67-70 dereceleri siz nerede gördünüz oyunlarda mı sentetik testlerde mi? Noctua NH-U14S ile yapılan test sonucu aşağıdaki şekilde. Bu test oda sıcaklığının 25 derece altında olduğu yerde yapılmış. |
Teknobiyotik - Arctic Liquid Freezer II - Black - 420MM - 3300 TL (2. sayfa)
-
-
Boşta 50 derece oyunlarda 70 e dayanıyor
Yükte olmasından ziyaye işlemci kullanımının yüzde 3 olduğu durumda 50 derece çok fazla hem de fan yüzde 90 ken ve 3 tane ekstra egsoz fanı takılıyken
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ekran görüntüsünde pompa hızı yavaş gözüküyor hızını tam hızda olurda birde macunu çok sürmüşsünüz. bunları düzeltirseniz bir miktar daha aşağı düşer.
-
Şuan söktüm arctic i gönderiyorum teknobiyotiğe
Tekrar taktığım 280mm nzxt x62 boşta 46 derece yükte ise en fazla 79 derece
Arctic 420mm boşta 50 51 yükte 79 dereceydi
Boş yere 3500 tl masraf etmişim ya da bendeki ürün problemli
Ayrıca arctic de pompanın ayrı pini veya ayarı yok cpu pinine takılıyor tek bir giriş var aynı zamanda fanları da oradan besliyor
teknobiyotik ile çözmen zor gözüküyor. Geçmiş olsun
-
Neden öyle dediniz? Tam tersi şikayet var dan yazdım ilk gün döndüler ve iademi kabul ettiler bugün kargoladım
Neden şikayetvara yazdınız, diğer türlü iade kabul mü etmediler?
-
Aslında direkt sorun yaşadığım gibi yazdım
Sonuçta ayıplı mal satmak da bir şikayet sebebi
Ürünün sorunlu olduğunu satan firma nereden bilsin ki, sıfır kutuyu açıp size göndermeden önce test ederek mi göndermeliler?
Bu şekilde firma ile irtibata geçilmeden direkt şikayetvara yazılması bence firmaya haksızlık (Teknobiyotik ne kadar sıkıntılı bir firma olsa da). Umarım gönlünüze göre soğutucu bulursunuz ama kapalı devre su soğutma sistemlerinden mucize beklemeyin derim.
-
Açıkçası ben üründeki uygun fiyatlandırmayı birazcık tamir görmüş ve kullanılmış ürünün tekrar satılabilir hale getirilmiş halinden ötürü olduğunu düşünüyorum Bu ürünün neden uyguna satıldığını teknobiyotik firmasının da bildiğine eminim Çünkü satarken bir ürünü uyguna satıyorsanız siz de uygun almışsınızdır o yüzden kanıtlayamayacağım bu şüpheli durumdan ötürü firmayı yargılıyorum Bence siz de avukatlığını yapmadan önce konuyu etraflıca bir tahlil etmelisiniz.
Bununla birlikte Ben mucize beklemiyorum Ben sadece 6 yıllık 280 milimetrelik sıvı soğutma sisteminden Alt tarafı 5 derece bir aşağı değer bekliyordum Fakat şu an aldığım değerler 420 milimetrelik bir sıvı soğutucunun çok çok gerisinde ve bu soğutucu sıfır ve hiç kullanılmamış..(sözde)
Benim kanıtlayamasam da tahminim refublished ürün yani tamir görüp sıfıra yakın hale getirilip satışa konulan bir ürün olduğudur ama kanıtlayamam.
Şu an hatta biraz önce eski soğutucuma geri döndüm ve ürünü kargoladım şöyle söyleyeyim 280 mm'lik soğutucum 3 derece daha boşta daha soğuk yükte de 2 derece daha düşük sonuçlar vermektedir Bakın tekrar ediyorum bu 6 yıldır sıvısı değiştirilmeyen öylece hor bir şekilde kullanılan sıvı Soğutma ve radyatör ölçüleri diğerinden çok daha düşük yani fazladan bir tane 14 santimlik fan eksik Ona rağmen daha çok soğutuyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Firmanın avukatlığını yapmıyorum kaldı ki hiç haz etmediğim bir firmadır çünkü forumdaşların çok canını sıkmıştır zamanında.
Ürünün ucuz olmasının nedeni refurbished olması demişsiniz peki ürünün yeni neslinin çıktığını ve argb olmayan ürünlerin pazarda talep görmediği hiç aklınıza gelmedi mi? Firma da haliyle elinde kalan eski nesil ürünleri eritiyor, gayet mantıklı bir hareket.
Kıyas yaptığınız markanın ürünü (NZXT) de uyduruk bir marka soğutucu olmadığından beklentinizi 420mm olmasından dolayı çok yüksek tutmuşsunuz bu da sizi yanıltmış.
