Şimdi Ara

Teknik Üniversiteyi 'Teknik' yapan şey nedir? Farkı nerededir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
3
Favori
3.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ODTÜ bu hesaba göre en başından beri teknik değil ki.İşletme ODTÜ'nün en erken kurulan bölümlerinden bir tanesi,1956 kuruluş 1957 İşletme bölümünün açılması diye biliyorum.Hatta bazı İİBF bölümleri "tanıtımdaki hocaların soylediklerine göre"ilk burada açılmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nphexy N kullanıcısına yanıt

Sözde teknik okullu içerlemiş gibi hissettim 

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    alçak teknoloji

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurtçu Restrop -- 22 Ağustos 2021; 20:54:7 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • üniversiteyi açarken ismine teknik yazmaktır.

Karşılaması mı gerekiyor?

• Murat_Erman kullanıcısına yanıt

Münih tekniğin teknik üniversite statüsünü karşılamaması garip gelmişti ama en doğru kararların dh den çıktığını unutmuşum 

ne mit ne de caltech 'technical' ifadesini icermiyor ki zaten  tum ise engineering/science agirlikli bir okul her ne kadar baska cok iyi bolumleri olsa da.

• stevennpaulJobs kullanıcısına yanıt

Polytecnic, institute of technology, technical university, technological university vs. bunlarin hepsi aynı sey sadece dil/kultur farkindan dogan adlandirma farki.

Mesela eth in th i Technische Hochschule yanlis bilmiyorsam teknik üniversite demek bu (almancam pek yok ama bu kelimenin teknoloji olmadığına eminim ve turengden kontrol ettim kalibi), ama ingilizce cevirilerde institute of technology diye geciyor okulun adi.

Edit: tumu ozellikle ekleme nedenim tumda tip fakultesi bile olmasiydi (daha dogrusu oldugunu bildigim tek okul belki baskalarinda da vardir). Yukarida neredeyse muhendislik disinda bolum olursa tekniklik dusere getirmisler ve teknoloji enstitüsü teknik uni degil ki mesaji gelecegini bekliyordum o yuzden onu ornek verdim ozellikle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 23 Ağustos 2021; 0:48:15 >

Demek istediğim üniversiteler bu tarz konularda ikiye veya üçe ayrılmıyor. Teknik sıfatını almayan okulda mühendislik eğitimi olmaz veya iyi değildir diye bir anlam da çıkmıyor. Ya da tam tersi teknik sıfatını alabilmişse mühendislik eğitimi de iyidir demek doğru olmaz. Uzun uzun açıklamaya gerek olmaz sanmıştım ama sorumun maksadı buydu.

• Murat_Erman kullanıcısına yanıt

Dedigim benim de bu zaten, sadece adindan oturu bi ayrima varmak mantiksiz. Bir uninin ayni fakultedeki iki bolumu bile cok farkli olabilirken teknik uni nedir nasil siniflanir sorusu cok absürt kalıyor. Sonucta tekniklik akredite edilen bir sey degilken yukarida sosyal bilim fakultesi var teknikligi duser artik diye karar vermis canim forumumuz, benim tepkim bunaydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: edlerbest1907

Mühendislik fakültesi bulunmaz

https://engineering.mit.edu/

• mesela ben ktü ybs ye yatay geçiş yapmak istiyordum.

sırf teknik üniversite olduğu için, yazılım işlerini daha iyi öğretirler kafasıyla yaklaşaraktan böyle bir şey yapmak istiyordum.

ama buraya bakılırsa, ktü nün teknik olması sadece isim olarak kalmış. Tekniklik bir olayı yok sanırım artık  

• Konudaki cahillere göre odtü teknik üniversite değil ama itü teknik üniversite.

Meanwhile,

Araştırma laboratuarı sayısı:

odtü: 465

itü: 445

2020 yılında devam eden ulusal ve uluslararası proje bütçeleri:

odtü: 750 milyon TL

itü: 70 milyon TL

• transverse T kullanıcısına yanıt

Dostum bu bilginin kaynağı var mı?

Gerçi ben sallamasyon olduğunu altta verdiğin bütçelerden anladım. Sadece eef deki projelerin bir kısmının bütçesini bilmeme rağmen :)

• quote:

Orijinalden alıntı: brdkn

Dostum bu bilginin kaynağı var mı?

Gerçi ben sallamasyon olduğunu altta verdiğin bütçelerden anladım. Sadece eef deki projelerin bir kısmının bütçesini bilmeme rağmen :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.