Şimdi Ara

Teknoloji ile Bilim Aldatmacası (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
454
Cevap
2
Favori
9.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    26.01.2014 - 20:52
    Dünyaca ünlü fizikçi Stephen Hawking kara deliğin varlığını kabul eden savları alt üst edecek bir iddia ortaya attı

Habertürkhthayat.haberturk.com
    Şaşırtan 'kara delik' açıklaması
    https://www.haberturk.com/ekonomi/teknoloji/haber/915721-sasirtan-kara-delik-aciklamasi

HT GAZETE / DIŞ HABERLER

Tedavisi olmayan ALS (Amyotrofik lateral skleroz) hastalığı nedeniye tekerlekli iskemleye mahkum yaşayan, yazıları sese dönüştürebilen bilgisayarı sayesinde iletişim kuran İngiliz fizikçi Stephen Hawking, kara deliğin varlığını kabul eden savları alt üst edecek bir iddia ortaya attı: 'Kara delikler yok.'

Teknoloji ile Bilim Aldatmacası

UFUK YOKSA...

Ülkesinin Cambridge Üniversitesi'nde çalışmalarını sürdüren ünlü fizikçi internette yayınlanan makalesinde, "Klasik teoriler kapsamında bir kara delikten kaçmak mümkün değildir, ancak kuantum fiziğinde bir kara delikten kaçmayı mümkün kılacak enerji de bilgi de mevcut" ifadelerini kullandı.

72 yaşındaki Hawking, bu nedenle bilinen anlamıyla kara deliklerin gerçekte var olmadığını ve gözlemlenenlerin de ancak "gri delikler" olarak tanımlanabileceğini iddia etti.

Hawking, "Işığın sonsuzluğa kaçamadığı, bir anlamda olay ufkunun olmadığı ortamda, kara delikler olamaz" dedi ve ışık ışınlarının kara deliğini merkezinden kaçmaya çalışmaktansa, ışınların tıpkı bir değirmende sıkışmış gibi tutulduğunu ve küçülerek radyasyon fırlattığını kaydetti.

• kruegerfred kullanıcısına yanıt
    Teknoloji ile Bilim Aldatmacası

özet geçmişsin ben de manzara koydum. lakin araştırma yapılmasın der, yaptırtmazsan bu sefer de yobazlar grubuna girersin. o yüden yapılacak ve yapılması gereken tüm araştırmalara taraf olmak lazım. teknoloji ile bilimin buluşmasında, elde edilen detaylar bazen hikaye ve masal olarak yutturulmaya çalışılıyor. ee bazen böyle sonuçlar çıkınca elma şekeri gibi ortaya atıyorlar sonuçları. artık kim yalarsa..

muhtemelen maddi kaynak yaratmaya çalışıyorlar. çok işimiz var, dokunmayın bize..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 5 Nisan 2019; 3:29:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

özet geçmişsin ben de manzara koydum. lakin araştırma yapılmasın der, yaptırtmazsan bu sefer de yobazlar grubuna girersin. o yüden yapılacak ve yapılması gereken tüm araştırmalara taraf olmak lazım. teknoloji ile bilimin buluşmasında, elde edilen detaylar bazen hikaye ve masal olarak yutturulmaya çalışılıyor. ee bazen böyle sonuçlar çıkınca elma şekeri gibi ortaya atıyorlar sonuçları. artık kim yalarsa..

muhtemelen maddi kaynak yaratmaya çalışıyorlar. çok işimiz var, dokunmayın bize..
    quote:

kruegerfred@dün

7400 ışık yılı uzaktan bahsediyoruz.Işık hızı ile gitsek 7400 yıl süracek bir yolculuk.

Hocam işimizmi yok.Hangimiz yazın denize gidiyoruz.
    UFO mufo masalları gibi boş şeyler bunlar.Amerikalıların bizi uyutmak için uydurduğu masallar.
    Tamamı varsayıma dayalı ve hiçbir zaman ispatlanamayacak hikayeler.

Işık hızı ile gidebilsek dahi 7400 yıl sürecek bir yolculuktan sonra bir kara deliğe varacağız .
    Boş şeylerle uğraşmayı bırakın.Elimize bir elma şekeri veriyorlar.Yala dur.

"Boş şeylerle uğraşmayı bırakın.Elimize bir elma şekeri veriyorlar.Yala dur."

