Merhaba, şirketimizde şirkete özel bir yazılımın çalıştığı serverımız var. ve bu serverında bir terminal makinesi mevcut. bu iki makine yazılım gereği sabit bir bağlantıya sahip olmak durumunda. bu iki cihazın ip ayarları ise şu şekilde (ip adreslerinin statik olma zorunluluğu var.)
şimdi problem bundan sonra başlıyor. terminal cihazının yeni bir güncelleme ile artık ayrıca internetede bağlanması gerekiyor. bunun için ise şirkette zaten var olan wireless ağını kullanmak için linksys wireless usb adaptörü satın aldım. wireless usb adaptörün otomatik olarak aldığı ayarlarda şu şeiklde:
şimdi burada server ve terminal bağlantılarına dokunamıyorum. bağlantı hareketlerini incelediğimde internet sitesi adresi yazdığım zaman önce sunucu nun bağlantı ışıkları yanıp sönüyor yani windows öncelikli olarak serverın dns adresinden web sitesini açmaya çalışıyor. ve haliyle hiçbirşey açılamıyor.
bağlantıları köprülemeyi denedim fakat bu seferde hem sunucu hem internet bağlantısı çalışmaz ale geliyor. internetten daha önce araştırdığımda ağ kartları arasında bir komutla öncelikli olanını ayarlama imkanımız vardı. bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa ve yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. teşekkürler..
not: sunucu ile olan bağlantıyı devre dışı bıraktığım zaman internet bağlantısı geliyor.
Oncelik ayarlamasi dedigimiz TCP/IP'nin ozellikler penceresinden el ile Ip verdiginiz ekranda sag alt kosede Geli$mi$ diye bir secenek var. Wireless için o kısıma girdiginizde en altta Otomatik Ölçü seceneginin i$aretini kaldirin ve 1 yapin sonra diger yerel baglantiniz icinde bu ölcü degerini 2 yapin.
Bakalim istediginiz olacak mi. Ölçü değerlendirmesinde küçük sayı önceligi belirler.
Kolay gelsin
quote:
Orjinalden alıntı: dreampowder Server: default gateway: 10.77.199.217 dns: 10.77.199.217 Terminal: default gateway: 10.77.199.217 dns: 10.77.199.217 şimdi problem bundan sonra başlıyor. terminal cihazının yeni bir güncelleme ile artık ayrıca internetede bağlanması gerekiyor. bunun için ise şirkette zaten var olan wireless ağını kullanmak için linksys wireless usb adaptörü satın aldım. wireless usb adaptörün otomatik olarak aldığı ayarlarda şu şeiklde:
Merhaba, Mevcut ağınız konusunda detay vermemişsiniz. Bu sunucu ve istemcide mevcut işleyişte ağ geçidi ve DNS tanımlı olmak zorunda mı? Yani bahsettiğiniz programın kullanımı için ağ geçidi ve DNS gerekiyor mu? Eğer gerekmiyorsa yani basit bir sunucu istemci şeklinde çalışılıyorsa makinalarda mevut ağ geçidi ve DNS değerlerini kaldırın. İstemcideki USB kart modemden otomatik olarak IP, Ağ geçidi ve DNS değerleri alarak internete çıkar.
Eğer gerekiyorsa o zaman axiadam'ın bahettiği yöntemi deneyeceksiniz.