Şimdi Ara

Teknoloji devlerine Dijital Hizmet Vergisi geliyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
2.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yemin ediyorum cahiliye devrindeyiz. Bu ne saflık ya. Zaten bu ülke de hizmet veren her kurum kdv ödüyor. Şimdi dijital vergisi adı altında 7.5 daha yasladılar. Yukarda ki masum vatandaş diyor ki iyi olmuş vergi ödesinler. Emin ol o platformlar o 7.5 u vatandaşa yaslayacak. Yani olan yine bize

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KDV'si neyine yetmiyor, hizmet verenle alandan aldığın KDV neyine yetmiyor.

Hem kendi iktidarlarının hem ülkenin bu günlerinin sonunu getiriyorlar.. Kötü günler geride kaldı, daha kötü günleri hazırlıyorlar..

Ek: Ekleme yapma gereği duydum. Elbette tüketiciden alınan kdv haricinde hizmet verenden, ülkeden para kazanan şirketten bir vergi alınacak, adına gelir vergisi mi denir ne denir bilemiyorum ama ülkeden kazandığının karşılığını ödeyecek.. Bu vergiyi öderken üzerine ek olarak özel tüketim, dijital hizmet gibi keyfi vergileri kabullenemiyorum! Dijital hizmet vergisi diye vergi olur mu ya! Bankacılık hizmetleri bile dijitale geçiyor, belediye hizmetleri, muhtarlıklar dijitale geçiyor. 2020li yıllar kapıdayken dijitale ayak uyduramayan ülkemin dijitali vergi kapısı olarak görmesi gelecek daha kötü günlerin habercisi olarak görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuckulteli -- 22 Ekim 2019; 21:32:51 >
  • murat1407 kullanıcısına yanıt
    Cehaletin buradan belli

• Neresi orası kardeş yakın mı uzak mı

• quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Yol ortasında gaz cikarandan atık gaz vergisi, gulenden mutluluk vergisi, ağlayan dan mutsuzluk vergisi, sevgilisi olandan aşk vergisi , evli olandan aile vergisi, çocuğu olandan çoğalma ve üreme vergisi, nefes alandan hava vergisi, gözü açık gezenden görme vergisi, konusandan ses vergisi, yürüyen den kaldırım aşındırma vergisi, kosandan hızlı hareket vergisi, bisiklet süren den dönen tekerlek vergisi,

En önemlisi ölmeyip yaşayan dan var olma vergisi..
    Güzel yazmışsın...

Yakında tüm şehirler arası (normal) yolları, paralı yaparlarsa şaşmamalı

Her Şehrin başına bir gişe, gelenden geçenden "geçme ve yol işgaliye parası" alınacak

Böyle de akıl vermiş gibi mi oldum, ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 22 Ekim 2019; 17:36:4 >

• Sasirmasin kimse diye birkaç örnek verdim. Bunların daha beteride olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafaaydemirr

Cehaletin buradan belli
    Hayırdır yandaş mısın?

• trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Cahil olduğun buradan belli karşınızda olunca yandaş mı oluyoruz bu vatan bu millet uğruna çalışanlardanız evelallah

• 3. Dünya Ülkesinde sradan birgün daha şaşırdıkmı hayır.Devlet birkere vergi alır.Vatandandaştan ayda birkere Şirketlerdende karına göre yıllık belli bir oranda vergi alır okadar. ekstara vergi sistemi kölelik düzenidir.Bu Ülkede köle gibi eşşek gibi çalışıp kazancının %80 nine devlet çöküyosa yanlıştır bu.Şirketler çalışanlarına maaş veriyor yatırım yapıyorlar tonlarca para döküyolar.Devlet yattığı yerden para kazanıyor ki kazandığı paranın nerelere gittiğide belli değil böyle olmaz.Vergiler adaletli olmalı şeffaf olmalı ve tek kalem olmalı.Benden vergi alsın bir sefer alsın eyvalla Araç aldım benden birkere vergi aldın ben onu ödedim.Her sene yılda 2 kere vergi almak nedir.Motorlu taşıt kullanma vergisi nedir ben onun vergisini zaten ödemişim! Sömürü düzeni resmen başka birşey değil.

• fuckulteli kullanıcısına yanıt
    KDV yi gider faturası alıp ödemezler. Kdv yi genelde son tüketici öder.

• Her türlü vergi son kullanıcıya yansıtılır. Olayın özeti; son kullanıcıya yeni vergiler geliyor.

• kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Doğrudur, aslında demek istediğim şu örnekle..

100 liraya bir ürün alıyorum. Bu 100 liranın 20 lirası devlete 80 lirası hizmet verene,satıcıya gidiyor. Sonra bu 80 liradan da vergi alınıyor. satıcının cebine 60 kalıyor. (rakamları atıyorum tabi)

60-70 liralık ürünün ederinin yarısını zaten devlet vergi olarak alıyor, farklı adımlarda adım adım alınca az gözüküyor ama vergi diye devlete ödenen para az değil.

Fişlerde/faturalarda tüm vergi oranları yazmıyor, bilgisayarda ötv+kdv+trt derken neredeyse yarısı vergi, motorlu taşınlar yine aynı, fiş de göremiyoruz ama gazlı içeceklerde yine ötv geldi.. Fişinde/faturanda göremiyorsun ama ne vergiler yüklemişler vatandaşa.. Anası ağlatıyorlar halkın.. Azıcık az harcasınlar seçilmişler olarak, azıcık az lüks otomobillere binsinler, binalarına azıcık az lüks mobilya alsınlar..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlar değil, sen ben ödeyeceğiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ödediğimiz vergi bize dönse gam yemezdim de sırf çalıp cirpiyor adamlar. Afrika ülkelerinde bile vergiye karşı protesto ediyorlar. Biz foss

• vesaire86 kullanıcısına yanıt
    Milyon dolarlık sektör de bu vergileri bize yansıtacak firmalar sonuçta.
  • Vergiye sevinen tipler var. Ülke iyice tımarhaneye döndü.
  • devlet neden 3600 yasasını geçirmedi de nedenyeni vergi koyma peşinde ?

• %7,5 internet faturalarından indirim uygulanırsa iyi. devlet yabancıdan parayı alıp halkına vermiş olur. hani devletin altyapsını kullanıyorlar vergi alınsın ama bizler için alınsın alınacaksa.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.