Şimdi Ara

Teknik Üniversiteyi 'Teknik' yapan şey nedir? Farkı nerededir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
3
Favori
3.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda bildiğim teknik üniversite okuyanları etiketliyorum.

@ThisVenom @Mithrandir. @Lapsekili_Big_Smoke

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Faaliyet raporunu atmadan önce okusaydın keşke

Odtünün 2020 proje bütçeleri:

Ulusal projeler için 81 milyon

Uluslararası projeler için 140 milyon

Verdiğin kaynaktaki 750 milyon kümülatif bir sayı. Sadece 2020 yılına ait değil. Odtünün yıllık toplam bütçesi bile 750 milyon değil

İtünün raporunu da uzun uzun okumayacağım öğle tatilinde :) zaten bütçenin o kadar az olamayacağını biliyorum. Muhtemelen verdiğin kaynaktaki sadece ulusal projelerdir.

Ararştırma dekanlığının sayfasından atayım sana

https://ardek.itu.edu.tr

Bütçe 210 milyon. Ayrıca lab sayısı da 445 değil 530, muhtemelen attığın kaynak eskidir. İtünün eski sitesi o çünkü.

Darrel Huff'ın How to Lie with Statistics diye bir kitabı var. Eğer istatistik I, istatistik II, olasılık ve istatistik tarzı bir ders aldıysan hocanız belki önermiştir. Senin önüne gelen herhangi bir istatistiki bilginin "biased" olup olmadığını anlamanın 10'a yakın yolu var, yani bilgiye bakıp 10 tane soru soruyor ve o sorulara cevap arıyosun. En sonuncu yol (yani son soru) en basiti “does it make sense”

Sen ülkedeki en büyük iki teknik üniversitenin yıllık araştırma bütçeleri arasında 10 kattan fazla fark olduğuna dair bir istatistiki bilgi görüp hiç sorgulamadan bu bilgiye inandıysan yani bu bilgi sana mantıklı geldiyse ya pek dikkatli değilsin ya da okul fanatikliğinden gözün dönmüş. Ama ben kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum tabi, muhtemelen dikkatsiz bir anına denk gelmiştir. Bir dahakine daha dikkatli davranırsın olur biter.

• ktünün sadece ismi öyle. odtü itü ve gtü teknik ünidir. sadece teknik bölümler olur gastronomi, tıp gibi bölümler olmaz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • her dersin ikincisini almak,

heterojen bi ortam (herkes erkek),

insanı yormak,

dinazor hocalar

• Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt
    Odtu de teknik bölümden başka hersey var hocam yanlış oldu sanki

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Odtü teknik olmuyor o zaman knk tıp,diş hariç her bölüm var neredeyse

• İtüden başka teknik universite yok ülkede 300-400 senelik kurum geleneğiyle 50-60 senelik okulları bir tutmayın gidip teknik üniversite dendiğinde bile itu gelir milletin aklına sistem kopyalamamistir kendi geleneğini yaratmıştır (itü ile alakam yok) itü>all

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yksmagduruyum -- 22 Ağustos 2021; 19:57:25 >
  • hazır cevap kullanıcısına yanıt
    yeni açıldı o bölümler işte ülkede her şeyin içi boşaldı ki. yanlış hatırlamıyorsam zaten odtünün pasta şeklinde gastronomi binası vardı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mühendislik fakültesi bulunmaz

• Bütçenin büyük kısmı mühendisliklere ayrılır. Hangi bölüm olduğundan çok bu önemli. Kesin kalite anlamı taşımaz tabi ama Ankara üni falan mesela teknik değil bütün parayı tıpa gömüyordur muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 22 Ağustos 2021; 20:3:37 >
  • Lapsekili_Big_Smoke kullanıcısına yanıt

Hocam bilkent/koç makine Mühendisliğinde alacağım eğitim ve itü/ytüde alacağım eğitim arasındaki farklar bu kadar mı?

• Foruma göre mit caltech tum filan da teknik üniversite vasfını karşılamıyor anlaşılan

• Sanki ODTÜ ve YTÜ kampüsteki kız popülasyonu artsın ve biraz daha sosyal bir üniversite olsun diye iibf bölümlerini açmışlar gibi geliyor bana. Ne kadar doğru bilemiyorum sadece tahmin. Bu tarz bölümler olmasa üniversitenin %80-90 ' lık kısmının erkek olmasi hoş olmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanooo -- 22 Ağustos 2021; 20:13:30 >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

Hocam size göre nedir?

çok cahil var çok 

mitnin isminde technical yok zaten türkçesi myte

• Fanatizm kötü şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 22 Ağustos 2021; 20:30:30 >
  • GhastManTR kullanıcısına yanıt

Bence dogrudan tanimlanacak bir durum yok, en azindan artik yok. Sonucta ne her ulkedeki üniversite ayni, ne de adinda her teknik veya teknoloji gecen üniversite birbirine benziyor. Zorlama bir tanim yapacak olsam en basta muhendislik ve fenni bilimler uzerine egitim vermeyi amaclayarak kurulmus bir kurum diyebilirim.

Su an acik bolumlere veya fakulte isimlerine bakarak yorum yapmak mantiksiz, tum almanyanin en iyi 3 tip fakültesinden birine sahip mesela, mit harvardi goz ardi edersek sosyal bilimlerde tum ivy okullarından daha iyi bir üniversite. Ornekler cogaltilabilir

Yüksek olsa neyse 

Iyte (izmir YÜKSEK teknoloji enstitüsü)>mte (masaçusefkoemet yüksek olmayan teknoloji enstitüsü) 

Zaten gtunun basta gyte olduğunu düşünürsek mit şanlı teknik üniversitelerimizden 2 kademe aşağıda diyebilirim 

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.