitiyor. Ben olur da bu yıl atanabilirsem asker öğretmen olarak görev yapma şansım var mı acaba? Öğretmen atamaları tahmini Eylül-Ekim ayını bulur. Ben askerlik işlemlerini başlatsam ne zaman askere giderim tahmini? Yetişir mi yani benim atamam merak ediyorum.

• @a-f-h Kasımda yoklama işlemini tamamladım, şubat celbinde askerim diye tahmin ediyorum ve askerlik durum belgesinde de şubata kadar ilişiği yoktur yazıyor. Kararımı değiştirip şubat ayında yl başvurusu yapmak istesem, celp tercihimi tekrar güncelleyebilir miyim? Yani celp tercihimi güncelleyebilmem için ne kadar süre tanınıyor? Sevk tarihim ve yerim açıklanmadan önce örneğin 15 ocakta e-devletten güncelleme imkanım olabilir mi?

• bosshsp B kullanıcısına yanıt

Askerlik durum belgenizdeki tarihi min 12'şer saat arayla 5 gün daha kontrol ediniz. Eğer süreç sonunda hangi tarihte kaldıysa o celple gidersiniz.

Eğer,

8 şubatta kalırsa şubat celbine;

16 mayısa atarsa mayıs celbine

Kalmışsınız demektir.

Arada celp tercihini değiştirseniz de (diyelim askerlik durum belgenizdeki tarih 8 şubatta kaldı) yine de 1 şubatta yeriniz açıklanacaktır. Sınıflandırma beklerken arada erteleme hakkı kullanılsa bile sınıflandırma yeri açıklanabiliyor. Olmadı burayı arayıp sorabilirsiniz. (hafta sonu bakıyorlar mı bilmiyorum ama siz yine de mesai saatleri içinde arayınız)

Alıntı

metni:
    Millî Savunma Bakanlığı Askeralma Genel MüdürlüğüDevlet Mahallesi Merasim Sokak No:4/A, 06550 Çankaya/AnkaraTel: +90 (0) 312 410 60 00

Yüksek lisans kesin kaydını, askere sevk tarihinden önce yaptırırsanız erteleme alırsınız. Diyelim 8 şubata ilk gruba çıktınız, 8 şubata kadar kaydınız olursa erteleme alırsınız.

Diyelim ki kayıt işi, 8 şubattan sonraya kaldı. Lisans mezuniyetinizden dolayı tecil hakkınız da kalmadıysa bir askerlik şubesine gidip yüksek lisans kaydı için geçici erteleme verilip verilmediğini sorarsınız.

• Anladım teşekkürler, yani teslim olmadan önce kesin kayıt işlemini tamamlarsak tecil ettirebiliyoruz. Hocam bir sorum daha olacaktı, benim ilk başta durum belgemde 8 şubat yazıyordu, sonra mayısa attı bugün baktığımda tekrar şubata çekilmiş. Facebook gruplarında bazı kişiler eğer mayısa atıp tekrar şubata çektiyse şubat kesin gibi diyorlar daha değişmez diyorlar. Böyle bir durum var mı?

Olabilir de olmayabilir de, tarihi ara ara kontrol ediniz.

• Arkadaşlar merhaba, ben kurumsal bir firmada çalışıyorum. Tecilimi bozdum ve askerlik durum belgem de 08/02/2024 tarihine kadar askerlik ile ilişiği yoktur yazısı yazıyor. Kendimi şubatta askere gidecekmiş gibi hazırlıyorum ve işyerine de buna göre bir gerekçe sunacağım. Sorum şu, şubatta mı veya diğer aylarda mı askere gideceğimi 1 şubattan önce başka nasıl öğrenebilirim?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Merhaba 2022 de liseden mezun oldum 31 Aralık 2023 e kadar askerliğimi erteletmem gerekiyor yazıyor e devlette. 22 yaşına kadar otomatik ertelenmiyor mu? 31 aralık 2023ten sonra yeni yılda 31 Aralik 2024 olarak güncellenir mi? Yoksa yoklama kaçağı mi sayilirim

• @omer_23_23
    Hangi tarihte hangi birliğe gideceğinizi, sınıflandırma sonuçlarının açıklanacağı gün öğrenebilirsiniz. Daha önce değil. Şubat, mart veya nisan ayından biri olabilir, şimdiden kesin birşey söyleyemeyiz.

