Şimdi Ara

TEK ÇIKIŞLI LNB YE İKİ CİHAZ BÖYLE OLABİLİRMİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
4
Favori
74.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dsmart PVR HD ve atlanta hd box. he ikisinde de sorunsuz çalıştı. lnb menüsünden doğru seçimi yapmak gerekiyor sadece
  • tek lnb niz var odada salonda ve mutfakda kullanmak istiyorsanız eski kaba diseqc siviç içini boşaltıyoruz 12 ve 24 volt arası mini role ile gerekli bağlantıları yapıp konnektörleri diseqc siviç bağlıyoruz. sayıyı artırmak istiyorsak role sayısı artıyor tek role ile iki giriş elde ediyoruz. salon ve mutfak. salon sabit mutfak role beslemeli besleme lnb voltajı ile karşılanıyor tüketim 0,3 wat yayında kesimlikle bozulma eksilme olmaksızın sistem şıkır şıkır çalışıyor ben kullanıyorum. mutakta receiver açtığınız zaman salon otomatik olarak kesiliyor voltajlar çakışmadan cihaz taşımadan bulunduğunuz odadan kunanda marifeti ile en pratik basit sistem bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: palay

tek lnb niz var odada salonda ve mutfakda kullanmak istiyorsanız eski kaba diseqc siviç içini boşaltıyoruz 12 ve 24 volt arası mini role ile gerekli bağlantıları yapıp konnektörleri diseqc siviç bağlıyoruz. sayıyı artırmak istiyorsak role sayısı artıyor tek role ile iki giriş elde ediyoruz. salon ve mutfak. salon sabit mutfak role beslemeli besleme lnb voltajı ile karşılanıyor tüketim 0,3 wat yayında kesimlikle bozulma eksilme olmaksızın sistem şıkır şıkır çalışıyor ben kullanıyorum. mutakta receiver açtığınız zaman salon otomatik olarak kesiliyor voltajlar çakışmadan cihaz taşımadan bulunduğunuz odadan kunanda marifeti ile en pratik basit sistem bu.

Mutfakta ve salonda aynı yayını aynı anda izleyebiliyor muyuz?
  • Mutfakta ve salonda aynı yayını aynı anda izleyebiliyor muyuz?
    bu sistem lnb kablo söküp takmadan uydu alıcısına otomatik bağlanmak içindir, ihtiyacınız olan yerde uyduya pratik olarak bağlanmak için basit bir sistem (Mutfakta ve salonda aynı yayını aynı anda izleyebiliyor muyuz? ) bu sistemi bunada uyarlayabilirsin receiverlerin anten çıkışlarını sisteme bağla salonda seyrederken mutfakta yada tam tersi şemasını veriyorum.

TEK ÇIKIŞLI LNB YE İKİ CİHAZ BÖYLE OLABİLİRMİ
  • tek çıkışlı lnb den splitter (çoklayıcı veya dağıtıcı) ile yayın alınabilir ancak bunun için universal lnb değil mdu tipi lnb kullanılması lazım arkadaşlar! universal lnb de splitter kullanılırsa eğer iki yayından biri kesilir,birinin kablosunu tamamen çıkarıp diğerinden yayın alınabilir ancak!
  • quote:

Orijinalden alıntı: komador

Arkadaşlar tek çanak antene tek çıkışlı bir lnb ile iki cihaz bağlanabilirmi? bağlanırsa ne olur? her iki çihazla görüntü alabilirmiyim

ben denedim oldu.
    tek çanaktan(tek lnb), eve gelen tek kabloyu 2'ye bölüp 2 ayrı cihaza bağladım çalıştı. ama 2 cihaz da açıkken bir iki kanal, mini uydu alıcımda açılmadı, diğer kanallar sorunsuz bağımsız izleniyor.
    Diğer cihaz kapanınca, o bir iki kanal açılabiliyor. dediğim gibi, 2 cihaz da açıkken birbirinden bağımsız izleyebiliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulusalonur

Olmaz,iki cihaz çalıştırmak için çift çıkışlı lnb şart...

tek lnb ile çift tv çalışmaz sadece horazantel yayınındakileri seyredersin vertikaldekileri seyredemezsin eğer çihazlardan 1 i vertikal yayın seyrediyorsa sadece vertikal yayınları alırsın sen en iyisi evin içine merkezi sistem kur 8li girişten 8 cihaz bağla hangini istersen seyret ama tek lnb ile olmaz spliter bağlamaylada olmaz.......
  • Merhaba, konuda yeterince bilgi verilmiş fakat ben farklı birşey sormak istiyorum.

Merkezi sistemli bir binada oturuyorum. Salona prizden tek bir kablo geliyor.

Elimde 4 LNB bağlanabilen bir diseq, 2 farklı receiver var. Birisi D-Smart, diğeri Next Minix HD Black.

Benim yapmak istediğim aynı anda iki yayını izlemek değil, diseq ile tek gelen kabloyu çift yapmak. Yani dsmart izlemek istediğimde Next' i kapatıp dsmarta geçeceğim. Dolayısıyla hep tek yayın izleyeceğim.

Bunu yapabilen çoklayıcılar mevcut, fakat ben elimdeki atıl durumdaki diseqi değerlendirmek istiyorum.

