Şimdi Ara

Teknoloji Cahillerindeki En Nefret Ettiğiniz Şey Nedir? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
759
Cevap
43
Favori
18.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Orijinalden alıntı: arsgtc

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rapator

Herkes herşeyi bilmek zorunda değildir ki?...Birisi için sıradan olan diğeri için çok zor bir problem olabilir...Şimdi sen evinde televizyonun bozulduğu zaman tamir edemiyorsun diye cahil mi oluyorsun?...Götürdüğün servis "yuh hanzo yapamadınmı kendin evde, vay cahil alın bunu" mu diyor?...Fazla böbürlenme padişahım senden büyük Allah var...Bahsettiğiniz herşey biraz teknolojiye ilgisi olan birinin bilebileceği şeyler, öyle 12 yıl astronotluk eğitimi almış gibi atıp tutmayın bari burda...Ha teknolojiye merağı olmayan birine bile 1-2 gün anlatılsa, bu yazdığınız konularda bilir kişi olur...Fazla büyütmeyin, teknoloji amaç değil araçtır...Hani akıllı telefonlara tapılmamasıda gerektiği gibi...

ALLAH razı olsun ağzına saglık ne güze dedin teknoloji amaç degil araçtır .........

meğer egolu insan nekadar çokmuş piyasada .................

Gazını alamamış kendi mesajini alıntılıyor bir de..

sizin gibi olmaktan iyidir

Hee tamam öyle..

konunun amacını anlamadım.Lütfen anlatırmısınız

Anlayacağını sanmiyorum, olacağı varsa coktan olurdu..

haklısın ben sizi anlıyamam.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Herkes herşeyi bilmek zorunda değildir ki?...Birisi için sıradan olan diğeri için çok zor bir problem olabilir...Şimdi sen evinde televizyonun bozulduğu zaman tamir edemiyorsun diye cahil mi oluyorsun?...Götürdüğün servis "yuh hanzo yapamadınmı kendin evde, vay cahil alın bunu" mu diyor?...Fazla böbürlenme padişahım senden büyük Allah var...Bahsettiğiniz herşey biraz teknolojiye ilgisi olan birinin bilebileceği şeyler, öyle 12 yıl astronotluk eğitimi almış gibi atıp tutmayın bari burda...Ha teknolojiye merağı olmayan birine bile 1-2 gün anlatılsa, bu yazdığınız konularda bilir kişi olur...Fazla büyütmeyin, teknoloji amaç değil araçtır...Hani akıllı telefonlara tapılmamasıda gerektiği gibi...

ALLAH razı olsun ağzına saglık ne güze dedin teknoloji amaç degil araçtır .........

Hee tamam öyle..

Tamam..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşlemcinin performansına değil frekansına önem vermek.
    Android'i öve öve bitirememek.
    Konsolları aşağılamak.
    30 fpsye az demek.
    Ekran kartının işlemciden önemli olduğunu sanmak.

• özellikle tekno marketlerde çalışan niteliksiz hemen hiç bi konudan tam anlamıyla anlamayan çalışanlarla girdiğim her diyalog diyebilirim. defolu malları kakalamaya çalışmalarıda ayrı bi rezilliktir, telefon tablet alırken mutlaka kutu içeriğine bakın jelatini açılmışsa kesinlikle almayın, o andavallar kullanıp kullanıp paketliyolar telefonları.

• herkes bir şeyin cahilidir, hem cahil, hem bilmişlik yapıyorsa işin rengi değişebilir, ama okuduğum çoğu örnekde böyle bir durum yok, çoğu kişi bilmeyenleri yargılayıp aşağılamış.

arabanızın moturu bozulsa ustaya gitseniz, adam teknik olarak anlatsa motorun m sini bilmeyen adam hönk demez mi? doktorlar hastalarına latince ve detaylı olarak hastalık bilgisi verse hasta hönk durumuna düşmez mi?

işte o motor ustaları ve doktorların bir araya gelip, onlara göre cahil insanları eleştirip-aşağılaması gibi bir durum olmuş. (bütün örnek yazılanlar için demiyorum, güzel örnekler var)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantasticoo -- 4 Ocak 2013; 1:02:16 >
  • Android telefonumda oyun oynarken en az 50 kişiden
    "o oyunu bana da yüklesene" sesini duydum.
    ve en az 50 kere
    "android olması lazım" dedim.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hee tamam öyle..

Konu bilmediği halde bildiğini iddia eden ve yanlış olduğunu söylediğimizde de direten insanlara ithafen açılmıştır. Bu kadar sayfayı okuduysanız fark etmeniz gerekirdi.

• İşte bunu seviyorum :D
    Dünki Concord muhabbetinin baş kahramanı ile muhabbetimiz

Teknoloji Cahillerindeki En Nefret Ettiğiniz Şey Nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: ugoss

herkes bir şeyin cahilidir, hem cahil, hem bilmişlik yapıyorsa işin rengi değişebilir, ama okuduğum çoğu örnekde böyle bir durum yok, çoğu kişi bilmeyenleri yargılayıp aşağılamış.

arabanızın moturu bozulsa ustaya gitseniz, adam teknik olarak anlatsa motorun m sini bilmeyen adam hönk demez mi? doktorlar hastalarına latince ve detaylı olarak hastalık bilgisi verse hasta hönk durumuna düşmez mi?

işte o motor ustaları ve doktorların bir araya gelip, onlara göre cahil insanları eleştirip-aşağılaması gibi bir durum olmuş. (bütün örnek yazılanlar için demiyorum, güzel örnekler var)