@Huseeyyiinn12
    E-devlet lise mezuniyet belgesi / diploma ile bir askerlik şubesine gidip ertelemenizi güncellettiriniz.

Yalnız 2001 doğumluysanız (22 yaşını bu sene doldurduysanız) normal lise mezunu için sınırdasınız, daha da ertelenmez.
    Mesleki ve teknik lise mezunları için +3 yıl daha (max 25 yaşına kadar) tecil hakkı var.

• 2004 doğumluyum ve şuanda yurt dışındayım askerlik şubesine gidemiyorum, ailemden biri gitse sorun olur mu? İlla gitmem mi gerekiyor otomatik olmaz mi?

• Huseeyyiinn12 H kullanıcısına yanıt

Yurt dışındaysanız en yakın Türk konsolosluğu'ndan da erteleme yaptırabilirsiniz.

Ya da e-devlette askerliğim sayfasında en altta kayıtlı olduğunuz askerlik şubesinin telefonu var. Türkiye saatine göre mesai saatleri içinde arayıp yardım alabilirsiniz.

• Konsolosluk bana çok uzak, askerlik şubesini aradım şimdi kimse açmadi

• Huseeyyiinn12 H kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Millî Savunma Bakanlığı Askeralma Genel MüdürlüğüDevlet Mahallesi Merasim Sokak No:4/A, 06550 Çankaya/AnkaraTel: +90 (0) 312 410 60 00

Bir de burayı deneyiniz.

• Tecilimi bozup bedelli askerliğe başvuracağım 94 lüyüm lakin Kasım ayında filan gitmek istiyorum celp tarihi seçiliyor mu bedellide kendimiz belirleyebiliyor muyuz ve kısaca aşamalar tam olarak nedir

• @a-f-h hocam merhaba, bu yüksek lisansta kayıt sildirip yenileterek ya da aynı bölüme tekrar kayıt olarak 32 yaşına kadar tecil de bir sınır var mı? Örneğin ben daha önce 1 kere tezsiz yüksek lisanstan mezun olmadan kayıt sildirip yeni okuldan tecil aldım. Şimdi 2. kere mezun olmadan şu anki kaydımı silip eski okuyup bıraktığım okulun aynı tezsiz yüksek lisans programına kayıt yaptırmak istiyorum. Derler mi sen zaten 2 kere tecil aldın ya da bizim bölümden daha önce tecil almıştın tekrar tecil edemeyiz diye? Herhangi bir sınır ya da kural var mı bu konuda? Son olarak şu an tezsizden mezun olmam halinde 1 yıl kesin tecil verirler değil mi tezli ile farkı yok? Şu an mezun olup mu tecil alsam yoksa tekrar mezun olmadan kayıt sildirip kayıt mı yapsam daha garanti olur bilemiyorum.

• arsenkk A kullanıcısına yanıt

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrencilerin-askerlik-erteleme-islemleri

Öğrenci ertelemesinde herhangi bir okul / bölüm kısıtlaması yok.

Yüksek lisans mezunlarına da her türlü 1 yıl erteleme veriliyor. Tezli veya tezsiz farketmez.

Tezsiz yüksek lisans mezunu olduktan tezli yapsanız da erteleme verilmez, doktoraya başlamanız lazım haberiniz olsun.

• @a-f-h hocam nitelik güncellemesi bitti diyorlar, şuan 08.02.2024 yazıyor askerlik durum belgemde. Bazıları kesin şubat celbinde gidersin diyor, bazıları belli olmaz hala mayıs'a atma ihtimali var diyor. Sizce atma ihtimali var mı yoksa kesin Şubat celbinde gider miyim?

Tam ne zaman bittiğini ben de bilmiyorum. Bu saatten sonra değişiklik zor gibi görünüyor. Büyük ihtimal 8 şubatta kalır. Yine de takip ediniz.

• Hocam biz aralıkta muayeneden geçecek olanların durum belgesinde ilk olarak şubat mı gözükecek yoksa direkt olarak mayıs mı yazacak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.