Ters bağlantı yaparak, yani diseq in R yazan Receiver a çıkan ucuna çanaktan gelen kabloyu bağlasam, LNB girişlerinden ikisine de receiver a çıkış yapsam her iki uyduya da (aynı anda olması şart değil) sinyal gönderebilir miyim?
  • tek çıkışlı lnb den gelen kabloyu 2 ye bölüp 2 adet uydu alıcısına baglarsanız iki uydu alıcısından aynı anda yayın alamazsınız. birini açtınızmı öteki kapanır. saglıksız ve sorunlu yayın süreci yasarsınız. kanallarınızdada eksiklik olur.
  • Arkadaşlar apartmanın santral sisteminden receiverime gelen hattımı 9 GİRİŞ 4 ÇIKIŞ SANTRAL e girsem burdan evdeki tüm odalarıma bir birinden bağımsız yayın alabilir miyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogretmen43

Arkadaşlar apartmanın santral sisteminden receiverime gelen hattımı 9 GİRİŞ 4 ÇIKIŞ SANTRAL e girsem burdan evdeki tüm odalarıma bir birinden bağımsız yayın alabilir miyim.

hayır beyefendi olmaz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogretmen43

Arkadaşlar apartmanın santral sisteminden receiverime gelen hattımı 9 GİRİŞ 4 ÇIKIŞ SANTRAL e girsem burdan evdeki tüm odalarıma bir birinden bağımsız yayın alabilir miyim.

santraldekı her cıkısa bır kabloyu 1 uydu alıcıya baglıyabılırsın

oyle bırsey denıyeceksın mılletın cıhazınıda bozucaksın
  • Tek çanak anten, tek uydu alıcısı ile 2 ayrı TV'de ayrı yayınları izlemek istiyorum.

Tel çanak anten ve Benjamin bj8000 marka uydu alıcım mevcut. Buna bağlı da bir tv mevcut. Bir başka tv ile de aynı çanak antenden yayın sağlamak istiyorum.

Gerekli aletler nelerdir, ne kadar ücret gerekir bunun için arkadaşlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Regionella

Tek çanak anten, tek uydu alıcısı ile 2 ayrı TV'de ayrı yayınları izlemek istiyorum.

Tel çanak anten ve Benjamin bj8000 marka uydu alıcım mevcut. Buna bağlı da bir tv mevcut. Bir başka tv ile de aynı çanak antenden yayın sağlamak istiyorum.

merhaba..
    öncelikle mevcut çanağınızdaki lnb tek çıkışlı bir lnb ise, onu 2 veya 4 çıkışlı bir lnb ile değiştirmeniz gerekecek.
    1 adet daha uydu alıcı satın aldığınızda diğer televizyonunuzda da istediğiniz kanalı izleyebilirsiniz.
    uydu cihazı olarakta tv nin scart girişine takılanlardan alabilirsiniz. iyi forumlar..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: duayn

quote:

Tek çanak anten, tek uydu alıcısı ile 2 ayrı TV'de ayrı yayınları izlemek istiyorum.

merhaba..
    öncelikle mevcut çanağınızdaki lnb tek çıkışlı bir lnb ise, onu 2 veya 4 çıkışlı bir lnb ile değiştirmeniz gerekecek.
    1 adet daha uydu alıcı satın aldığınızda diğer televizyonunuzda da istediğiniz kanalı izleyebilirsiniz.
    uydu cihazı olarakta tv nin scart girişine takılanlardan alabilirsiniz. iyi forumlar..

teşekkürler. bir sorum daha var;

Sanırım bir de Lnb'nin diğer çıkışından uydu alıcıya bağlamak için kablo olması gerekiyor? bu kablo yeni satın aldığım uydu alıcının yanında veriliyor mu yoksa lnb ile beraber mi verilecek?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: duayn

quote:

merhaba..

teşekkürler. bir sorum daha var;

Sanırım bir de Lnb'nin diğer çıkışından uydu alıcıya bağlamak için kablo olması gerekiyor? bu kablo yeni satın aldığım uydu alıcının yanında veriliyor mu yoksa lnb ile beraber mi verilecek?

Kabloyu mesafeye göre ayrıca kestiriyorsunuz.Birde kablonun ucuna takılan vidalı aparattanda bir kablo için 2 adet almanız lazım.

• Unicable destekli uydu alıcı ya da TV varsa tek çıkışlı LNB yi 4 cihaza paylaştırabilirsiniz. Ama LNB nin de değişmesi gerek. Bu sistemi geliştiren bir firma var sanırım.

http://www.dikeysatis.com/Black-Unicable-Quad-LNB-1-Legacy-Port-_54.html#0

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yanıtlar için teşekkürler,, bilgi sahibi oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enyz

aynı şekilde bende çok uğraştım ama olmuyor. recavırın arkasında çıkışta var orayada taktım eger recavır açarsam pcde görüntü gidiyor kaparsam pcde çalışıyor aynı kabloya bagladım ikiside çalışmadı malesed çoklu lnb almak zorundasın

lnb alınca problem çözülücekmi
  • arakdaş direkt çift çıkışlı lnb alıp bu konuyu çözelim.herkes 1 tl verse alırız
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.