Eh, yatay denerim olmazsa da çok üzmez kafasında yazdım bölümü. Bence BOUN IE'nin altında kalıyor bu bölüm biraz da sosyal/sözel denebilecek alanlarda BOUN'un daha ön plana çıkması yüzünden belki de. BOUN tutan burayı yazmaz demek yanlış olmaz. ODTÜ EE ya da CENG için öyle şeyler denemez mesela. Daha çok şey görmedim birinci sınıfım ve ortak mühendislik derslerini alıyorum ama bölüm kalitesine 6/10 ya da 7/10 falan verirdim. |
Teknik üniversitelerde GPA kasmak ne kadar zor? (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
ODTÜ mühendislik için pek kolay değil bence. Disiplinli olup dersleri dönem boyu günü gününe takip eder, ödevleri vs. eksiksiz halleder ve biraz da şansın yaver giderse (mesela 4+4+3=11 toplam kredisi olan 3 tane ENG derslerine saçmasapan bir hoca gelip GPA'nin içinden geçebilir :) ) bu dediğin ortalamaları görebilirsin. Ama cidden dirayetli ve sağlam iraden olması lazım çünkü bir noktadan sonra bıkkınlık veriyor.
ODTÜ bilgisayar 1. sınıfı yeni bitirdim, tahminen 3.50 civarı(3.75 ilk dönem, ~3.40 ikinci dönem) bir CGPA gelecek bu sene için. İkinci dönem biraz boşlasam da sene boyu gösterdiğim çaba ciddi düzeydeydi ve ancak bu kadar yapabildim. Yukarıda panda hocam da bahsetmiş, bu sene sınavla yüksekten alan mühendislik öğrencileri için kasabildiğin kadar GPA kasabilme senesi çünkü diğer senelerdeki not havuzu çoğunlukla kendi bölümünden oluşuyor ve yüksek harf notu getirmek bu kadar basit olmuyor.
Ama bunlara rağmen 3.8 - 4.0 bandında gezen öğrenciler de yok değil. Yukarıda bahsettiğim gibi çabanın yanında bir de işlerinin veya şansının yaver gitmesi de bir parametre bu mevzu için.
YTÜ hakkında fazla bilgim yok fakat İTÜ'de notu yüksek tutma olayı daha kolay diye biliyorum(CENG özelinde) ODTÜ'ye kıyasla.
-
Odtü endüstrideyim. 3.7 civarı CGPA var şuan (3.sınıfa geçtim) objektif yorumlayabileceğimi düşünüyorum. Odtü özelinde zor olduğunu söyleyebilirim, itü ve ytü'yü bilmiyorum okuyanlar yorumlasın. Derslere düzenli çalışıp, o hafta işlenen konuya az çok hakim olmak gerekiyor çünkü çok birikiyor. Müfredatlar lise gibi değil kesinlikle, inanılmaz yoğun. Bölüm özelinde konuşursam, endüstrinin dersleri öyle anlatıldığı gibi kolay filan değil (belki odtü özelinde öyledir bilemiyorum.) zor da değil ama. Sıkıntı olan kısım yoğunluk. Her şeyi çok planlı yapmak gerekiyor, her hafta sınav, quiz, case study, sunum cart curt , bir sürü şey oluyor. Bu da ders temposuna yansıyor haliyle. Bunları yaptıktan sonra gerisi şans, final sınavları bazı derslerde %40 etkiliyor, kötü geçse AA'dan BA'ya düşüyor. 4.0'dan 3.5 demek yani. Veya ingilizcede gıcık bir hocaya denk gelebilirsiniz (bu dönem denk geldiğim gibi), ana diliniz gibi ingilizce konuşursunuz ama BA-BB verirsiniz falan filan. Kısacası, +3.5 yapmak zor ( zaten kolay olması mantıksız +3.5 sonuçta.) ama düzenli çalışmayla yapılmayacak şey de değil. Kişiden kişiye değişir.
-
odtü ee'de ortalama yapmak kolaydır. zaten bölümün yarısı 3.3-3.4 ort üstündedir. ha geri kalan mühendisliklerde (end*stri hariç) çok zordur.
itü'de ehm için bu olay geçerli değildir. (end*stri hariç) hepsinde ort kasmak zordur.
ytü'de itü'nün durumunun aynısıdır. itü'de 3.5 ort yapacak adam ytü'de 3.6 falan yapar. arada max 0.1-0.2 arası oynar.
bu yazdıklarımın hiçbiri sözel bölümler için geçerli değildir.
-
burada itü mezunu biri vardı. itü 2.5 ortalama bilkent'te 4.00'a eşit hatta itü mit'den bile zor diyordu. troll de yapmıyordu.
-
kolay baya sadece dersleri dinlesen en kötü ba büyük olasılıkla aa gelir (odtü ee için konuşuyorum bizim hocalar baya iyi anlatıyor itü falan dandik olabilir oraları bilemem)
-
-
Ben İTÜ’deyim dersler zor o net. En kolay dediğimiz dersler bile kolay değil orta diyelim. Ama genelde stabil bir zorluk var. Bazı takıntılı hocalara denk gelince toslanabiliyor ona dikkat edilmeli. Ortalama yapılır ama kesinlikle diğer TOP okullara göre kolay algısı oluşmamalı. Aksine benim çevreden izlenimim daha zor gibi. İTÜ’de ilk yıl birkaç kişi yüksek ortalama yapar genelde. Başka okullarda çok daha fazla kişi yaptığını görüyoru. Bizim fakültede ilk yıl 3.5 üstü 3 kişi vardı sadece.
Düzenli çalışılırsa ortalama yapılır ve çok yetkin olunur o derste. Ama ortalama kasmak için çok daha iyi okullar var.
