Şimdi Ara

Mühendislikte ne zaman staj yapılmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dönem içi mi yazın mı ? Kaçıncı sınıfta yapılmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hangi bölümde okuyorsun?

• Cobbler kullanıcısına yanıt

elektronik ve haberleşme müh

• Konuyu

https://forum.donanimhaber.com/elektronik--f2144

açmanı tavsiye ederim.

Stajlar biraz geçiştirme olurdu evvelden. Bu sebeple dönem içi olursa yazı boşa harcatmaz. Tabidönem içi çalışılan bir iş yoksa...

• YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt

Kullanıcı adını okusaymışım soru sormama gerek kalmazmış  

Yaz stajlarını farklı şirketler görerek geçirmeni, dönem içi zamanını da kendini geliştirebileceğin, boş oturmadan gerçek işe dahil olabileceğin bir yerde uzun süreli geçirmeni öneririm. Bu imkanı fazla büyük firmalarda bulamayabilirsin ancak mühendislik dışı iş yaptırmaya çalışan yerlerden de uzak durmaya çalış.

Ben de elektrik elektronikten yeni mezun birisi olarak yorum yapayım, kendini olabildiğince büyük ölçekli ve uzun süreli projelerin içerisine sokmaya çalış. Bu belki bir startup veya küçük bir firmada yarı zamanlı çalışarak ya da bir teknofest takımında bulunarak olabilir ancak bir işi yaparken edineceğin tecrübeyi başka türlü edinmek çok zor. Yaptığın her şeyi en ince ayrıntısına kadar gerçek bir ürünmüş gibi yapmanı öneririm.

Ben 2.sınıfın sonunda 4'ün başına kadar bir startup'ta çalıştım. Öğrenci mühendis ayrımı vb. yapılmazdı, sadece iş yetiştirmeye çalışırdık. Bana çok fazla şey kattı. Yaz stajlarına, özellikle çok büyük şirketlerde, baktığımda bu tecrübenin çok azını edindirebildiğini gördüm.

Mezuniyet sonrası nasıl bir hedefin olur bilemiyorum ancak ortalamanı da olabildiğince yüksek tutmanı öneririm, çoğu seçenek için gerekli olacaktır.

• Cobbler kullanıcısına yanıt

sağ ol hocam ben daha 2ye yeni geçtim biraz gelecek kaygısı var dolu dolu geçirmek istiyorum. Aday mühendislik 2. sınıfta yokmuş 3te onu yaparım diye yorumladım

• YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt

2.sınıf bölümün temelini atma açısından kritik. Okuluna odaklanıp kendini strese sokmamanı öneririm. Başarılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ zor bir okul mu?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben derslerden dolayı en son yapacağım stajı. İki stajida aynı yerde yapıp kendimi ispatlayabilirsem direkt çalışmaya başlayacağım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.