Sağlam çalışan birisi ODTÜ, ITU gibi üniversitelerde üniversite 1'de 3.75-3.80 tutturabilir mı? Arkadaşlarla muhabbeti açılıyor sürekli, özellikle okuyan arkadaşlar yazarsa sevinirim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Teknik üniversitelerde GPA kasmak ne kadar zor?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
bilkent adına çok düzgün çalışma istiyor itüye görece daha kolay diyordu benim tanıdıklarım odtü bilmiyorum
-
İTÜ'de 3.85-3.90 çok görüyorum. Yatay geçiş için özellikle ama ne derece çalışıyorlar onu bilmiyorum ben de.
-
Benim 1. semester ortalaması 3.7 (METU IE, fikir vermesi açısından söyleyeyim 1. sınıf ders programı EE ile %99 aynı)
Dersler aşırı aşırı zor değil(iyi bir sayısal öğrencisine), bir hata yapıp ortalamayı çakmak fazla kolay. Bir tane vizeyi hafife alıp bir finalden önce gece uyuyamayınca 4.0>>3.7 oluyor. Bir de baya optimize etmen lazım neye nasıl çalışacağını hangi sınavdan kaç alman gerektiğini falan.
-
Hocam güzel bir planlama ile 3.80 ile bitirmek seneyi ne kadar zor? Ortalama kapasiteye sahip bir öğrenci olduğunu da kabul edersek.
-
bölümden memnun musunuz hocam
-
Kişiye bağlı
Bölümde bu soruya çok kolay diyecek öğrenciler de var, çok zor diyecek öğrenciler de var.
Kendi fikrimi eklersem
"Sağlam çalışan", derslere giren, biraz da şanslı bir öğrenci için 3.8 çok zor değil. (Bölüme girmeden önceki temel bölüme göre sağlam diye düşünürsek.)
Burada kilit nokta "sağlam çalışan". Ne kadar çok çalışırsan, düzenli çalışırsan yüksek not alma ihtimalin o kadar artar. Hata oranın azalır.
Fakat bu noktada insan "nasıl daha az çalışırım ama yüksek alırım" yolunu gözlüyor. "Zeki" insan sonuçta :D
Bu sefer de yüksek not işine bir tık şans giriyor.
ODTÜ adına
Klasik 1. sınıf mat, fizik derslerini çok öğrenci alıyor. Curve-ortalama düşük geliyor. Fizik adına dönem sonu 78 ile AA almak mümkündü. Bunu lehine kullanabiliyorsun.
90 istese çok daha zor.
CENG adına 1. sınıfta 2 bölüm dersi var ama bence yapılabilir dersler. Hocalar da not konusunda yardımcı oluyor. (Özellikle ilk dönemki ders)
Yine de uzaktan bakınca
Yüksek ortalamalar demek sabit AA öğrencisi ama 1-2 derste "şansı" yaver gitmemiş demek. İnanılmaz basit gözükmüyor elbet.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bizim Fizik sınırı 90 olmasa iyi olabilirdi aslında hocam curve yok katalog dersi direkt bundan önceki seneler 85 miş ve ödevler de puan getiriyormuş bizde niye ödev işini kaldırıp 90 yapmışlar pek anlamadım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Özellikle fizik 2 için bu kadar yüksek olması anlamsız.
Bir de bizim sınav formatını düşünürsem 90 demek sınavdaki 4-5 soruyu da çözdüm de işte ufak tefek hatalar, bir sorunun bir alt şıkkını yapamadım vb. (Format değişti sanırım, eskisi için)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir sorunun alt şıkkı az olmuyor da bir alt şık min 5 puan oluyor genelde yani 2 tane alt şıkta hata hakkınız oluyor işlem hatası felan da yapmamanız lazım gibi gibi
Basit veya küçümseyecek bir şey değil elbette. Özellikle hocam neredeyse bütün okullarda aynı dersleri olan 1.sınıftan bahsediyorum.
Bir de şans faktörü ne kadar etkili? Yani sınavların dinamiğini bilmediğim için.
Final sınavlarının nota etkisi çok oluyor. %30-40.
Final haftası 2 günde 1 sınava girebiliyorsun. Aldığın derslere göre değişiyor.
Bu haftaya kötü bir moral ile başlamak, kendini yeteri kadar derslere verememek harf notlarına çok kolay yansıyor.
