Şimdi Ara

Teknik Direktör Maça Müdahale Edip Oyuna Dahil Olabilirmi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
9.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Açılacak en uygun bölüm burası öncelikle selamlar,

benım merak etttiğim bir takımın teknik direktörü maçın ortasında bir oyuncuyu çıkartıp kendini oyuna dahil edebilirmi ? Böyle bir kural varmı ? Olamaz diye bir kural varmı ? Olabılırse tarıhte bunun bir örneği yaşandımı ? Yaşandı ise kim oldu bu acaba.

Çok merak ettim bu konuyu . Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Teknik Direktörün Maça Müdahalesi ve Oyuna Dahil Olması

Futbol maçlarında teknik direktörlerin genel olarak oyuncuların saha kenarında yer aldıkları teknik alanda kalmaları beklenir. Ancak nadir durumlarda, teknik direktörler maçın seyrine müdahale edebilir veya hatta oyuna dahil olabilirler.

Teknik Direktörlerin Maça Müdahale Etmesi

Teknik direktörler, oyuncularına taktiksel talimatlar vermek, oyuncu değişiklikleri yapmak ve genel olarak oyunun gidişatını etkilemek için maçın seyrine müdahale edebilirler. Bu müdahaleler genellikle sözlü veya el işaretleriyle yapılır ve sahaya girmeyi gerektirmez.

Teknik Direktörlerin Oyuna Dahil Olması

Teknik direktörlerin oyuna dahil olması, son derece nadir bir durumdur. Ancak, çok özel koşullar altında teknik direktörler oyuna dahil olabilirler. Örneğin, bir takımın tüm oyuncu değişikliklerini kullandığı ve kalecisinin kırmızı kart gördüğü durumda, teknik direktör kaleye geçebilir.

Teknik Direktörün Sahasına Girmesi

Bir teknik direktör sahaya girerse, genellikle hakem tarafından sarı veya kırmızı kartla cezalandırılır. Bu, futbolun kuralları gereğidir ve teknik direktörlerin oyun sahasına girmesini önlemek için uygulanır.

Kadın Teknik Direktörlerin Erkek Takımında Oynaması

Şu ana kadar erkek futbol takımında oynayan kadın teknik direktör bulunmamaktadır ve bu durum futbolun kuralları gereği mümkün değildir.

Sonuç

Teknik direktörler genellikle maçın seyrine müdahale edebilir, ancak oyuna dahil olmaları son derece nadirdir ve kurallar gereği yasaktır. Bir teknik direktör sahaya girerse, disiplin cezası alabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ismi yedek listesinde varsa kendini oyuna alabilir.Hem antranör hem futbolcu olarak.
  • Daha önce yaşandı, yenilerden örnek vermek gerekirse Vialli'nin Chelsea teknik direktörüyken bir çok maçta kendini oyuna soktuğuna şahit oldum.
    Eğer oyuncu-antrenör olarak sözleşmesi varsa ve ismi şu meşhur esame listesinde yazılıysa olabilir, yoksa olamaz.
  • ts anorthosis famagusta maçında bi futbolcu antrenör oyuncuydu 65 dakika oynadı daha sonra kendini yedeğe aldı ben olsam sahada boş dolaşsam bile çıkmam
  • quote:

Orjinalden alıntı: sheva34

ts anorthosis famagusta maçında bi futbolcu antrenör oyuncuydu 65 dakika oynadı daha sonra kendini yedeğe aldı ben olsam sahada boş dolaşsam bile çıkmam

Aynen en güzel örnek buydu.Geçen senelerde Trabzonsporun UEFA için Kıbrıs takımı Anortotsis ile yaptığı ilk maçta oyuna ilk 11 de başlayan Anortotsis teknik direktörü 65. dakikadan sonra yerini başka bir oyuncuya bırakmıştı.Demekki oluyor böyle şeyler
  • Bir kişinin resmi müsabakada forma giymesi için o sezon için vize yapılmış futbolcu lisansı ve esame listesinde isminin geçmesi gerekir...

Örnek futbolcular hem futbolcu hem de antrenör lisansına sahip kişiler. Bu kartlara sahip olmadan amatör maçta dahi sahaya girmeniz imkansızdır...
  • Anladım . Açıklamalarınız için teşekkür ederim.

Peki bizim büyük takımlardaki antrönörler lisansı varmı ? Örneğin Zico , Gerets vs maça dahil olabılırmı ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ozdamar

Anladım . Açıklamalarınız için teşekkür ederim.

Peki bizim büyük takımlardaki antrönörler lisansı varmı ? Örneğin Zico , Gerets vs maça dahil olabılırmı ..

yok ama olsa ne olacak. FB-Ankaragücü macından önceı söhretler macını ızlemedın mı. Adamlar göbek yapmıslar halı saha macı gıbı oynuyorlar. Hasat ederler gercek macta böyle adamı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Paus3Break

quote:

Orjinalden alıntı: Ozdamar

Anladım . Açıklamalarınız için teşekkür ederim.

yok ama olsa ne olacak. FB-Ankaragücü macından önceı söhretler macını ızlemedın mı. Adamlar göbek yapmıslar halı saha macı gıbı oynuyorlar. Hasat ederler gercek macta böyle adamı

Yok izliyemedim rıdvan falan oynamış galiba... Ne bileyim aklıma takıldı hani dedim pierre gelse freekıck olunca kendı gırse oyuna falan dediya birgün t.direktör olarak gelecem falan diye

• Hagi yi geri alalım o zaman
  • esame listesini şekip mosturoğlunun kontrol etmesi,ali koçun da imzalaması lazım...aksi taktirde olamazz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: hanamichi

Hagi yi geri alalım o zaman

hagi yanlış hatırlamıyorsam eğer romanya nın 2002 dünya kupası elemeleri maçlarında son 2 maçı için futbolcu listesindeydi, romanya kritik durumdaydı ve them teknik direktör hem oyuncu olarak maça çıkmıştı ama oyuna girmemişti, hatta bu haberlerden dolayı birçoğumuz hagi gircek diye o maçları izlemiştik, tarih tam doğru olmayabilir 2004 elemeleri de olabilir
  • Örnek: Hagi ve Romen Milli Takımı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.