Fazla yazı yazmaktan hoşlanmam.
    Bu konudaki düşüncelerimi ve teorisini yıllar öncesinden oluşturdum.
    Yukarıdaki cümleyi söylerken sıradan bizim gibi insanlar için kullandım.
    Bilim adamları elbette araştırma yapacaklar.

Ancak bu konudaki tüm haberler sansasyon ve hayali bilgisayarda yaratılmış temsili fotoğraflar üzerine kurulmuş.

Elbette bu haberlerin hepsine bakacağız ciddi bir araştırma olabilirmi diyerek.

Bu haberlerin herhangi bir UFO masalından en ufak farkı yok.
    ABD li ideologlar karadelik üzerinde biraz daha profesyonelce çalışıyorlar.

Bırak karadeliği o mesafeden çok daha kısa mesafedeki yıldız sistemi fotoları dahi üzerinde oynanmış bilgisayar similasyonu.

• quote:

Orijinalden alıntı: mfselektronik

Şaka gibisiniz.Klasik fiziğin tüm kuralları geçerlidir.
    Kuantum fiziğide dahil tüm varsayımlar ispatlanmış değildir.
    Kara delikler. Paralel evrenler tamamen hayal ürünüdür.

Teknoloji demek üretim demektir. Tıppından elektroniğine kadar hesaplamalar klasik fizikle yapılır.

Strontiyumdan üretilen Dünya’nın en hassas saati 5 milyar yılda sadece 1 saniye hata yapar.
    Tamamen klasik fizik krallarına göre imal edilmiştir.Bakın işinize.

Bilim adamları kendi işini yapsın.Siz dışardan maval okuyosunuz.
    Uzayda ve atom alti parcaciklarda gozlemlenen olaylar Newton fizigi ile aciklanamiyor. Dediginiz seyler newton fizigi ayakta tutmak icin uydurulmus seyler esas. Karanlik madde ve karanlik enerji buna ornektir. Uzayi newton fizigi ile aciklamaya calisanlar hicbir sekilde aciklamayinca karanlik madde ve karanlik enerjiyi kabul etmislerdir. Asagidaki linki izleyip bu konuda bilgi alabilirsiniz. kuantum biyolojisi diye bir kavram tartisiliyor su an dunyada. Biyolojik olaylari kuantum ile aciklamaya calisiyorlar. Hic birini duymadiysan super pozisyon, kuantum bilgisayarini da mi duymadin. Bu yorum nasil bu kadar begeni almis anlamadim.

www.ted.com
    Transcript of "Patricia Burchat karanlık maddeye ışık tutuyor"
    https://www.ted.com/talks/patricia_burchat_leads_a_search_for_dark_energy/transcript?language=tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 5 Nisan 2019; 7:32:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kruegerfred kullanıcısına yanıt
    "Bu yorum nasil bu kadar begeni almis anlamadim"
    Yaşın küçük büyüdükçe anlarsın.
  • ispata bak
  • Keşke tam okumayı öğrense idin.
    Sayfanın sonunda ne anlama geldiğinide çözerdin.Nerde sende o zeka:
    quote:

Boğaziçi edu

"Bu açıdan bu deney genel görecelilik teorisi açısından büyük bir bilimsel süreç. Daha genel görecelilik teorisinin kanıtlanması konusunda yüzde 5'lik kanıt düzeyindeyiz"

Adamlar kendi tezlerinden bile şüpheli.Bırak özel göreceliği.
    Genel görecelik teorisi dahi fısssss

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kruegerfred -- 5 Nisan 2019; 14:54:34 >
  • Genel görecelik ve özel görecelik fıss demek:
    Enstein dahil,izafiyet teorisi dahil her şey fısss demek.

Adamlar yüzlerce yıldır sizinle dalga geçmiş.Hocanın sözlerinin anlamı bu.
  • Genel görecelik ve özel görecelik fıss demek.
    Biraz daha açayım "yüzde 5'lik kanıt düzeyindeyiz." demek :

Enstein dahil,izafiyet teorisi, dahil karadelik paralel evren ne var ne yoksa her şey fısss demek.

Adamlar yüzlerce yıldır sizinle dalga geçmiş.Prof.Dr. Metin Arık Hocanın sözlerinin anlamı bu.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.