Şimdi Ara

Tek başına trafiğe çıkmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
5.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: endum126

quote:

Orijinalden alıntı: dawras

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dawras

Kaza yapalı 1 hafta oldu belki onun sıcaklığındandır evet biraz ders oldu bana.Kullana kullana çözücem heralde.Normalde tek başıma mecidiyeköyden fatihe,bayrampaşa ya falan gider gelirdim yine o cesarete kavuşmam yeterli olur büyük ihtimal.

Ben Erzurum'dayım. Canım sıkılınca Aşkale tarafına doğru gidip son hız deniyorum. Tabi bilinçli yapıyorum bunu.

Açıkcası araç hafif ticari olunca bide motor sorunlu olunca pek yemiyor bende o tarz işler ben anca açık yolda 90 çıkıyorum o yetiyo bana

Ben Focus'la 3 viteste bi gidiyorum motordan acayip güzel ses çıkıyor.

İstanbul trafiğinde helede okuldan dönerken ben 2.vitese çıkarsam arabada mutlu oluyorumAma arabayı biraz bağırtmayı seviyorum deviri daha da yükseltip değiştiriyorum bazen :D

• Kaza yaptıktan sonra özgüven kaybı normaldir. Başıma gelmişti aynı durum, araba kullanasım gelmiyordu, arabaya ve trafiğe soğumuştum resmen. Ama kullanmaya mecbur olduğum için tekrar otumuştum direksiyonun başına mecburen.
    Kendinizi hazır hissetmiyorsanız sürmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Yaninda bulunan insanlarin herhangi bir kotu senaryoyu iyiye cevirebilecek hicbir rolleri yok. İstersen 20 kisi bindir karsilasacagin bir durumda yapayalnizsin. Onlar seni kurtaramaz

kurtarma değilde sohbet oluyor kafamı dağıtıyolar yani o düşünceden kafam uzaklaşıyor ozaman daha da rahatlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lgnazzio

Kaza yaptıktan sonra özgüven kaybı normaldir. Başıma gelmişti aynı durum, araba kullanasım gelmiyordu, arabaya ve trafiğe soğumuştum resmen. Ama kullanmaya mecbur olduğum için tekrar otumuştum direksiyonun başına mecburen.
    Kendinizi hazır hissetmiyorsanız sürmeyin.

Hazır hissediyorumda sadece kafamda düşünce kalıyor zaten dediğiniz gibi mecburen annemi hastaneye götürüp getirmelerde aracı bolca kullandım sadece arada konu aklıma geliyor o yüzden biraz soru oluyor.
  • dawras kullanıcısına yanıt
    Aracı kim kullanıyor;sen,bir başkası değil. Kaza olacaksa tek de kullansan yanında bir başkası olsa da sonuç değişmez. Kullana kullana korkunu atarsın.
  • Zamanla oda geçecektir, ilk başlarda tedirgin olup, rahat olamamanız normal ama sürdükçe unutacaksınız zaten göreceksiniz . Sevdiğiniz müziklerden cd falan oluşturun yanınızda biri veya birileri yokken müziğe verin kendinizi. Müziğe verin derken, yola vermeyide unutmayın tabi
  • Korkunun ecele faydası yok. Yanında biri sana psikolojik destek verir ancak araç sürmek içim kendine güvenmen lazım , korkarak araç sürmek daha riskli.
  • Arkadaşlar teşekkürler destekleriniz için dediklerinizde haklısınız dert bende derman bende o yüzden iş her türlü bana bakıyor o yüzden ben çözücem.
  • evet dostum bu sorunu ancak sen çözersin.

bu arada ben araba sürerken yanımdakilerden nefret ederim.senın bu durumuna şaşırdım açıkçası.

sana karışan yok işte daha n'olsun.rahat olmaya bak dostum.