Final sonrası notunu yükseltebileceğin başka bir sınav, ödev de yok..
İyi çalıştın, hazırlandın ama sınavdaki bir soruyu yapamadın. O sorunun puanı da 30.
Hadi 10 puan partial aldın, -20.
20 * %30-40 = 6-8 puan dersin genel notundan gitti. Önceki sınav-ödev sonuçların da 100 gelmedi diye düşünürsek bu 6-8 puan çok rahat 1 belki 2 harf notu düşürüyor.
1 soruyu yaptın AA yapamadın BA.
Şans derken bunu söylemek istiyordum. YKS sınav anı olayı gibi
Bir de harf notlarını hocalar belirliyor. Bu kısım hakkında tek bilgi önceki dönemlerde bu dersi almış öğrencilerden geliyor.
Burada üzüldüğüm kısım da ucundan harf notu kaçması. -0.1
Neyse..
-
Şans kısmı direkt işlem doğruluğu bence gününüzde değilseniz 16 puan bile gidebilir eğer hatayı sorunun başlarında yaparsanız. (Soru 20 puan varsaydım) (Başında hata olunca sorunun geri kalanında bulmanız gereken her şeyi farklı buluyorsunuz çözüm yolu o zaman doğru olsa da puan neredeyse verilmiyor.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A74E143A6 -- 29 Nisan 2023; 10:44:5 >
Özellikle İTÜ özelinde konuşuyorum, yatay geçiş yapamasan bile kendini idare edebileceğin bir bölüme girip yatay geçiş kovalamak ne kadar mantıklı? Yani güzel bir çalışma temposuyla 3.70-3.75 hayal değil anlattıklarınıza göre.
Siz sanırım Bilkentte okuyordunuz.
-
ODTÜ de okuyor Panda hocam İTÜ hakkında biz konuşmasak daha iyi hocam sınavlar direkt ilk sınıf test diye biliyorum onların
"yatay geçiş yapamasan bile" diyorsak mantıklı oluyor.
ODTÜ bilgisayardayım.
Hadi canım, ders politikası size göre daha mı hafif? İlk sınıf test derken anlamadım...
@YaralıPanda hocam bir de bu adet olan ODTÜ vs İTÜ karşılaştırmasına siz ne diyorsunuz? Genel anlamda soruyorum pek tabii. Ben keza bazı bölümlerin ODTÜ'de çok iyi olduğunu düşünüyorum, bazı bölümlerin ise İTÜ'de.
-
Hafifliğini bilemem ama bir sorudan çok puan kaybetmemek daha kârlı geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A74E143A6 -- 29 Nisan 2023; 11:16:53 >
Forumda İTÜ'ye diğerlerine göre kötü bir imaj çizilip duruyor. Ben anlamadım.
İngilizce konusunda bir sıkıntı var sanırım. Aklımda o kalmış.
İTÜ İstanbul'da olması ve görece iyi bir konumda olması güzel.
Ben şahsen hem ODTÜ hem İTÜ ikisini de tercih ederim. Bir karşılaştırma yapmak benim kapasitemi aşar ayrıca gerek yok.
-
Bu başarıyı elde edip bu şekilde alçakgönüllü bir cevap vermeniz cidden ne kadar kaliteli bir insan olduğunuzu gösteriyor hocam. Teşekkür ediyorum görüşünüz için.
Diğer hocalarım da yorum yaparsa sevinirim.
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
Forumda İTÜ'ye diğerlerine göre kötü bir imaj çizilip duruyor. Ben anlamadım. İngilizce konusunda bir sıkıntı var sanırım. Aklımda o kalmış. İTÜ İstanbul'da olması ve görece iyi bir konumda olması güzel. Ben şahsen hem ODTÜ hem İTÜ ikisini de tercih ederim. Bir karşılaştırma yapmak benim kapasitemi aşar ayrıca gerek yok. |
burada itü mezunu biri vardı. itü 2.5 ortalama bilkent'te 4.00'a eşit hatta itü mit'den bile zor diyordu. troll de yapmıyordu. |
Benzer içerikler
- ilk 1000 için kaç net
- üniversiteyi bırakmak
- itü ziyaretçi girişi saatleri
- tbs nedir
- elektrik elektronik mühendisliği maaş
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X