Ve ortalama kasma hedefiniz varsa üst dönemlerden iyi ortalamalı yönlendirecek kişiler bulun. Çok faydalı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İTÜ kolay ya :D
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu olay tamamen dersi veren akıl hastası ezik şahsiyetin suçu.Yıllardır böyle sanıyorum ortak bir dersmiş.Ta geçmişte arkadaşım dolayısı ile baktım.Neymiş buranın artık farklı bir eğitim kademesi olduğunun farkına varması lazımmış öğrencilerin egosuna atladığım ezikleri.İşte bir yetki rütbe mevki kazanınca böyle kenini bir b*k zanneden şahsiyetler çıkıyor.Oysaki buradaki kişilerin daha yararlı ve bir arkadaş gibi yaklaşması lazım.
Teknik üniversitelere gelecek olursak kaşarlanmış nesli tükenmekte olan dinazor tayfanın çok olmadığı bölümlerde gpa kasmak çalışmaya bağlı olarak kolaydır.Evet standart zorluklar vardır ama çalışırsanız ilginiz varsa imkanınız varsa ve bunuda alanla ilgili bir işle desteklerseniz + puan kazanırsınız önünüzü açar.
En zor GPA kasılacak bölümler;
1.Makina Mühendisliği (Mekanik Mühendisliği en eski ve ilk mühendislik.Her kurumda global bazda müfredatı değişmez oturmuştur.)
2.Fizik Mühendisliği(Bunu seçen sevdiği için seçerse kastırabilir.Seçmek için seçiyorsa zordur.)
3.Elektrik - Elektronik Mühendisliği (Genç ve gelişmekte olan mühendislik)
4.Kimya Mühendisliği
5.Havacılık ve Uzay Mühendisliği(Hayati bir beklentim olmasa şüphesiz direk seçeceğim bölümdü.)
6.Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği (Enerji) Mühendisliği
7.Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
8.İnşaat Mühendisliği
9.Endüstri Mühendisliği
10.Bilgisayar Mühendisliği
Günümüzde bir tercih durumu söz konusu olduğunda bunu Bilgisayardan yana kullanırdım.
-
güzel yazmışsınız hocam. Seçtiği bölüme ilgisi olan adam bölüm derslerinde uçar gider ama havuz dersleri bence tam bir işkence. hocaları da genellikle çok gıcık oluyor (itü özelinde) o yüzden gpa kasmak gerçekten zor. mat103e'de 1 tane aa 1 tane ba vermiş hoca mesela bizim sınıfta. kalanlar perişan. milleti yaz okuluna zorluyorlar.
bölüm olarak da inşaat daha yukarda olmalı bence. bir de fizik mühendisliği temel fizik bölümünden farklı olduğu için seçen kişilerce evirip çevirilip daha kolay bir hale getirilebiliyor. yine de itü'deki en zor bölümlerden biri tabi.
itü'deki havuz sınavları ve hocaların komple revize edilmesi lazım ama malumunuz devlet üniversitesi. krize sebebiyet vermediği sürece hiçbir şey değişmeyecektir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bu dönem online idi ytü fizik 2 den sanırım yarıdan fazlası kaldı
-
Matematik mühendisliği de yine en zorlar içine girer özellikle ilk 2 yılı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
odtü makina mezunu bir tanıdık var ee'de de çap yaptı. ee daha zor demişti. makinanın öğrenci profili ee'ye göre düşük olduğu için devasa ortalamalar olmuyor demişti.
-
Aynen hocam 2k ile 6k arasında 100 iq farkı olduğu için oluyor bunlar yoksa yks 2022 sadece 2-3 ayt sorusu mu?? Ne alaka??
Direkt formula takımı elektronik alt takımı gençlerinden de tam tersini duyduk. O arkadaşınız tarih versin bence G binasi önünde teke tek atsınlar bizimkiler ile kazanan haklı olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickolangelo -- 28 Haziran 2023; 18:32:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
arkadaşım değil, benden 12-13 yaş biri. 2016'da mezun olmuş. EE'ye ilk 100'den girenler de var. Kendi açımdan bakarsam, ben 5.8k oldum, ilk 100'deki biriyle aynı çalışma alışkanlığım yok mesela. İmkansız o kadar çalışmam.
-
Türetilmiş mühendislikleri saymıyorum.Bu alanlar zevk keyif işi.Ona bakılırsa işletme mühendisliği.Gemi inşaatı gemi makinaları mühendisliği vs var.
Zaten bir kişi sevmiyorsa bu alanı neden seçsinki.Diğer adları bilinen mühendislikleri bilinen ve temel olan mühendislikler ve alt dalları olarak ele alıyorum.
Yoksa sevmeyene hepsi zor gelir.İlgin yoktur.Üstüne problemleride katlanılmaz.Öğrenim sürecindeki saçma sapan dayatılan müfredat bir işinize yaramayacak zaten.Genellikle türetilmiş mühendislikler ülkenizde o alana ihtiyaç duyulduğundan değil.Birileri kadro alsın ders versin diye açılıyor.
-
Hangi yarım akıllı bir temel bölüm bitirdikten sonra bir diğer alanı yeniden girip kazanıp okur.Yok yani okumak sana bir şey kazandırmıyor.
Bir tarafından uydurduğunda belli.Tanıdığın hayali arkadaşın baya boş bir arkadaşmış.Benim dönemimi kastediyorsan makina ile ee arasında öyle aman aman fark yok 1 soru yanlış boş bırakma ile zeka özürlü çapı düşük olunmuyor.O ee deki hayali arkadaşın makinada neden çap yapamamış totosu mu yememiş.Ee kolay gelmiş ki çap yapmış bak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X