çok güzel özetlemiş..........
  • iphone a camur atarken sacmaladiklarini farkedenlerin

hayatinda iphone gormeyenlerin

not iphone kullaniyorum yazmasi

• Tamam kendine göre onu anlamak zor ama o işi sana yaptırırken hiç merak etmiyorlar hasta oluyorum. Hem konuşuyor ulan herşeyden anlıyorsun nerden biliyorsun diye, madem o kadar merak etmiş göründün ne yaptığımı da anlamaya çalış kendi işine de yarasın.

bkz. Kendi ellerimle toğladığım bilgisayarına win 7 ile aldığım yedeği kurmanın her seferinde nasıl yapıldığını gösterdiğim ve 14 seferdir öğrenmeyen yine bana yaptıran ve bu 14 seferin 10 unda kurtarma cd sini kaybeden kayınbiraderim. (Yedeği sırf hafta sekiz cuma dokuz format atmam için çağıracağını bildiğimden uğraşmamak adına kendim için almıştım.)
  • Bilmedikleri hâlde inatla konuşmalarından hoşlanmıyorum.
  • Nokia nın 41 Mp lik telefonunun fotoğraf çekim kalitesinin elimdeki 12 mP dSLR makinadan daha iyi fotoğraf çekeceğini iddia eden arkadaş vardı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdReNaLiN.int

Bazi insanlarin arastirmadan, olayin ic boyutunu bilmeden, sorgulamadan daha sık duydugu markayı/kavramlari en iyisi zannetmeleri.

Sahit olduklarimdan ornegin,

- samsung'un dokunmatigi iphone kadar iyi degil.

- en iyisi samsung zaten iphone'un ekranini falan onlar yapiyor.

- sesi en iyi ipodlar veriyor.

- 600 liraya 30 watt stereo hoparlor goren birisi: ben o paraya bilmem kac watt 5+1 ses sistemi alirim.

- haci en iyi kulaklik sennheiserdir/beatsdir.

- dukkandaki musteri lg tv satan esnafa sorar:
    "abi sony tvler nasildir?"
    esnaf:
    "artik sony devri bitti adamlar fabrika kapatiyor suan en iyi lg yapiyor.

- hepsinden var ya full ozellik.

gibi.

hocam evet iphone kullandiniz mi tavsiye ederim dokunmatigi bi yoklayin

bi de 399 dolar beats pro alin bi bakin derim

• quote:

Orijinalden alıntı: avatar_1997

quote:

Orijinalden alıntı: unregistered123

quote:

Orijinalden alıntı: avatar_1997

A= Arkadaşım B=Ben

B:Kanka gel sana bir telefon alalım ekranı ips , 1280x720 piksel , çift çekirdekli , 1gb ram, ve çizilmez ekran (gorilla glass) var gel sana onu alalım hemde çok ucuz 300 tl civarında .
    A: Yea malmısın onun yerine gider xperia neo v alırım daha iyi .
    B: Lan onda 640x480 piksel ekran var ekranıda 3.4 inch gibi birşey işlemciside tek çekirdekli napıcan sen onu dedim.
    A: Olsun olum o xperia .
    B:

Var mı öyle bir telefon gerçekten varsa hemen 100 tane alıp depoluyorum.

Hocam verdiğim linke bakın isterseniz çin menşeili bir marka.

link

• Galaxy Ace 2'yi 1200 liraya alıp S2 aldığını sanan(Ace ''S'' diye okunuyormuş öyle diyor).Üstüne 400 lira ekleyip S3 alsaydın dediğimdede ne farkı varki diyen ve asgari ücretle çalışan bir arkadaşım vardı.
  • ''Android işlemci''
    Bu laftan hakikaten nefret ediyorum. İnsanların bir olayı bilmeyip sormaları rahatsız etmiyor, ama bilmişlik taslayıp saçma salak konuşanlar var ya...
    Bir de izleyenleriniz olmuştur, geçenlerde vodafone un bir tableti ile ilgili satış direktörüyle yapılan konuşmada,
    ''1.5 ghz çift çekirdekli işletim sistemine sahip''
    Ama geçenlerde başıma gelen olay,
    Media Marktta geziyoruz, yanımızda bir görevli müşderiyle konuşuyor. Müşderi telefon almak istiyor ama karar veremiyor. Aralarında geçen diyalog:
    Müşderi:
    -Galaxy S3 almak istiyorum önerir misiniz? Benim için internette gezinmek çok önemli.
    -İnternette gezinmek istiyorsanız Samsung Corby Wifi almalısınız. Çünkü bu telefon adı üstünde Wifi için yapılmıştır. S3 çok kalitesizdir. (ama gerçekten adam ciddi ciddi anlatıyor bunları )

• quote:

Orijinalden alıntı: syilmaz42

bilgisayarı sadece sosyal ağlara girmek için kullananların tamamına gıcığım ve ben web sitesi kodlarken:
    ne var ki bunda? çalışsa herkes yapar.. gibilerinden yaklaşanların kafasına vurasım geliyor

Yalan mı çalışsa herkes yapar
  • Abi ne anlıyorsun şu teknolojiden anlamıyorum.

Wat dedin gülüm

• quote:

Orijinalden alıntı: unregistered123

quote:

Orijinalden alıntı: syilmaz42

bilgisayarı sadece sosyal ağlara girmek için kullananların tamamına gıcığım ve ben web sitesi kodlarken:
    ne var ki bunda? çalışsa herkes yapar.. gibilerinden yaklaşanların kafasına vurasım geliyor

Yalan mı çalışsa herkes yapar

tabii herkes coder zaten Türkiye'de
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.