< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Teğmenlere soruşturma açıldı. MSB önce 'soruşturma yok' demişti.. (2. sayfa)
-
-
Bak bunuda çarpıtıyorsunuz. Veya bilmeden konuşuyorsunuz.
Soruşturma MSB içinde disiplin soruşturması. Ama bunu sanki mahkemeye düşmüşler yok Halkı kin ve düşmanlıktan yargılanacaklar sürünüyorlar hapis yatacakar gibi lanse etmeye çalışmayın.
Resmi törende olmayan bir şeyi neden nasıl yaptınız diye soruluyor sadece. İÇERİKTEN BAĞIMSIZ.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 6 Eylül 2024; 13:24:22 > -
Artan baskılar sonrası normal bir şey. Erdoğan'ın ve sözcülerinin ortamı yumuşatmaya çalışması da işe yaramayıp iki tarafın radikallerince olay büyütüldü. Sonuçta kullanılan cümle artık ülke içinde siyasi bir slogan haline gelmiş ve törende olmayan ayrı bir yemini neden ettiklerini ve siyasi arka planı var mı o sorulup araştırılacak. Dava değil bu soruşturma!
Burada önemli olan hiçbirinin isminin verilmemesi. Bunlar gerekirse cepeheye gidecek, emir alacak emir verecek subaylar. Benzer bir ayrışmayı Balkan Harbinde Osmanlı yaşadığı için ağır bir hezimetle sonuçlandı. Siyasi ve ideolojik ayrışma "ben ondan emir almam, ben onunla aynı mevkide çatışmam" denmesine neden oldu ve tabiri caizse kurşun atmadan balkanlar teslim edildi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 6 Eylül 2024; 14:39:3 > -
Hee.O dediklerini yapanlar tarikat mensubu Osmanlı askerleri idi. Bu sadece balkan savaşlarında olmadı. 1800 den sonra savaş olsun olmasın hep oldu. O yüzden devlet işinde laiklik çok önemli bir olgudur. Carpitilmis laiklikten bahsetmiyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mustafa kemalin askerleriyiz varmı itirazı olan haykırarak diyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Edilen yemin subay yemini, edenler ise subay. Sen diyorsun ki subaylar kafasına göre yemin ediyor, pardon da sen kimsin de Türk subayının disiplinini sorguluyorsun. Biz Türk milleti olarak fazla alıştık herkese sallamaya arkadaş.
İyide attıkları slogan siyasi bir slogan değil.'Mustafa Kemalin Askerleriyiz' sözünü 'siyasi' slogan olarak değerlendirirsek bunun sonu gelmez.
Mesela birileri çıkıp 'CHP'nin 1.Genelbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının devlet dairelerinde ve askeriyede asılı olması siyasi bir mesajdır' deseler ne diyeceksiniz?Ya da 'CHP'nin 1.Genelbaşkanının adı neden anayasada ya da yemin metinlerinde yer alıyor?' derlerse ne diyeceksiniz?
Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kurucu lideridir.Onun adını anmak ya da onun lehine slogan atmak veyahut ona bağlılık bildirmek asla siyasi bir eylem olarak tanımlanamaz ve değerlendirilemez.
Teğmenlerin yemin töreninden sonra 2022'ye kadar okunan yemin metnini kendi aralarında okumalarıda siyasi bir mesaj değildir.Kılıç çatma olayıda harp okullarından mezun olan teğmenler arasında gelenek halini almış bir uygulamadır.Sivil üniversitelerden mezun olanlar nasıl tören sonunda keplerini havaya atıyorlarsa Teğmenlerde mezun olunca kılıçlarını çatarlar.
Ayrıca ordu içerisinde siyasi kamplaşmanın olmaması için ordunun özerk yapıda olması gerekir.Bugün ise ordu tamamen siyasetin içerisine sokulmuş vaziyettedir.Genelkurmaylık makamı MSB'ye bağlanarak doğrudan siyasi iradenin emri altına sokulmuştur.Genelkurmayın çoğu yetkisi MSB'ye devredilmiş vaziyettedir.Dahası rütbe almada ve yükselmede sivil siyasetçilerin görüşü daha ağır basmaya başlamıştır.Eskiden üç-dört gün süren ve oldukça ince detaylarla gerçekleşen YAŞ toplantıları bugün bir iki saat içerisinde bitirilmektedir.
