Şimdi Ara

Teklif hazırlama sitesi jquery hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben teklif hazırlamak için site hazırlıyorum.Ama veritabanına eklediğimiz ürünün teklif oluşturma ekranında ürün seç'e basınca Ürün Adı ve özellikler kısmının sayfa yenilenmeden veritabanından çekilmesini ve textle textareanın içinde çıkmasını istiyorum nasıl hazırlayabilirim.
    Bu sıkıntıdan başka problemi yok bu sıkıntı düzelirse kullanıma başlanacak.
     Teklif hazırlama sitesi jquery hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokturkyazilim -- 8 Ocak 2016; 10:47:47 >

• Ajax'ı araştırmalısınız hocam.
  • The Prodigy kullanıcısına yanıt
    ajaxı yazmaya çalıştım da beceremedim size dosyaları yollasam bakabilir misiniz. bilginiz varsa
  • Maalesef Ajax hakkında derinlemesine bir bilgim yok sadece ne olduğunu biliyorum.
  • Ürün seçince ürün adı, ürün özellikleri listelenmesi için hangi olayın gerçekleşmesi gerekir?
    change olayının gerçekleşmesi gerekir. Yani değişiklik olduğunda şunu yap gibisinden.

change ile sayfadaki seçilen ürünü gerekli sayfaya ileterek ürün adı ve özelliklerini alıp gerekli yerlere aktarabiliriz. Bütün gelen veriyi aynı yere aktaracaksak sorun yok; ama her ayrı veriyi farklı yerlere aktaracaksak bu sefer ayrı ayrı verileri de tanımlamak gerekebilir veya verinin alınacağı sayfanın çıktısı javascript kodu olarak alınabilir. Yani verinin alındığı sayfada veriler bizi bekliormuş gibi ayrı ayrı hazır olduğu hissettirilebilir.

Evet, biraz karışık oldu.

Çoklu veri ise bu aralar en yaygın işlem türü json şeklinde almak olacaktır. Tek veri ise jquery ile post veya get yöntemi yeterli olur.

Eğer ürün seç kısmındaki açılır listede ne yazıyorsa, ürün adı da aynen o olacaksa geriye sadece ürün özellikleri kalıyor sanırım. O zaman tek veri olarak jquery ile post yöntemiyle bunu yapabiliriz. Ürün adını da listede ne yazıyorsa onu yazdırırsak o da tamam olacaktır.

jquery ile seçim yapıldığında post yöntemi

$("#AÇILIRLİSTEID").change(function () {
    var urun = $(this).text();
    $.post("islem.php", { urun: $(this).val() }, function() {
    $('#URUNADIKUTUSUID').val() = urun; // İşlem başarılı olursa
    });
    }).change();

islem.php dosyasına post yöntemiyle $_POST['urun'] değişkeni gidecek. Siz bunu o sayfada gerekli ürünün özelliklerini çekmek için kullanıp işlemi yaparsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihattr -- 14 Ocak 2016; 16:47:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• nihattr kullanıcısına yanıt
    ilk olarak cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
    islem.php dosyası nasıl ayarlanacak ben fazla jquery den anlamıyorum.
    Size teklif ekle sayfasını yollasam siz yazip yollar mısınız?
    Dosyalar :http://s8.dosya.tc/server/gct4y7/teklifekle.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokturkyazilim -- 15 Ocak 2016; 18:04:01 >
  • Doğru anlamışsam eğer şu an izlediğiniz Yol hatalı, anladığım kadarıyla siz bir üstte duran dropdown dan bir seçim yapacaksınız ve alttaki dropdown da ona göre değişecek, yani bir nevi her yerde gördüğümüz İl/ilçe seçimi gibi değişecek.

bunun için bir kaç yol bulunuyor bunları tek tek buradan anlatmaya gerek görmüyorum kusuruma bakmayın, daha güzeli aradığınız şey jquerry chained menu
    Olayın google arama yöntemi şu Örneklerden bakıp hangisi işinize yararsa kullanabilirsiniz.

bir örnek var daha önce forumdan @mkonca isimli arkadaşa yardım etmiştim dosyalar şurada çok bir şey bilmenize gerekyok aslında oldukça basit
    http://s3.dosya.tc/server3/5cqqrn/Deneme.rar.html
    umarın işinizi görür.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.