|
teknik çizimler için Autocad 3D vs 3DMax vs Solidworks mu ?
-
-
yok mu görüşü olan ?
vana, flanş, tank, çeşitli çaplarda boru tesisatı olacak çizimlerde. -
mekanik ve makine parçaları için solid daha uygundur tabi max biliyosanız oda işinizi görücektir 3d için her iki programda uygundur autocad hariç autocad de 3d çizim yapmak maharet ister daha uğraştırıcıdır olmaz demiyorum ama çok vakit alır daha detaylı bilgi için bu başlık altında 3dmax örnekleri ve solidworks paylaşımları olmak üzere 2 ayrı topiği incelemenizi öneririm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 5 Ocak 2010; 19:09:54 > -
autocad 3d kullanıyorum bir binanın komple 3 boyutlu görümünü kolayca yapabiliyorum hemde aldığım 2 aylık eğitimle bana göre autocad her anlamda öndedir ayrıca kullanımı basit autocad 2009 bu işin piiridir... -
Teknik çizim için solidworks çok daha iyidir bence, 3d maxte teknik çizim olarak bir şey alamazsın. Solidworks zaten genellikle makine ağırlıklı parçaların çizimi için önde gelen bir program, max ise daha çok görsel amaçlı.
Autocad ise genellikle benim düşüncemde 2 boyut açısından iyidir. Solid bence burada en mantıklı seçim olabilir. -
Bence autocad in 3d si ile uğraşana kadar solidworks te çizmek daha kolay olur. -
Hakketten bu 3 programın farkları görevleri tam olarak nedir.. Bilen 3D çizimci arkadaşlar kısaca yazabilir mi?
Teknik çizim ürün tasarımı Solidwork
Oyun yapımı 3DSmax
Yapı projeleri Autocad 2D kullanılıyo, tabi 3D CAD lerin detayını bilmiyorum...
Autocad 3D ne işe yarar, artısı var mı? İşyerinde AutoCAD3D kullanan biri varmı hiç?
Autocad
3DSMax
Solidworks
-
--Autocad veya draftsight programlarını sadece 2d çizmek için veya modifiye etmek için kullanırım,
--3dsmax, blender, cinema4d, modo, maya vb 3d mesh programlarını genel kullanım için kullanırım,
--Solidworks, onshape, inventor, rhino vb 3d cad programlarını cnc için veya bazı kolaylıklar için kullanırım.
mesh görsellik odaklı, cad ise üretim odaklı bir teknolojidir deyip geçmeden önce,
kağıda karakalem makine çizmek ile teknik resim makine çizmenin farkı gibi teşbih edeyim.
Bazı programların bazı özellikleri zorlama yada geliştirilmemiş oluyor.
3D cad alanında bakacağım program değil Autocad, "var mı, var" demek için sanki.
10-15 yıldır 3d mesh ve 3d cad ile ilgileniyorum.
Gözlemlerime göre işyerleri genellikle yeniliğe kapalı oluyor,
nasıl başladılarsa öyle devam ediyorlar veya yerinde sayıyorlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X