-
-
Evet radyatörde sorun var, muhtemelen iade bir ürün yada kargoda oluşan bir kusur. Ben kule tipi fandan MSI 360mm sıvı soğutucuya geçmiştim ve benzer hayal kırıklığına uğramıştım, şuan 5900x işlemcimi Dark x127 gibi uyduruk bir kule tipi soğutucu ile soğutuyorum, yükte 90 derecelere geliyor şu aralar ama macunu eskidiğinden yoksa 75 derece max. Sıvı soğutma kullansam aynı değerlerde kullanırdım muhtemelen. Mevcut soğutucunuz bence gayet güzel ve yeterli, fanları argb değilse o şekilde yapıp değişiklik katabilirsiniz kasanıza.
-
Bu radyatördeki hafif ezikler sıfır kutusunda çıkanda da oluyor. En az 2 3 kez farklı markalarda karşılaştım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 22 Haziran 2024; 18:26:7 >
İlgili ürünün uygun fiyata satılmasının sebebinin yenilenmiş ürün olması ile ilgisi olmadığını düşünüyorum. Marka EOL olmuş olan ürünün satışlarının hızlandırılmasını ve III serisi üzerinden ilerlenmesi gerektiği beklentisinde. Bu nedenle stok sayısı fazla olan ürünlerde ilave fiyat desteği sunmaktadır. Kaldı ki satıcı TR dağıtıcısı.
Radyatör yamukluğu çok sık karşılaşılan durum gerçekten de sıfır ambalaj, kargo hasarı olmayan insan eli değmeyen paketlerde dahil. Muhtemelen QC kontrolü yapılan Çin üretim tesislerinde pek dikkate alınmıyor. Öte yandan sadece tırnakla dahi bükülebilecek şekillendirilecek bir ince alüminyum levha düzeltilip geçiliyor performansa etkisi olmuyor.
Performans sorununu gelince geçtiğimiz gün EK-nucleus satışı yaptığımız bir müşteri "berbat" performans diye feedback döndü. Kaldı ki dünyanın alanında "EN"lerinden hatta "EN"i olmalı. Muhtemelen kasadaki hava akışı, montaj, termal macun gibi pek çok parametre daha var dikkat edilmesi gereken.
-
Hocam merhabalar, problem soğutucudan ziyade yeni nesil donanımların çalışma prensibinden kaynaklanıyor olabilir. Şuanki işlemciniz dandik stok soğutucularla bile 79 dereceyi geçmeyecek şekilde çalışabilir. Sıcaklıktan ziyade boost hızlarını kontrol etmelisiniz. Ne kadar süre ile max boost hızında çalışabiliyor? thermal throtlinge ne zaman giriyor? Cinebench puanları soğutucuya göre nasıl değişiyor? Soğutucunun etkisini buralarda görürsünüz. Ayrıca Z790, B650, X670 tarzı oc yapılabilen anakartlar (özellikle asuslar), işlemci gücü konusunda çok bonkör davranıyor, default ayalarda, siz ne kadar soğutabilirseniz stabil çalışması o kadar güç veriyor. İşlemci voltaj ayarları anakarta bırakıldıysa bu oluyor. Bunları ayarlamanız soğutucudan tam verim almanızı sağlar.
Yanlış anlaşılma olmasın konuyu ben açtığım için biraz sorumlu hissettim kendimi. Bugün bu soğutucunun 360lık varyasyonunu R7 7700 de kullandık. Önceki soğutucu id cooling 240 auraflow idi. Sizde olduğu gibi ısılar pek değişmedi ama cinebench puanında %15lik (Aşağı yukarı) bir atış oldu. Biosunu da birazcık kurcalayınca %17-20 seviyesine kadar çıktı bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01dead -- 24 Haziran 2024; 23:37:1 >
-
Hocam haklısınız işlemci saat hızına göre bakarak değerlendirmek lazım birebir karşılaştırma için ama inanın bana o kadar ince bakmaya gerek bile yok
Bakın üç gün oldu eski nzxt x62 me döneli ve boşta 46 lara bile düşüyor. Saatlerce yükte 63 ü geçmiyor..
5 derece düşürsün diye 420mm alalım dedik 5 derece arttı :)
Arctic çok seviliyor belki de bana gelen ürün problemliydi bilemiyorum. 3500 TL oluşundan ötürü ucuz etin yahnisi oldu bence neyse ki kargoladım iade için göndermemi istedi teknobiyotik umarım iademi yaparlar... Demirmakası ve macun derken havaya 800₺ gitti zaten.. Onca uğraşımı saymıyorum bile
280mmlik 5 yıllık nzxt x62mle aynı sıcaklıkları alsaydım ürünü iade bile etmezdim ama 5 derece fark hava akışı macun vs gibi radikal bir fark yaratacak ortama mahal vermediğimi düşünüyorum
Arctic LF 420mm 3 dakika CPU Stress Test
5 Yıllık Nzxt X62 280mm 3 dakika CPU Stress Test
Artic in' 40 dereceden başlamasının sebebi sabah ilk açılış olmasıdır.
Onun dışında görüldüğü üzere 280mm 'lik NZXT 3-5 derece daha fazla soğutabilmiş. Kabaca baktığımızda bile geçtiğini görüyoruz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X