Şimdi Ara

tek parça download 20kb/s, 5 tanesi 100; bu mu 1mbit adsl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yaklaşık bir aydır yaşadığım adsl download sıkıntısını bir tek ben mi çekiyorum acaba? Ofisimde 2Mbit 6gb kotalı tarife ile yıllardır huzurlu bir internet kullanımım oldu. Fakat önceden ~200kb/s olan download hızım bir aydır ~20-30 kb/s lerde sürünüyor.

fark ettimki aynı anda birden çok download yaparsam hızlar toplanarak totalde 200'e kadar ulaşabiliyor veya örn. downloadmanager ile bir dosyayı ancak 5-10 parçaya bölerek indirirsem 200 hızına ulaşabiliyorum. halbuki evdeki bağlantım 1Mbit limitsiz ve orda böyle bir durum yok tekil olarak ~100kb/s ile çekebiliyorum.

bende limitli tarifelerde ttnetin yeni bir keleğine geldiğimi düşünerek ofisdeki sorunlu tarifemi de evde sorunsuz kullandığım 1mbit limitsize çektim. ofis ve evim çok yakın ve 1km ötedeki aynı santrale bağlı oldukları için bu şekilde problemi aşabileceğimi düşmüştüm fakat bu ali cengiz oyunu yemedi.

şuanda muhtelif sunuculardan (microsoft google rapid.share vs.) download hızım tekil olarak 40kb/s yi geçmiyor (ort. 25kb/s) yanlız birden çok download yaparsam totalde 100'ü yakalıyor.
    Bu nasıl bir durum böyle? ben anlamadım!! yardım hattındaki hanımefendiler bu şekilde bir uygulama olamayacağını teknik desteğe kayıt açacaklarını söylüyorlar, ama sonuçta tabiki değişen bir şey olmuyor. hattınız temiz diyip kapatıyorlar.

şu sıralar siz böyle bir hız sorunu yaşadınız mı? düzelmesi için nasıl bir yol izlemeli acaba??

not: upload da böyle bir sorun yok, tek parçada tüm bant genişliğini kullanabiliyorum.

• sonuç itibari ile çoklu download da tüm bant genişliğini kullanabildiğiniz için adsl de bi problem yok gözüküyor
  • bakın bu yeni bir durum, bence ttnet tekil bağlantıların hızlarını söylemeden sınırlıyor!!! rapidshare den premium üyeliğim var ve 25kb/s ile indiriyorum!!. bu durum da nasıl oluyor da adsl de bi problem olmadığı kanısına varabiliyorsunuz?

aynı sıkıntıyı yaşayan başka arkadaş yok mu? ben ankara ümitköy santraline bağlıyım.
  • Tarayıcıların kendi download servisleri tekil indirmelerde çok başarısız. Tüm bant genişliğini kullanamayabiliyor. Ama download progromları ile bu sorununun önüne geçebilirsiniz diye düşünüyorum (Örnek: Internet Download Manager)
  • ilk mesajım çok uzamasın diye yazmadım ama şimdi şunlarıda eklemem icabediyor anlaşılan:

download testi yaptığım sırada:
    - ağa başka bir bilgisayar veya cihaz bağlı değil
    - aynı diz üstü bilgisayarı kullanıyorum
    - iexplorer8, firefox3.5 ve freedownloadmanager programları ile ayrı ayrı deniyorum
    - iki tarafda da aynı sunucular üzerinden aynı dosyaları indiriyorum.
    - adsl modemler aynı olmasına rağmen evdeki modemi yanımda getirip onunla bağlanıyorum.

yani kullanıcı tarafında birebir aynı ortamı yaratarak muhtelif sunuculardan download denemeleri yaptım.

belirttiğim gibi evde tekil ve total olarak ~100kb/s hızlarına ulaşabildiğim halde
    ofisde tekil olarak ancak 25kb/s'e, sadece totalde (yani birden çok indirme sırasında) 100'e ulaşabiliyorum.

nedersiniz???
  • quote:

Orijinalden alıntı: blasto

bakın bu yeni bir durum, bence ttnet tekil bağlantıların hızlarını söylemeden sınırlıyor!!!**** den premium üyeliğim var ve 25kb/s ile indiriyorum!!. bu durum da nasıl oluyor da adsl de bi problem olmadığı kanısına varabiliyorsunuz?

aynı sıkıntıyı yaşayan başka arkadaş yok mu? ben ankara ümitköy santraline bağlıyım.

surdan varıyorum..çoklu downloadda hızınızı gayet ii olduğunu söylüyosunuz..sonuçta interneti geniş bi band da kullanabiliyosunuz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.