• bende gayet rahat kullanmaya alışmıştım sonra geçen sene biri yandan sürttü 1 ay kullanasım gelmedi.
    bu senede arkadan birine hafif dokundurdum, sonra 1 hafta kullanasım gelmedi yine çarparım diye yavaş gidiyordum
    unuttum şimdi yine normal bir şekilde kullanıyorum.
  • Tamamen insan psikolojisiyle alakalı. Daha önce başımıza gelen şeyin etkisinden kurtulamadığımız sürece yaptıklarımızı etkiliyor. Benim başıma çok şükür kaza gelmedi ama epeyi korktuğum bir olay olmuştu. Bilmiyorum din ile ne kadar alakalısınız ama takip eden seyahatlerimde insanı koruduğuna çok inandığım Âyet-ül Kürsî ile kendime gelebildim. Şimdi araçta teksem ve radyo açmamışsam fırsat buldukça okumaya devam ederim. Ya da benzer bir şekilde o olayı aklınıza getirmemenizi sağlayacak şeyler bulmalısınız.
  • Bunu Yenmenin Birçok Yolu Olabilir En Ufağından Bir İp Ucu Vereyim , Sevdiğiniz Sizi Dinlediğinizde Herekete Geçiren Müzikler Elbette Vardır.Onları Toplayıp Bir Cd Oluşturabilirsiniz.Bu Gibi Şeyler Yapmak Korkunuzu Yenmenide Faydalı Olacaktır.
  • Rahat olun lütfen sizde ki psikolojik olmuş destek alabilirsiniz bence..
  • Bende de tam tersi yalnızken gayet yumuşak düzgün araba kullanıyorum ama arkadaşlar vesaire olunca biraz daha agresifleşiyor kullanımım sanki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tek başına otur araca ve şu şarkıyı aç gerisi gelir

• Direksiyon ,vites kolu, gaz pedalı, fren pedalı, (varsa debriyaj) el freni ve aynalar.

Hepsi senin hakimiyetinde.. Hiç biri sana karşı ters birşey yapıyor mu ?

Gözlerin, ellerin, ayakların, bunlara kendiliğinden gitmeli yani refleks olmalı.. İlk önce bunu sağlamalısın.

Sana düşen, dikkatli olmak, iradeli olmak, ve en önemlisi neye karar vereceğini iyi bilmek
  • Ben ehliyetim yokken bile Çengelköy-Ümraniye yapardım paso hiç trafik polisine denk gelmedim gelsem de bir şey demezdi zaten taşkın kullanmam genelde arabayı. Yaptığım en apaçi hareket sinyalli makas atmak. O da her zaman değil bir yere erken gitmem gerekiyorsa.

edit: hala ehliyetim yok 6 gün sonra alıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sean Boswell -- 28 Eylül 2013; 8:40:10 >
  • quote:

Tek başına kullanmaktan niye korkuyorsun ki?

Yanımda biri olunca işime karışmasına ayar olurum. Viraja sert girdin,boşa alsan daha az yakarsın,bağırtıyorsun arabayı vs vs. Utanmasa ben süreyim diyecek.

+ aynen ben tek seviyorum tam tersi biri olunca istediğim seste istediğim muziği dinleyemiyorum
    Yanlız saatlerce yol gidiyorum gram sıkılmıyorum He birde arka koltukta biri oturdumu sigara içmese bile heran içicekmiş gibi geliyor ve tedirgin oluyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: cnr22

quote:

Yanımda biri olunca işime karışmasına ayar olurum. Viraja sert girdin,boşa alsan daha az yakarsın,bağırtıyorsun arabayı vs vs. Utanmasa ben süreyim diyecek.

+ aynen ben tek seviyorum tam tersi biri olunca istediğim seste istediğim muziği dinleyemiyorum
    Yanlız saatlerce yol gidiyorum gram sıkılmıyorum He birde arka koltukta biri oturdumu sigara içmese bile heran içicekmiş gibi geliyor ve tedirgin oluyorum

Aynen. Bir keresinde viraja zorunluluktan sert daldım lastiklerden hafif ses geldi hemen yavaş olsana falan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cnr22

quote:

Aynen. Bir keresinde viraja zorunluluktan sert daldım lastiklerden hafif ses geldi hemen yavaş olsana falan.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.