Şimdi Ara

TEK ÇANAKLA TÜRKSAT İLE BİRLİKTE 3 LNB KURULUMU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
16.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese selam ve muhabbetle... Benim siz değerli dostlara şöyle bir sualim olacak tez zamanda bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Ben bir çanak antenle türksat dahil olmak üzere birden fazla lnb takarak hem kanal sayımı arttırmak hem de ingilizce kanalları izleyerek dilimi geliştirmek istiyorum. Fakat bugün gittiğim uydu anteni işini yapan kişi böyle bir şeyin tek çanakla olamayacağını bu iş için iki çanak olması gerektiğini çanaklardan birinin türksat olmasını gerektiğini diğer çanağın ise hotbirt olacağını ve çoklu lnb kurulumunu da bu çanağa yapılabileceğini söylüyor. Ben netten araştırdığım kadarıyla tek çanakla böyle bir uygulamanın olacağını düşünüyorum. Sizlerin konuya dair yorumlarını bekliyorum. Lütfen tez zamanda bilgilerinizi yazarsanız memnun olurum.

• Tek canakla olmaz adam dogru soylemis.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • olur arjadaşlım bal gibide olur 3 değil 5 tane bile izlersin hiç birşeyden çakmayan uyducular bu konuları görsünde iş nasıl yapılır görsünler
    ilgili konuda burada:http://forum.donanimhaber.com/m_65433636/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiAbLoOo_41 -- 4 Nisan 2013; 20:59:15 >
  • Çanağın şekli ile alakalı sanırım.Bende 2 adet çanak var.Birisi yalnızca türksat,diğeri ise horbirt odaklı 19-13-7 dereceleri rahat görüyor ve ortalama 4000 kanal çekiyor.
  • tek çanakla 3 uydu veya 5 uydu farketmez maliyetine bakacaksın birincisi canak büyük ebatlı olacak ayrıyetten kac uydu izlnecek lnb o kadar eklenecek ben olsam tek canakla istediğin uyduya bağlanırsın motor canak lnb o fiyata gelecek zaten anlamı yok
  • motorlu çanak iyi güzelde bence 5 tanesi bir arada olan daha uyguna gelir.Bir lnb 10 lira toplam 50 lira bu motorlu çanak ne kadardır allah bilir birde motoru bozulur yıllar geçtikçe al sana bir masraf daha yukarıda linkini verdiğim arkadaşın sistemi daha ucuz ve uzun ömürlü olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: DiAbLoOo_41

motorlu çanak iyi güzelde bence 5 tanesi bir arada olan daha uyguna gelir.Bir lnb 10 lira toplam 50 lira bu motorlu çanak ne kadardır allah bilir birde motoru bozulur yıllar geçtikçe al sana bir masraf daha yukarıda linkini verdiğim arkadaşın sistemi daha ucuz ve uzun ömürlü olmuş

bakınız 5 lnb diyorsunuz 50 tl buna okey ama canak kaclık olacak ?coklu lnbde büyük ebatlı canak olmak zorunda maliyetini kattın mı?sadece 5 uydu oluyor 80 cm canakla motorluda 16 uydu eklersin tas catlasın 150 tlye malolur bende motorlu canak var hala tık demedi 8 yıldır kullanıyorum sorunsuz
  • quote:

olur arjadaşlım bal gibide olur 3 değil 5 tane bile izlersin hiç birşeyden çakmayan uyducular bu konuları görsünde iş nasıl yapılır görsünler

Hocam öncelikle yorumunuz için teşekkür ediyorum da buna yassı çanak diyor uyducular yani silindirik değilde elips şeklinde olan bu çanaklarla yapılabiliyor diyorlar. Lakin ben de 90 lık çanak var normal bildiğiniz bir çanak grundıng marka. Ben bu çanağa birden fazla lnb bağlayarak kanal sayımı arttırmak istiyorum. Geçen gün yine uyducuyla konuştum kendisi hotbirt çanağının 150 cm lik olması gerekiyor diyor. Aksi takdirde odaklamanın tam olmadığını da ifade ediyor. Bununla alakalı olarak ne düşünüyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: kuntay yiğit

quote:

olur arjadaşlım bal gibide olur 3 değil 5 tane bile izlersin hiç birşeyden çakmayan uyducular bu konuları görsünde iş nasıl yapılır görsünler

Hocam öncelikle yorumunuz için teşekkür ediyorum da buna yassı çanak diyor uyducular yani silindirik değilde elips şeklinde olan bu çanaklarla yapılabiliyor diyorlar. Lakin ben de 90 lık çanak var normal bildiğiniz bir çanak grundıng marka. Ben bu çanağa birden fazla lnb bağlayarak kanal sayımı arttırmak istiyorum. Geçen gün yine uyducuyla konuştum kendisi hotbirt çanağının 150 cm lik olması gerekiyor diyor. Aksi takdirde odaklamanın tam olmadığını da ifade ediyor. Bununla alakalı olarak ne düşünüyorsunuz?

90 LIK canakla zaten olmaz ebadı büyük olmak zorunda fiyatını ne kadar olduğunu anlatmak istedim ama yorum yazanlara anlatamadım galiba yada kimse anlamak istemedi işin kolay yönüne rast getirmek istediler balkonda da bayagı yer kaplar en mantıklısı motorlu sizin canak 90 lıksa sadece arkasına montelemeye bakar motor fiyatı 100 tl tercih sizin

• zaten linkini verdiğim konudaki arkadaş 150 cmlik çanakla yapmış bu işi.Yer sorununuz yoksa bence alın bir 150 lik çanak kurun güzelce motorla filan uğraşmassınız.Başka uydudaki bir kanalı açacaksınız motor oraya dönecek hiç yoktan bi 10 saniye gidecek sonra tekrar zapping yapıcaksınız başka uydudaki bir kanal sonra tekrar motor o uyduya dönecek bi 10 saniye daha bekle ne bileyim bana pek mantıklı gelmiyor ama kara sizin 150lik yassı uydulardan bir tane alıp uyduları ayarladınızmı daha da uyduyla işiniz kalmıyor geç koltuğa izle
  • DiAbLoOo_41 dediğin gibi motorlu çanak bana da pek sıcak gelmiyor. 150 lik çanak için yer de var. Peki ya bu çanakla toplam kaç uydu yayınını alabilirim bu konuda bir bilginiz var mı? Coğrafya olarak Mersin de yaşıyorum denize oldukça yakınım çanağı kuracağım alan da açık. Tüm bu ayrıntılardan yola çıkarak yorumlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkür ediyorum.
  • quote:

budur.
  • Bu arada bir kaç araştırma yaptım da 150 lik çanak yerine şu elipse benzeyen daha doğrusu yanlara doğru genişleyen çanakların 90 lık olanınıyla 150 lik çanaktan daha verimli bir şekilde kullanılabiliyormuş. Siz ne düşünüyorsunuz? Eğer böyle bir durum söz konusunuyla devasa bir çanak almak yerine böylesi bir çanakla daha mantıklı gibi. Bilgilerinizi payşırsanız memnun olurum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.