Yani mevcut durum orduyu siyasetin orta yerine çekmiş vaziyettedir ve bunun 'acı' sonuçlarıyla umarım gelecekte karşılaşmayız.
-
İnşallah bende bu ülkenin şerefli bir subayı olurum eğer haber doğruysa durumumuz çok kötü maalesef
Edilen yemin subay yemini değil resmi yemin dışında kendi kafalarına göre ettikleri bir yemin. Ordu halkın ordusu istediğim gibi sorgularım. Alt tarafı asker bunlar Tanrı değil. Disiplininin en yoğun olması gereken yerde kimse başı bozukluk yapamaz. Görevleri de vatanın bağımsızlığını ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü korumak slogan atmak değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 6 Eylül 2024; 16:57:22 > -
En çok emniyet müdürü katili hüda par ve bahçeli rahatsız olmuş
Vergi kaçakçısı Polat ailesini serbest bırakırlar ama teğmenlere soruşturma açarlar. İşte tipik Türk adaleti
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7-Quaresma -- 6 Eylül 2024; 17:32:44 > -
Sorusturma acildigi dogruysa bu ordu TÜRK ORDUSU değil demektir. Herkes basinin caresine baksin bu saatten sonra demekki.
Türk kelimesinden hazzetmeyenlerin uyguladığı adalete(!) "Türk adaleti" demek ne kadar doğru sizce?
-
Kafalarına göre falan değil, bu yemin normalde 2016'ya kadar resmi törenlerde de okunuyordu.. 2016'dan sonra Türklükten rahatsız olan birilerinin talimatıyla kaldırıldı.
Peki sonrasındaki mezuniyetlerde hiç edilmedi mi sanıyorsun ?
Ant içeriz ki laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller karşısında bizi bulacak ve kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır.
Bizler Türk istikbalinin evlatlarıyız.
Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacağız. Ne mutlu Türküm diyene!..
Bu yemini edemeyen zaten TSK' da rütbeli olamaz, olmamalı. Ayrıca bu metinde yazanlardan rahatsız olanlarında damarlarında Türk kanı olduğundan şüphe edilmeli....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 6 Eylül 2024; 18:1:38 > -
O da doğru
-
Diğer mezuniyetleri bilmiyorum bu olay haberlere konu olduğu için yorum yaptım. Asker demek disiplin demek hiyerarşi demek. Sen bu olayda ikisinin de dışına çıkıyorsun. Standart yemin dışında kafalarına göre yapılan yemin paralel yapılanmaya sebep olur. Bugün bunlar bunu yaparsa yarın da başkaları başka şeyler için yemin eder.
-
80 milyona açılmış bir soruşturmadır.
-
Bana bak atatürk demek türkiye demektir türkiyenin kurulmasında tamamen atatürk ilkeleri doğrultusunda anayasanın değişmez ilk 4 maddesi ile perçinlenmiştir ben bu orduya asla ve asla islami ordusu veya tarikat ordusu dedirtmem zamanında fetoşçuları gördük daha ilk baştan beridir ne mal olduklarını burada anlatıyordum fetoş dediğim zaman beni buradan şikayet edip savcılığa çağırdılar savcı benden ifademi alırken fetoş değil fethullah gülen cemaat efendi diyecekmişim güya bende elinizden geleni ardınıza koymayın dedim neyse konumuz o değil bu ordu tek vatan tek ülkem tek ordumuzdur mustafa kemalin askerleriyiz demekle art niyet arıyorsunuz neymiş kendi kafalarına göre ettikleri yemin değil yıllardır aynı yeminlerle ayaktadır kuşkusuz yine aynı tören olsa yine aynı yeminler edilecektir ordumuz hakkında sinsi yan bakışlarla bir yere çekmek isteyen akbabalar meydan boş değildir bunu bilesiniz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X