Tecno Spark 20 pro
-
-
Epey'e yazmıştım buraya da kopyalıyorum:
1 aydır 8gb+8gb modelini kullanıyorum buna göre tecrübelerimi yazayım.
Öncelikle belirtmek gerekir ki Tecno'nun spark serisi öğrenci ve ortalama kullanıcı odaklı performans ve kararlılığı merkeze alan ve bu yüzden çok az güncelleme alan bir seri. Bu sebeple uzun süre aldığınız ilk günkü performansı alabiliyorsunuz . daha önce de spark 8 modelini kullanmıştım.
Geleyim asıl konuya.
-Şarj süresi gayet güzel. Oyun oynamadığım için 2 gün dayanıyor. içerisinden 33w hızlı şarj aleti çıkıyor ve 1 saat gibi bir sürede doluyor. Ben uzun ömürlü olması için her zaman ℅15-20 arasında iken şarj ederim.
2- Ekran ips fhd ve 120hz. ips olması güneş altında sorun olabiliyor. piksellik yok ve 120 hz ile bir şey okuduğunuz da göz yormuyor. 60hz'e aldığımda ciddi fark var ediyor. Renk doygunluğu ve kontrast iyi, cırtlak renkler yok.
-İşlemci performansı iyi fakat oyun oynarken isındığını hissediyorsunuz. gerçi Mersin'in gölgede 42 derece hissedilen sıcaklığı var. Çevrim içi oyun sevmediğim için pubg falan nasıldır bilemem. Titan Quest ve my time at portia gibi oyunları çok akıcı oynadım.
-uygulamaların anında açılması ve hızlıca gezinilmesi sevindirici.
-arka kamerası iyi, 108mp yazıyor fakat telefon lensleri isterse sonsuz mega piksel olsun bir anlam ifade etmeyecektir. yapay zeka destekli olduğu yazıyor da hemen her telefonda olan bir özellik. kalite kısmı için bir de gcam de denemek lazım.
-dinamik ada dinamik port adıyla geçiyor ve işlevsel değil. sadece sistem uyarılarını gösteriyor. kapattım kullanmıyorum.
-parmak izi okuyucu oldukça iyi. dokunur dokunmaz ekranı açıyor. çift tıklamayı kapadım bu yüzden.
-Akılllı panel olayı oldukça iyi düşünülmüş. hızlıca uygulamalara erişilebildiği gibi çalışan uygulamaları buradan simge durumunda küçülterek hızlıca geçiş sağlanıyor.
-dts ses ve ekolayzır güzel. poweramp equalizer'i kaldırdım bu yeterli geliyor.
-Hios başlatıcıyı yine pek sevmedim, daha özelleştirilebilir olabilirdi store kısmı yetersiz ve simgeler ile saat gibi özellikler birebir uymuyor. reklam olmaması ise güzel. ayrıca eskiden gömülü gelen uygulamaların bu modelle tamamen kaldırılabiliyor olması iyi olmuş.
-Beraberinde gelen klavye çok güzel. eskiden kullandığım g keyboard ve Microsoft keyboardu kurmama gerek kalmadı.
-Ella yapay zekası ve çevirisi yetersiz ve kullanışsız. Çeviri kısmı ise her uygulamada desteklenmiyor.
Genel hatlarıyla fiyat performans konusunda iyi olup uzun süre kullanılabilecek bir telefon. Sorusu olan varsa elimden geldiğince cevaplarım.
-
Değerli vaktinizi ayırıp bu kadar ayrıntılı bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim sayenizde aklımdaki sorulara yanıt buldum -
Hocam bu telefon Android 14 almayacak mı acaba?
-
Spark modellerinin hepsi pek fazla sistem güncellemesi almaz. Kendi sitelerinde de 9 eylül itibariyle "Modelimiz için planlanan bir Android ya da HiOS güncellemesi bulunmamaktadır" yazıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X